Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Zimski pneumatici - gume

Započeo toni67, 19.05.2008. - 07:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

a od momenta gde se nalazi saobracajni znak lanci, prakticno ako ima snega na putu, lanci moraju biti montirani na pogonskim tockovima, kakve god da su gume.. ono, ako pricamo o zakonu :D

alexsasa

@Goxxy
Imamo temu za AS
I ja ostajem na dva seta do daljnjeg.

Sent from my iPhone using Tapatalk

wcyber

ovde je vise tema budzet protiv premium guma, nego da li su all season/zimske/letnje ..   ja sam bio potpuno zadovoljan sa Conti TS zimskim gumama.. to mi je bio razlog da predjem na Conti AS gume  :ziveli:

Goxxy

Citat: alexsasa poslato 27.01.2026. - 13:36
@Goxxy
Imamo temu za AS
I ja ostajem na dva seta do daljnjeg.
Da, sad sam tek video - pretražio sam pod "all season" na brzaka. My bad... Onda tamo neka wcyber promoviše Continental :D

H.U.D.

Citat: Goxxy poslato 27.01.2026. - 08:09
Ne samo to, nego nemojte da opičite odmah kritiku po "moderaciji" jer dotična "ne radi posao". Wcybera znamo svi koji smo redovni na forumu...
.................................................
Ali kao što rekoh - to sam samo ja, običan admin na forumu.
a, pa dobro, onda vi koji se znate pišite po svim temama šta god vam padne na pamet, provocirajte nas koji smo "nagaženi" kad vam se skrene pažnja na trolovanje teme, a mi ostali ćemo da se povučemo sa foruma jer, eto, "nismo redovni", šta god to značilo, pa nemamo ista prava
i nije odmah, ali, isto kao što nisi imao pojma da AS tema postoji i da je to poenta cele priče, nisi reagovao ni na poruku direktno upućenu vama u moderaciji neki dan ranije o tome, gde bi jednostavno prebacivanje poruke u pravu temu ili brisanje iste sa ove rešilo stvar

čovek je lepo pitao koja od ponuđenih ili neka u toj klasi, i odgovori mu se sa premium gumom drugog tipa i namene, a moderacija ne reaguje jer, eto, poznajete se pa je u redu da podj**ava ljude po forumu
da, forumi postoje radi razmene mišljenja, ali prvenstveno radi razmene informacija i iskustava
ako se tu pusti da to sklizne u dobacivanje dosetkama bez ikakve veze sa temom, ili promovisanje neke svoje ideje tamo gde joj nije mesto, vrlo brzo ćete imati privatnu Viber grupu umesto javnog foruma
valjda postoje pravila foruma i konsekvence za kršenje istih, jednako za sve - ili ne?

svi hoćemo da živimo u boljem okruženju, ali i da parkiramo na pešačkom prelazu i vozimo punom brzinom po pešačkim stazama
e pa, neće ići, a oni bahati će u takvim uslovima uvek da nas dobiju na iskustvo

Goxxy

Kolega, ja zaista ne kapiram i ne razumem čemu tolika nervoza? Video sam poruku, reagovao sam tako što sam prijavu stavio na ignore. Jer sam smatrao da nije problematična. Ako kapiraš da je jedna jedina rečenica i to "vidim da si iz NS, od tih guma ti je mnogo bolje da uzmes conti allseason contact2" podj*bavanje vas koji niste redovni - onda ne znam zaista... evo, zaista ne znam. Ako misliš da BAHATIM nazivaš čoveka koji je sve samo bahat nije - ni u saobraćaju ni na forumu, mislim da si omašio prilično.

Evo, priznaću da nisam pametan. Ako hoćeš slobodno uzmi administriraj forum, dobrodošao si. Pa primenjuj pravila jednako na sve...

Ako mi nešto nije jasno to je stav - da pravila nisu jednaka za sve. Za sve one koji recimo samo čitaju i ne doprinose (tu mogu da poredim uvek njegovih 21k poruka sa tvojih 51 ili bilo čijih drugih par hiljada sa nekim ko nije ostavio nijednu poruku, a takvih ima koliko hoćeš) ne mogu da ih poredim i stavim u isti koš sa onima koji doprinose na sve moguće načine, savetima, slikama, uradi sam temama i slično. Postoji nešto što se zove STAŽ na forumu... Eto, da pojasnim makar nešto. Pravila jesu jednaka za sve, ali ja ne mogu da kažem - evo, wcyber ništa nije uradio na forumu, kao neko ko samo aktivno čita. Prosto ne mogu.

