Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Clio v

Započeo boree, 28.01.2019. - 18:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mire

Na žalost, Android auto bug je poznat Renault/NIssan problem. Što je najgore, radiće ti kad pređeš granicu.

filni

Citat: mire poslato 06.08.2026. - 14:36Na žalost, Android auto bug je poznat Renault/NIssan problem. Što je najgore, radiće ti kad pređeš granicu.
Svasta :/ Mislis da update u ovlascenom ne bi resio problem?  :hmm:

mire

Ne mislim, znam. Drugar kupio potpuno nov qashqai, uradio update i ništa - i dalje isto. I rekli mu u servisu (mislim da je Hit) da se ne nada. Godinama je tako.

A opet, drugar na cliu V ima android auto koji radi bez kabla bez problema. Na većini renoa nije tako, na žalost.

filni

Uradio sam hard reset tj. factory reset Easy link-a i nista nije resilo, skapirao sam i da mi ne radi eSim koji je aktivan do 2027 Aprila meseca, jer je uredjaj tj, neki modul u njemu zabo na 3G mrezu koje vise nema maltene u Srbiji, bar tako kazu i ne mogu ni My Reanult aplikaciju da koristim, niti eSim, moram u ovlasceni da urade update svega i podese taj neki modul da hvata 4G Lte :/ U Bosni mi radila mreza pisalo 3G, u Srbiji pise NONE :( Odem do Kompresora, kazu moraju da naplate 2 radna sata, iako to traje 15 minuta i 9500 dinara je 1 radni sat??? hahaha, oterao sam ih u PM! Reno Sava trazi ceo sat ali je 5400 pa da to sve srede i pregledaju da li ima neki update za motor.

mire

Moj drugar u međuvremenu prešao na iphone, u nadi da će Car Play da mu radi kad već Android auto neće...

Džaba, ne radi ni Car Play.

filni

Upravo to, uzeo i ja od ratanice iPhone 15 i prc, nista, sve na kabl radi perfektno, bezicno samo pozivi i spotifaj, mape nece. Nije da mi smeta al da je kretenski, jeste, valjda ovaj update i sve ostali resi problem.

zokce

Citat: filni poslato 06.08.2026. - 14:28Pozdrav svima, doslo vreme da se osvezi vozni park pa pored Clio 2, pre 3 dana kupljen Clio 5 2024 facelift  :f1:
Zamolio bih nekog ako moze da pomogne oko gluposti, auto je super, i ko casa je, presao samo 43000km, to je sve super nego:

Ne mogu da na My Reanult aplikaciji pristupim autu, mora predhodni vlasnik da se obrise u ovlascenom, a to bi trebao da je AK Kompresor vlasnik, pa dal zna proceduru neko?
Drugi "problem" sto ne mogu bezicno da nakacim telefon kao android auto * u pitanju je Xaomi 15T* . Pozivi i sve to radi super ali android auto hoce samo na kabl, bezicno vrti connectig i to je to? Dal treba neki update u Reno servisu ili je neka glupost, svasta sam probao i ne vredi :) Nije problem da je na kablu, ali sto da vadim telefon iz ranca kad sednem u auto kada ne moram?
Hvala.

Za ovo prvo, evo ti uputstvo za Open Rlink https://www.user-manual.renault.com/sr/notice/15689/pdf
Potraži na strani 90 gde piše: Predaja vozila, treba fabrički reset, za to ti i ne treba ovlašćeni servis. I tako su tamo potpune neznalice za te stvari. Ako nije Open Rlink, potraži malo na tom sajtu, ima uputstva za sve Renoove multimedije. I trebaće da prethodni vlasnik izbriše vozilo sa svog naloga u aplikaciji My renault, ako ga je ubacio u aplikaciju.

Za ovo drugo nema pametnog rešenja, Reno ne haje mnogo za kompatibilnost sa proizvođačima mobilnih telefona. To što radi ide preko BT veze, a možeš multimediju da priključiš na internet preko vifi hotspota na mobilnom.

meganed97

Citat: filni poslato 24.08.2026. - 14:12Uradio sam hard reset tj. factory reset Easy link-a i nista nije resilo, skapirao sam i da mi ne radi eSim koji je aktivan do 2027 Aprila meseca, jer je uredjaj tj, neki modul u njemu zabo na 3G mrezu koje vise nema maltene u Srbiji, bar tako kazu i ne mogu ni My Reanult aplikaciju da koristim, niti eSim, moram u ovlasceni da urade update svega i podese taj neki modul da hvata 4G Lte :/ U Bosni mi radila mreza pisalo 3G, u Srbiji pise NONE :( Odem do Kompresora, kazu moraju da naplate 2 radna sata, iako to traje 15 minuta i 9500 dinara je 1 radni sat??? hahaha, oterao sam ih u PM! Reno Sava trazi ceo sat ali je 5400 pa da to sve srede i pregledaju da li ima neki update za motor.

