Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zimski pneumatici - gume

Započeo toni67, 19.05.2008. - 07:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

slavko_bgd

Nove Riken zimske, prednji pogon, penjanje na Maljen i spuštanje sa njega po svakojakom snegu i poledici proteklo bez ikakvih poteškoća. 
Relativno nove Nexen WH21 zimske, zadnji pogon, sneg kao na ski-stazi , što se mene tiče odlična ocena.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

alexsasa

Popeo se na Kopaonik, na nekim delovima je bilo bas kriticno, sneg i led ispod njega, do smestaja sam nekoliko puta morao da iskljucim asr..

Sent from my iPhone using Tapatalk

alexsasa

Danas jos gore, namontirao carape za svaki slucaj.

markofpi

alexsasa

To me danas i juce bas cesto pitaju, poboljsanje je osetno, lanci bi verovatno jos bolje grabili ali carapa zavrsava posao, montiranje je prosto bas, u par poteza se zavrsi. Naravno da su tise i ugodnije od lanaca ali verovatno mogu da se pokidaju ukoliko vrtis tockove na mestima gde mogu da dodju do asfalta. Mozda zbog toga treba imati dva seta, ne zauzimaju mnogo prostora a cena ista kao lanci.

Ap0calypto

Koliko sam gledao testove, čarape su se bolje pokazale od lanaca.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

pedjak

Čarape su praktičnije za montiranje.
Teško se održavaju i stradaju na ledu ili asfaltu

Lanci imaju bolju trakciju i mogu se ponovo koristiti, ako se ne iskidaju.

Tapa

Ap0calypto

Jel treba lanci da se naulje posle upotrebe da ne zardjaju?

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Goxxy

Treba da se naulje ili makar naprskaju sa WD-40 ako ništa drugo. Dobro pranje, čišćenje i naravno da se naulje nakon toga.

alexsasa

Vozio danas sa carapama po delu koji je ociscen i cuju se, sljapkaju. Za trenutak sam pomislio da ce spasti xD

DRSRB91

Cao ljudi. Danas nesto sedim i listam stranice za online ( vreme je da se uzmu nove )  prodaju guma  i pitam se... da li uzeti polaris 6 ili tigar winter-u? Cena im je malterne slicna razlika u 500 dinara, ali malo kopajuci vise  na IPG sam nasao da je tigar w na nekom snizenju od 7800rs, dok je polaris 6 8920rs....
Da li neko od clanova ima Barum polaris 6 i kakvo je iskustvo sa njima? :kafa: :kafa: :kafa:

Tako sam malo istrazivao po netu i vidim da je na testovima Barum malterne 2 mesto, dok je tigar/riken wintera na 6-7 mestu na istom tom testu.

alexsasa

Citat: pedjak poslato 11.01.2026. - 20:27
Čarape su praktičnije za montiranje.
Teško se održavaju i stradaju na ledu ili asfaltu

Lanci imaju bolju trakciju i mogu se ponovo koristiti, ako se ne iskidaju.

Tapa
Na sta mislis pod tesko odrzavanje? Mislim da mogu da se ubace u ves masinu ako bas zelim da zamirisu xD

wcyber

vidim da si iz NS, od tih guma ti je mnogo bolje da uzmes conti allseason contact2

Ap0calypto

Citat: alexsasa poslato 23.01.2026. - 21:03
Na sta mislis pod tesko odrzavanje? Mislim da mogu da se ubace u ves masinu ako bas zelim da zamirisu xD

Mogu u veš mašini da se peru

— Robert Todd Carroll

pedjak

Citat: alexsasa poslato 23.01.2026. - 21:03

Ali samo kvalitetan omekšivač :D

Ako se ne oštete, nakon skidanja se moraju dobro osušiti, inače se izobliče.

Tapa