Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zimski pneumatici - gume

Započeo toni67, 19.05.2008. - 07:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Dogac

Teco uzeo siguru ali 14-cu za 3000 dinara.Bas cu videti koliko li je 15ca ovde.I ovaj je coek nafali!  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

Citat: Exception poslato 16.09.2008. - 23:56
E do mojeg... Hebala ih Sigura. Ispadne skuplja nego moje Vredestein SnowTrack2 i to još u "egzotičnoj" dimenziji 165/65 R15 :doh:. JBT, preteraše ga sa cenom :evil:

Ne znam sta da ti kazem..i jeste i nije puno.  :nezna:  Guma je radjena po Mischellin-ovom dezenu tj. kao i sve gume koje ce ubuduce izlaziti iz Tigra jer je Tigar vlasnistvo pomenute Fr marke,takodje,guma je u H brzinskom indeksu sto znaci da je za brzine do 210km/h sto opet znaci da bi morala biti dobra.Sigura(no) je dobra!    :laugh:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Pazi, apsolutno podržavam "Tigar" i njihove proizvode. Tu nema dilema. Ali stavljati Tigarke da bi sa njima išao 2 glave... No way :nene:
ΕΛΛΑΣ

toni67

Vredestein SnowTrack2  u dimenziji 165/65 R15 ima cenu od 6.800.din po komadu.

danijelzg

Citat: Exception poslato 17.09.2008. - 00:11
Pazi, apsolutno podržavam "Tigar" i njihove proizvode. Tu nema dilema. Ali stavljati Tigarke da bi sa njima išao 2 glave... No way :nene:

Pa ti o tome ionako ne treba da brines  :rotfl:

Ja imam Michelin Alpin u dimenziji 185/60/15. Koliko se sjecam redovna cijena im je bila oko 6000dina. U HR.

Crazy Laguna2.2dCi

Ja imam Michelin Alpin u dimenziji 225/45/17. Neznam da ima kod vas Finska marka Nokian, njih imam na Bravo i to su jako dobre gume.
I don't drive fast, I only fly low.
RENAULT RULES!

Alhemičar

Citat: Exception poslato 17.09.2008. - 00:11
Ok,i ja podrzavam da svako ima pravo na svoje misljenje..ali ovo sto ti pricas je jedna vrsta predrasuda bez valjanog razloga ili dokaza..jer ti kazes "Tigarke"..pa nisu sve Tigarke iste i nije svaka pravljena za Yugo i sl. modele zato ih ne treba stavljati sve u isti kos.Sigura je high performance guma koja je solidnog kvaliteta.Isto tako je i sa Daciom..ti recimo hoces da kupis Daciu iako znas sta je Dacia bila do pre 10 godina,bila je gora od Zastave.A recimo..neces da vozis Tigarke iako je iza njih stao Mischellin (plus sto su domaci proizvod) ..tu mi malo nema logike ali dobro.   :nezna:

Exception®

Citat: Laguna2.2dci poslato 17.09.2008. - 12:10
Ja imam Michelin Alpin u dimenziji 225/45/17. Neznam da ima kod vas Finska marka Nokian, njih imam na Bravo i to su jako dobre gume.

Ima i koliko znam, dobro su se pokazale :ok:

Citat: Clioman poslato 17.09.2008. - 13:17
Ok,i ja podrzavam da svako ima pravo na svoje misljenje..ali ovo sto ti pricas je jedna vrsta predrasuda bez valjanog razloga ili dokaza..jer ti kazes "Tigarke"..pa nisu sve Tigarke iste i nije svaka pravljena za Yugo i sl. modele zato ih ne treba stavljati sve u isti kos.Sigura je high performance guma koja je solidnog kvaliteta.Isto tako je i sa Daciom..ti recimo hoces da kupis Daciu iako znas sta je Dacia bila do pre 10 godina,bila je gora od Zastave.A recimo..neces da vozis Tigarke iako je iza njih stao Mischellin (plus sto su domaci proizvod) ..tu mi malo nema logike ali dobro.   :nezna:

Pa Tigarke... Kako drugačije da kažem :laugh:? Imam predrasuda samo prema gumi koja je napravljena u Tigru a treba da bude za brzine 200+ km/h. Još davnih dana su Tigar i Micheline sarađivali, nije to ništa novo i ja to znam ;). Ako ćemo tako, drugar je neki dan menjao prednje gume na Z 128 i umesto starih TG 621 stavio Siguru. E sad, ako je Sigura "high performance" guma, otkud onda da je prave za točkove od 13" :hm1:? I još nešto: nije istina da neću da vozim Tigarke. Na prethodnom Cliu II sam imao Wintere za zimski setup i bio veoma zadovoljan njima a verovatno bih ih kupio i sad za Clio III samo da ih ima u 165/65 R15. Pošto nema, uzeo sam Vredestein. Simply as that :D

PS: kada sam kupovao letnje gume 205/45 R16, mogao sam da biram između ContiSportContact2 (12.500 RSD/kom) i Barum Bravuris (7.600 RSD). JBG, kad sam već kupovao i felne i gume, onda sam uzeo nešto provereno jer jednostavno nisam hteo da eksperimentišem bez obzira što je razlika u ceni poprilična. Pogotovo sa gumama ;)
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: Exception poslato 17.09.2008. - 23:29
Još davnih dana su Tigar i Micheline sarađivali, nije to ništa novo i ja to znam ;).

Ok,postujem misljenje.   :ok:   A sto se tice ovoga gore..jesu oni jos od ranije saradjivali tj. Tigar se trudio da radi po licenci   :laugh:  ali danas,Tigar je jednim delom a ako ne i kompletno u vlasnistvu Mischellin-a   :)    a to je ipak nesto drugo,odgovornost je puno veca i za Tigar ali i za Mischellin.   ;)

Exception®

ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

IsNoGood

Mislim da je 100%  :bigl:
Koliko znam Tigar se potpuno povukao iz tog posla, prodao akcije Francuzima i preorijentisao se na neke druge delatnosti...

Alhemičar

Citat: IsNoGood poslato 18.09.2008. - 12:46
Mislim da je 100%  :bigl:
Koliko znam Tigar se potpuno povukao iz tog posla, prodao akcije Francuzima i preorijentisao se na neke druge delatnosti...

Ako je stvarno tako..onda je to jedan razlog vise da verujemo u solidan kvalitet Tigrovih guma.    :yes:

Dogac

Živeo Tigar...živeoooo,živeooo!!!  :fireworks:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Exception®

ΕΛΛΑΣ