Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zimski pneumatici - gume

Započeo toni67, 19.05.2008. - 07:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fLiP

I dalje srbi rade tigrove gume. ;) :OT: ali moram nesho da kazem, zasto vozaci zastave 10 uvek nose rezervni kljuc oko vrata... Zbog gepeka. Ostala vrata se el. zakljucavaju a ima i nekih kod kojih se ne zaljucavaju el., a bravica na gepeku je takva da se samo kljucem moze otkljucati a zakljucava se kada se spusti gepek. Pa nekima se desi da ostave kljuceve u gepeku kada zele nesto da izvade i totalno zaborave da su ostavili kljuc u gepeku. moRam i ja malo da :OT:  :o:

Dogac

Pa sto to napisa ovde svega ti?  :??:  :laugh: :laugh: :laugh:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

fLiP

ev pogledaj sada. Nisam zavrshio misao do kraja... a mozda ni sada neces razumeti :(

deki

Citat: Exception poslato 17.09.2008. - 23:29
PS: kada sam kupovao letnje gume 205/45 R16, mogao sam da biram između ContiSportContact2 (12.500 RSD/kom) i Barum Bravuris (7.600 RSD). JBG, kad sam već kupovao i felne i gume, onda sam uzeo nešto provereno jer jednostavno nisam hteo da eksperimentišem bez obzira što je razlika u ceni poprilična. Pogotovo sa gumama ;)

Drug na korsi ima Bravuris i kaže da su to najbolje gume koje je ikada stavljao. Nisam ga uzeo za ozbiljno pa da ga pitam šta je pre njih uzimao.

Exception®

Citat: deki poslato 19.09.2008. - 03:40
Drug na korsi ima Bravuris i kaže da su to najbolje gume koje je ikada stavljao. Nisam ga uzeo za ozbiljno pa da ga pitam šta je pre njih uzimao.

Daleko od toga da su gume loše, ali veruj mi kada bi stavio ContiSportContact2/3 e onda bi promenio mišljenje ;)
ΕΛΛΑΣ

deki

Ne verujem da su bilo koje gume danas loše uključujući i Barum. Ja pozadi imam ContiEcoContact i mogu reći da mi dupe proklizava u pojedinim situacijama.

Exception®

Nismo se razumeli... Daleko od toga da je Barum loš, ali je ipak Conti Conti ;). Drugo, ti imaš EcoContact... To su gume projektovane da dugo traju, imaju mali otpor trenja (smanjuju potrošnju) i sl. ali nisu za "trke". Znam, imao sam ih u fabričkoj ugradnji na Cliu II ;)
ΕΛΛΑΣ

danijelzg

Citat: deki poslato 19.09.2008. - 03:40

Ja sam ih vozio 205-ici i to su najgore gume koje sam ikad imao na autu ;) 
Cuo sam od vise ljudi da nisu zadovoljni njima, plasticne su... iako tako ne izgledaju :D

Exception®

^^
:fucka: :yes:

Ček, ček... Sad smo otišli u totalni :OT: Ipak je ovo tema o zimskim gumama. Ima tema o gumama uopšteno OVDE ;)
ΕΛΛΑΣ

zagor

Blizi se zima i u skladu sa tim razmisljam o kupovini zimskih guma. Stavio bih gumu viseg profila nego sto imam sad.
Sad su 205/55-16, a kupio bih 195/65-15. E za tu pricu trebaju mi celicne felne.
Po oglasima ih ima veoma malo, a ne znam cak ni oznaku za felne koje meni odgovaraju (renault megane 2004)
Gde se mogu kupiti polovne celicne felne u Bg? Koliko kostaju nove?  :help:

Boki

Bas danas sam gledao kod komsije felne za megana(ima on da proda)4 celicne felne sa 4 zimske gume(vredstein snowtrac...ako se tako pise :o:)i 4 ratkapne fabricne renaultove.Ako te zanima mogu ga pitati za cenu?
Nisu sale za umove male

Alhemičar

Citat: zagor poslato 29.09.2008. - 23:04
Koliko kostaju nove?  :help:

Znam da su za Astru F nove celicne 14"-ke bile oko 30eura, pretpostavljam da za Megane nova 15'-ca nije ispod 50-tak eura.   :nezna:   Najlakse je da nazoves kod ovlastenog prodavca i pitas,da ne bi sada licitirali,ali kontam da je otprilike tako.   :)
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

zagor

Pitaj ga Boki, ako ti nije problem, mada meni trebaju felne bez guma. Imao sam opciju 4 polovne felne za 60 eur i prodate su dok sam se ja kupao na moru  :banghead:

Boki

Citat: zagor poslato 29.09.2008. - 23:28
Pitaj ga Boki, ako ti nije problem, mada meni trebaju felne bez guma. Imao sam opciju 4 polovne felne za 60 eur i prodate su dok sam se ja kupao na moru  :banghead:

Sad sam ga zvao,kaze 100eura za sve(4 felne,4 gume i 4 radkapne)skinute sa megana dci od njegovog caleta
Nisu sale za umove male

Exception®

Ovo je džabe. Ja lično nikada ne bih kupovao polovne gume, osim da hoću da ih "sahranim" na nekoj stazi :bigl:

Pošto kolegi trebaju samo felne, onda je cena skroz OK. Meni neka da gume da ih dokrajčim :fucka:
ΕΛΛΑΣ