Ali priznaću - nisam pametan, slobodno dođi i administriraj forum. Toliko i od mene.

wcyber

kao sto rekoh vec.. ovo je forum.. ja sam delio moje iskustvo u temi o ZIMSKIM gumama koje se voze u ZIMSKIM uslovima ..

da mi se nikad nije desio nemili dogadjaj sa ne tako jeftinom zimskom gumom, nikad ne bih reagovao .. a reagujem jer jeftinije zimske gume se zaista lose ponasaju na mokrom kolovozu.. i tu je zaista bitno sto covek zivi u istom gradu kao i ja, vozi isti auto kao i ja .. te sam samo zbog toga i izneo moje iskustvo :)

nisam znao da vrhunska guma sa oznakom 3PMS nije za zimske uslove, hvala na objasnjenju, samo ne znam zasto onda ti vozis slicnu takvu gumu u Beogradu, koji je mnogo brdovitiji i klizaviji od Novog Sada, isto na Scenicu 3 ??   

u pravu si da postoji tema o all season gumama, ali za ovakvu vrstu price trebala bi nam tema "voznja u zimskim uslovima" ..   cak sam pretragom nasao i stariju temu "da li je bolja preimum all season guma od budzet letnje/zimske dva seta" , tako nekako ;)   mozemo slobodno tamo nastaviti pricu i razmenu iskustava :)  :ziveli:

zokce

@H.U.D. predlazem da svoje frustracije necim iskalis na adekvatnom mestu, ovde na forumu se razmenjuju prvo iskustva clanova i ponekad neko misljenje. Razumljivo je da je svako nezadovoljan necim ali je stvarno potrebno neko vreme 'boravka' na forumu da bi se komentarisalo nesto na takav nacin. Ipak je ovde moderacija i administracija korektna, cak i previse, za takve komentare se na nekim forumima odmah dobija udaljenje sa foruma, bez pardona.

mire

Jedno je sigurno, ovo je sad daleko više offtopica od jednog preširokog odgovora na pitanje.

Batalite to, vratite se na temu. Ako sam dobro primetio, jedini odgovor na pitanje barum ili tigar je moj i uz njega tu je wcyb-ov "man' se jeftinog, uzmi continental". Izvinjavam se ako sam nečiji odgovor preskočio.

alexsasa

Citat: DRSRB91 poslato 23.01.2026. - 20:57
Cao ljudi. Danas nesto sedim i listam stranice za online ( vreme je da se uzmu nove )  prodaju guma  i pitam se... da li uzeti polaris 6 ili tigar winter-u? Cena im je malterne slicna razlika u 500 dinara, ali malo kopajuci vise  na IPG sam nasao da je tigar w na nekom snizenju od 7800rs, dok je polaris 6 8920rs....
Da li neko od clanova ima Barum polaris 6 i kakvo je iskustvo sa njima? :kafa: :kafa: :kafa:

Tako sam malo istrazivao po netu i vidim da je na testovima Barum malterne 2 mesto, dok je tigar/riken wintera na 6-7 mestu na istom tom testu.
Tigar nije nesto na vlaznom kolovozu koliko me secanje sluzi, isao bih na Barum.

wcyber

sta kazu testovi:

Barum Polaris 6 se kvotira dosta visoko https://www.testgume.eu/205-60-R16/winter/

na zalost, na ovom spisku nema testova tigar wintera za dimenziju 205/60/16

sta kaze tyrereviews:
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Barum/Polaris-6.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Tigar/Wintera.htm

definitivno bolje ocene od tigar wintere ...

tu negde se moze procitati i da je Barum Polaris budget Continental  zimska guma

valjan

Meni je zimski tigar na +35 "pomogao" da izvrnem službenu Dačiju na krov onomad, samo da se podsetimo i tog detalja, spominjao sam to ovde par puta (a pozadina priče je da je kolega koji je u firmi bio zadužen za nabavke, pa između ostalog i za opremanje tog službenog auta, je smatrao da ne treba trošiti pare na full set zimskih i letnjih, dovoljno menjati samo one na pogonskim točkovima)

DRSRB91

Citat: alexsasa poslato 28.01.2026. - 15:29
Tigar nije nesto na vlaznom kolovozu koliko me secanje sluzi, isao bih na Barum.

Uzeo sam svakako barum, ali sam hteo videti sa clanovima ko ih ima da podeli neko iskustvo pre nego ih uzmem.
Pa cemo da vidimo kako se ponasaju....

Citat: wcyber poslato 28.01.2026. - 16:04
sta kazu testovi:

Barum Polaris 6 se kvotira dosta visoko https://www.testgume.eu/205-60-R16/winter/

na zalost, na ovom spisku nema testova tigar wintera za dimenziju 205/60/16

sta kaze tyrereviews:
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Barum/Polaris-6.htm
https://www.tyrereviews.com/Tyre/Tigar/Wintera.htm

definitivno bolje ocene od tigar wintere ...

tu negde se moze procitati i da je Barum Polaris budget Continental  zimska guma

Sve te testove sam gledao cak i na yt sam gledao Ceski yt kanal kako testiraju 7 modela....
Nisu meni bili problem sami testovi, nego prosto misljenje nekoga ko vozi te gume. Svakako sam ih uzeo pa se nadam da ce se dobro pokazati.
Jedino u sta sam se razocarao iako sam trazio da mi DOT bude blizi ovoj godini, dobio sam 8 meseci staru gumu.... Al dobro sta je tu je....

EDIT: spojeni uzastopni postovi

DRSRB91

EDIT: obrisan double-posting

wcyber

ne smeta to nista.. najveci problem jeftinijih zimskih guma je ponasanje po kisi i mokrom.. vidis i sam da su joj najgore ocene za aquaplanning.. sa snegom manje vise nijedja zimska guma nem problem.. problem je sto nema snega