Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Clio v

Započeo boree, 28.01.2019. - 18:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

v3

Clio 5 dobija novu hibridnu verziju.

CitatAnd it will cost less than a diesel. Renault says it's the cheapest full-hybrid system of all.

https://www.topgear.com/car-news/hybrid/renaults-new-hybrid-tech-uses-formula-1-expertise

toni67

Citat: toni67 poslato 01.10.2019. - 19:54
Malo sam juce u salonu pogledao Clio 5 u Zen paketu. Cena oko 13900- Osnovna 13 290 + par opcija  metalik boja, rezervni tocak(samo je on 110 Eur) i multimedija i dodje se skoro do 14000 Eura.Spolja vise je to redizajn 4 generacije, nemam nekih zamerki,Clio 4 je plenio nekim svojim mladalackim izgledom, petica je nekako ozbiljnija, pogodili su pravu meru, uz adekvatan odabir boje lepo ce da legne i mladjim i starijim vozačima.Prtljaznik je malo dublji u odnosu na moj Clio 3  nema  sanse  da ima 390L kako navode u specifikaciji po meni max 320L-330l sa rezervnim točkom koji je opcija kao sto sam naveo i kosta 110 Eur.Inace dobra stvar sto je najzad rezervni točak u prtljazniku unutra a ne ispod kao sto je  ranije bilo a loša način  otvaranja petih vrata, bravica je iznad tablice u okviru branika, pa prvo nju pritisnete  pa onda otvarate  peta vrata, totalno bezveze.Unutra isto ozbiljniji u odnosu na Clio 4, malo vise mesta za noge pozadi,kvaltet plastike  u ovom Zen paketu nista posebno,jeste korak napred u odnosu na cetvorku ali kada se uzme u obzir cena očekivao sam više, Volan nekako tanji u odnosu na Clio 3 i 4 kokpit lepo skockan ali kažem nisam odusevljen kvalitetom plastike.Sledeci paket Intens ima mnogo kvalitenije materijale unutra Tce 100 sa tim paketom ce biti dostupan od naredne nedelje za probnu voznju ali on startuje od 14.900 Eur  a Megan u  Limited paketu 1.33 tce 100 KS je 15.240 pa je jasno sta bi kupio neko ko ima 15000 Eur. Kada ga budem provozao dacu sud i o motoru, verovatno bolje ide od starog 0.9 Tce ali kazem ovako na prvu loptu preskup za auto B segmenta.
.
Danas sam imao prilike da se druzim sa Clio 5 u Intens paketu opreme. najvise me je zanimao taj novi motor  Tce 100. Ide odlicno cak mnogo bolje nego sto sam ocekivao, manja mu je turbo rupa u odnosu na  0.9 i bas se osete tih dodatnih 10.ks.Odlicna upravljivost  a osim toga i udobnost je odlicna mislio sam da je tvrdje ogibljenje medutim sve je to lepo skockano i tu nemam nikakve primedbe mnogo je bolji u  odnosu na Clio 3 koji vozim kao i u odnosu na clio 4 koji sam par puta vozio . Kad se malo nagazi u visljim obrtajima motor se javlja karakteristicnim zvukom nije da ne prija ali po meni za ovu cenu mogli su vise da se potrude oko izolacije. Inace intens paket sa osnovnom belom bojom i rezervnim tockom je oko  15 000 Eur, materijali su bolji nego u Zen paketu sve je to ok rado bih ga posedovao ali cena je nesto sto kvari celu pricu, Volan  je nekako tanji odnosu na mog Clia 3 i Clio 4, mozda je stvar  navike ali  nisam odusevlljen. Da nije cene i izolacije ocena bi bila  jaka  cetvorka ali ovako  ako ne smanje cenu slaba cetvorka. Clio 4 Generation 0,9 tce od 75 i 90 ks i Megan u  Limited paketu 1.33 tce 100 KS su trenutno mnogo  bolja kupovina ko hoce nov auto na duze staze.uz 5 god garancije. Kazem jeste dobar auto odusevljen sam upravljivoscu i udobnoscu motor je  pravi biser kako ide, gomila elektronskih sistema, sve to lepo radi ali zvuk motora pri visljim obrtajima je nesto sto menii licno ne prija kao i cena  koja je po meni preterana.

wcyber

Jesi možda obratio pažnju koliko je to obrtaja kad ti ne prija zvuk? Na tim novim motorima je maks snaga već na ~4000 obrtaja

toni67

Nisam na to obratio paznju, mislim da ga nisam ganjao nesto drasticno  preko toga inace mozda sam se lose izrazio ne smeta meni karakter zvuka  cak sta vise za jednog trocilindrasa  lepo on zvuci kad ga malo pritisnes samo su mogli malo da to priguse boljom izolacijom.

TosaNS

Vlasnik sam Renault Clio 5 iz 2020 godine, veoma sam zadovoljan, iako je automobil sa malom kubikažom dovoljno je živahan da isprati sve zahteve. Nakon što sam kupio auto koji je u prefektnom stanju, čujem škripanje nakon prelaska neke prepreke (ležećeg policajca) u servisu su utvrdili da treba zameniti donje viljuške na obe prednje strane. Nije problem zamenuću teviljuške ali mi je čudno da propadnu iako je vozilo prešlo manje od 50 000 km. Da li je neko ima slična iskustva? 
Soylent Green is People

mire

alexsasa

Jbt, kako tako malo da traju viljuske?

Sent from my iPhone using Tapatalk

mire

Ma nema šanse da su viljuške. U najgorem slučaju treba da se zamene silen blokovi, a iskreno ne verujem ni da je to u pitanju uopšte. Ne zbog pređenih kilometara, nego zbog simptoma.

alexsasa

Komsija imao takve simptome(Clio3) i bilo je do gumica balans stangle ili na stabilizatorima, nisam 100%siguran.

Sent from my iPhone using Tapatalk

TosaNS

Meni su u ovlašćenom servisu rekli da treba da se zamene obe viljuške tj silen blokovi da je na jednoj skoro pa ispao .... :blink: Možda kod Clia 5 moraju da se menjaju komplet viljuške ako su propali silen blokovi, nisam stručan ali pretpostavljam da to tako ide. Ali mi je čudno da brzo propadnu ti silen blokovi ili šta god već od loših puteva i ležećih policajaca...
Soylent Green is People

Goxxy

Ako se čuje kada je hladno vreme a otopli pa se ne čuje pri prelasku preko ležećeg policajca, onda su skoro 99% gumice balans štangle. Pre će biti nego bilo šta drugo. Da je silen blok (zavisi doduše i koji) onda bi se i osetilo blago podrhtavanje prednjih točkova prilikom prelaska. Najbolje proveri u drugom servisu šta je u pitanju, nemoj odmah menjati viljuške - može lako biti da je popravka mnogo jeftinija...

mire

Ne moraju da se menjaju viljuške, osim ako su krive. Može to vrlo kvalitetno da se reparira.

horvat

+1

Ja sam na ex-Giulietti imao upravo takav simptom (skripala kao stari krevet) i upravo na toj kilometrazi. Sileni vizuelno izgledali perfekt, ali sam ih reparirao bez obzira i time resio stvar. Ne trebaju cele viljuske definitivno.

Ovde sam odradio i kvalitetno je bilo, nadam se da se nisu prokvarili od tada:

https://autokristina.rs/

TosaNS

Zahvaljujem svima na odgovoru, ipak sam se odlučio da ugradim sam nove viljuške, problem je rešen ne čuje se više škripa ko kod starih kola  :kez:
Soylent Green is People