Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

EGR Off

Započeo invman, 22.03.2019. - 21:40

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ćimo

Ta tvoja plocica uopste nije tanka,to bas debeo lim...
Jesi sam isekao lim? Treba imati malo vestine pa to napraviti

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

invman

Da li se mozda znaju dimenzije tog lima?

Drobac

Je l' može da se blokira EGR na 1.9 dti motoru?

Sledge

Dobro ja kazem plocica ali jest deblji komad lima koji ne moze pregoriti a ni deformisati se uslijed povrathnih gasova,nisam sam sjekao vec sam tako kupio vec isjeceno i ispolirano sa dimenzijama da pase u usis i spremno za ugradnju.Dimenzije sad ne znam bez da skinem samo crijevo i plocicu,ali i onako kad se skine crijevo za povrat gasova onda se po njemu reze lim jer sam tako prije radio.

Ćimo

Dobro,mozes nam reci gde se moze kupiti ta plocica sto si i ti kupio?

Poslato sa RNE-L21 uz pomoć Tapatoka

invman

Hvala puno druze,porucujem odmah. Ja msm da moze i za dti motore tako bar pise u oglasu ovom da je za dci i dti motore.

Sledge

Pase,bitan je precnik samog crijeva i ovog,ali ovo je puno jaca i bolja solucija od rezanja lima,jer savim se 100% zatvara povrat gasova.

terza_kg

Da li je obavezno fizicko zatvaranje ili je dovoljno da EGR ostane u zatvorenom polozaju i tako se ugasi.Kod mene je ugasen softverski ne izbacuje greku i sam eger se nalazi u zatvorenom polozaju.
Ne brze od zivota

petarcirjanic

To je dovoljno pod uslovom da nije ostao otvoren zbog zaprljanosti.

darkonda

Mnogo vi to nesto komplikujete, meni je na meganu 2 vrisnula elektronika i nisam mogao normalno da vozim, motor se gusio.
Iskljucim ja dzek od napajanja od egr-a (reko da preguram dok ne kupim novi egr), i evo vozim 2-3 godine tako, kao da ne postoji.
Samo mi računar prijavljuje servis i sija ona zuta sijalica, kao motor sto ima oblik.

Nikakve plocice nisam ugradjivao :)

Sledge

Valjda je jasno da je ovo sa pločicom za one što hoće da nemaju greške a ne da cijelo vrijeme imaju tu grešku,isto tako primjećivao ti to ili ne perfomanse nisu iste sa aktivnom greškom i sa onim autom bez greške,pogotovo gdje EGR ventil i MAF senzor rade zajedno,kao što je slučaj ovdje.

invman

EGR mi je crkao skroz, da li da uzimam novi cena 100e,malo mi je skupo to.....ili postoji drugo resenje kao npr, ovo sa zatvaranjem ,da li bi to resilo problem?

filo

A cemu sluzi taj EGR ?  :kez:
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

darkonda

Sluzi ekologiji, vraca izduvne gasove u motor na ponovno sagorevanje.