Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zimski pneumatici - gume

Započeo toni67, 19.05.2008. - 07:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Goxxy

Pa da, baš tako kao što si rekao - kako kome odgovara. U prethodnom stanu sam držao točkove u podrumu, muka živa mi bila dok ih iznesem i vratim, radio sve dve po dve, otpadnu mi ruke... stvarno mi se bilo smučilo. Sad sve u garaži držim i tu su mi na dohvat ruke, samo spustim i vratim. Da to nije slučaj, ne bih se cimao najverovatnije sa duplim setom.

Ap0calypto

Jedne godine sam imao dva seta guma, jedan set felni. Letnje u hotelu, brzo sam odlepio jer kad sam trebao vratiti iz hotela zimske, to je trajalo jer su letnje ili pogrešno skladistene, svakako vise nisu bile iste. Evo 6 godina na ovom autu vozim all season, na proslom sam poslednje 2 godine vozio isto tako. Meni odgovara i to je to

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

samo sam jednom menjao gumice na brisacima, neke nahvaljene bile, mozda i ovde neko sa foruma prodavao i nikad vise .. kriminal su bile na brisacima ..   sad brisace resavam water repelentima  :kez:

Ap0calypto

Dugo ga nisi spominjao, koji da uzmem? Potrosio sam Italijane :D

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

ja nisam menjao arexons rain-off, uzmem ga tamo u topstop auto na ulazu veternika ... odosmo u off-topic  :bat:

mire

Citat: Goxxy poslato 23.10.2025. - 08:39
Ti nemaš ženu i decu koji ti kukaju - a gde ćemo ove godine na zimovanje, hoćemo na planinu... ujedno nemaš planinsku brvnaru negde... :D Nemam ni ja, ali imaću - za sve te stvari potrebne su mi zimske gume.

Ja sam iz ravnice, ja bih i zimi išao na more. Kakva crna brda i doline, sneg i zima. Brrrrr ;)

Stragi21

Znam da bi initiale modeli trebali ostati sa njihovim felnama ali nasao model sa s edition i odmah rekoh da uzmem za zimski set. Naravno  ako bi lepo legle završile bi kao letnji.
Gume zimske, bukvalno nova na fotkama ali tek da vidim dot.

Gledam gume i premium 4 komada preko 1000€  :o: plus montaža pa rekoh mozda i nema potrebe za zimskim setom  :celb1:

Stragi21

Uzeo felne, imaju oštećenja ali ništa strašno što plastidip ne može rešiti.
Gume za zamenu, nema klasičan napisan dot (yokohama)
Da se ne gleda datum proizvodnje mislim da bi ovo ladno vecina stavili na kola

Envoyé de mon 24129PN74G en utilisant Tapatalk

singer

Dobro izledaju za sredinu 2014-e  :zubo:

mire

Da, lepe su na slikama. :celb1:

Stragi21

Felne su iz 2019, tada su i montirane gume nove. Znaci da su stajale dobrih 5god i ovaj ih montirao da stoje jos 6god nove  :celb1:
Stvarno nigde nema sitne pukotine, bukvalno kao nove.

U medjuvremenu nadjem i gume, bukvalno sve usput vraćajući se sa posla.
Montirane u martu 2024, presle oko 8000km.

markofpi

zokce

Dot je bitan kad kupujes nove gume, kad uzimas polovne bitnije je u kakvom su stanju.
Nekada davno sam uzimao polovne gume, jedna je posle nekoliko meseci pokazala da je ranije dugo stajala izduvana i nacisto se deformisala.

Stragi21

Da se pohvalim i u ovoj temi sa mojim radom.
Cekam da se suše 24h pa da ih montiram.

alexsasa

Conti ts870 su se juce odliicno pokazale po neociscenom autoputu, za 2 dana idemo na skijanje, bice snega na putu sigurno pa sam pazario i carape da imam umesto lanaca.
Nadam se da mi nece trebati.
Vodite racuna na moravskom koridoru, ima puno mostova pa moze lako da zaledi. Danas su ga ocistili.

Sent from my iPhone using Tapatalk