Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Clio Campus veliki problem

Započeo Rade93, 08.02.2019. - 06:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Rade93

Pozdrav dragi forumasi. Ovako, problem sa mojim Cliom Campus, 1.2 8v Benzin/Lpg 2008 godina je da u zadnjih 10 dana uopste nemam grijanje u njemu, prije toga mi se desilo da kad sam krenuo i auto dostiglo temperaturu nije bilo grijanja a kad sam ugasio i upalio doslo je, medjutim odma sutradan ga vise nije bilo i nije se vratilo. Od tog dana mi auto dize temperaturu na vecu od propisane cak i u ovim hladnim danima, jedan dana je na leru digao na max i odmah sam ga ugasio.
Onda dalje, 3 dana je stajao ugasen i prije paljenja sam htjeo da vidim stanje antifriza kad ono boca pod pritiskom i dalje. Takodje auto kada digne temperaturu voda u boci je uvijek hladna.
Na cepu od ulja ima majoneze, ali mi je mehanicar rekao da je to od kondenzacije jer prelazim samo 2 kilometra do posla i 2 do kuce u toku dana, tad sam kod njega mijenjao ulje i u ispustenom ulju nije bilo tragova majoneze a na cepu je pokazivalo.
Da li moze biti da je termostat ostao zatvoren? Ili da nije hladnjak? Najvise me plasi da je poceo da mjesa vodu i ulje.
Auto ima 266 000km .
Izvinjavam se na malo duzem postu ali sam pokusao objasniti kako stvari stoje.

Neletaksista

Verovatno termostat. A mozda i dihtung kucista termostata. To je kod mene bilo kada se pojavilo ulje u posudi za vodu. Predihtovali i rešili.

Gesendet von meinem Redmi 5 Plus mit Tapatalk

wcyber

Nema tu razmišljanja nego hitno kod majstora. Mani se našeg nagađanja, jer moze biti više stvari. Pročitaj problem sa daciom 1.9 d

petarcirjanic

Moguce da je termostat zaglavljen ali to nema veze sa grejanjem,termostat i ako je zaglavljen grejanje mora da radi,tako da je najverovatnije problem sa dihtungom,kad se motor zagreje pipni creva od hladnjaka(donje i gornje)moraju da budu vruca kad je termostat otvoren,grejanje nemas verovatno zbog toga sto je motor potrosio deo vode pa ti fali u malom hladnjaku.

wcyber

S obzirom na motor i kilometrazu, najbolje bi bilo detaljno pregledati sve.. I mali hladnjak i termostat i pumpu za vodu i na kraju skinuti glavu i proveriti da nije produvao dihtung

Rade93

Sutra idem kod majstora da vidim sta ce on reci, a taman sam razmisljao da ga mijenjam za neko malo novije vozilo, naravno Renault. Ali eto belaj uvijek na kraju dolazi :)