A1 je ugasio 3g mrežu pre dve godine, Mts i Yettel još nisu, ali izgleda da i oni proređuju bazne stanice. Meni pre neki dan na Dedinju na yettel mreži nije hteo da uhvati 3g.
Evo nekih korisnih informacija sa norveškog sajta Renoa u vezi gašenja 2g i 3g mreže https://www.renault.no/for-eiere/nedstenging-2g-3g
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

filni

Citat: meganed97 poslato 25.08.2026. - 15:08A1 je ugasio 3g mrežu pre dve godine, Mts i Yettel još nisu, ali izgleda da i oni proređuju bazne stanice. Meni pre neki dan na Dedinju na yettel mreži nije hteo da uhvati 3g.
Evo nekih korisnih informacija sa norveškog sajta Renoa u vezi gašenja 2g i 3g mreže https://www.renault.no/for-eiere/nedstenging-2g-3g
E citao sam i ja ovo negde drugde, sreca moj auto podrzava 4G, easylink iz 2024 godine, samo moraju da urade updajte i da nameste taj neki modul da forsira 4G, on ovako 3G i zabo na tome i nikad nece prebaciti na 4G dok ne uradte update tog modula. Nista, Reno sava kad se vrnem sa odmora, nemam druge. Nije da gori, realno, svakako koristim android auto na kabl, vise me "nervira" jer me ovako ne radi ni aplikacija My renault.

meganed97

Tu i piše da EasyLink u Cliu 5 radi bez 3G, ali SOS call ne radi. A piše i da nije planirana nadgradnja.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

filni

Citat: mire poslato 06.08.2026. - 14:36Na žalost, Android auto bug je poznat Renault/NIssan problem. Što je najgore, radiće ti kad pređeš granicu.
Druze, upravo sam se vratio sa mora iz Hrvatske, i bio si u pravu. Tamo je odmah poceo bezicno da radi android auto, cim sam usao u Bosnu pa posle u Srbiju, ne moze, na kraju sam nasao da je fora mozda sada i lupim nesto sto signal radi na 5Ghz i tako je u Evropi i sam uredjaj je na toj frenkvenciji, cim udjes u Srbiju itd, on je na 2.4Ghz, i uredjaj prestaje da radi.
Mora samo preko dijagnostike, da se namesti da forsira 2.4Ghz ili tako nesto, mozda sam lupio i pocece i u Srbiji i svuda da radi bezicno. Zakazan mi je servis za 18 septembar pa cemo videti bas da li je to resenje.
Na duza putovanja svakako mi kabl bolji jer se i puni tel, ali me smara po Srbiji i Beogradu kada sam da vadim telefon iz ranca, a mozda mi treba neka ulica i prikljucujem telefon bezveze. Sve u svemu. bio si u pravu :)

EDIT:
Zašto radi u Hrvatskoj, a ne u Srbiji?5GHz Wi-Fi Direct veza: Bežični Android Auto koristi Bluetooth samo za inicijalno sparivanje, dok kompletan prikaz mapa, aplikacija i podataka prenosi preko brze 5GHz Wi-Fi veze.  Kod mobilne mreže (MCC / Country Code): Tvoj telefon (Android OS / Xiaomi) konstantno očitava kod mobilne mreže sa SIM kartice. Google u svojim regionalnim postavkama Srbiju drži na listi zemalja u kojima je 5GHz Wi-Fi Direct na otvorenom prostorima softverski ograničen ili onemogućen zbog lokalnih frekventnih propisa.EU standard u Hrvatskoj: Čim se telefon poveže na hrvatsku mobilnu mrežu, Android OS prepozna EU teritoriju gde su ovi 5GHz kanali za automobilsku upotrebu zvanično dozvoljeni i automatski otključava mogućnost bežičnog povezivanja na EasyLink.

mire

Da, znam i ja za tu priču sa frekvencijama, ali ima i druga... a to je da renault nije hteo da plati novije bluetooth drajvere i da iz nekog razloga oni ne rade dobro kad se telefon prebaci u režim rada u Srbiji. Meni ni jedna od te dve ne zvuči logično, ali je činjenica da se multimedije ponašaju tako kako se ponašaju...

wcyber

meni najvise smrdi na roaming podatke

mire

Kakve roaming podatke? Za android auto i carplay nije potreban internet na samom automobilu, nije neophodan ni na telefonu.

wcyber

vrlo jednostavno..
 verv koristi neki mikroservis da se poveze sa centralom  kroz mobilnu mrezu i to su omogucili samo na teritoriji EU jer tu nema roaminga.. cim izadjes van, cao zdravo..

nisu ugovarali data planove sa ovim nasim van eu drzavama i odsekli su time inicijalno povezivanje