Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Silent blok prednjeg mosta za Lagunu II

Započeo bokivaol, 03.04.2019. - 16:59

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

bokivaol

Cao drugari,

Auto: Laguna II, 1.6 benzin, 79kW.
Bio sam kod majstora koji mi kaze da mi je otisao jedan silent block prednjeg mosta, ne na viljusci vec na prednjem mostu.
Zovem ja neke radnje oni gledaju u programima za delove i kazu mi da su silent block-ovi zadnjeg mosta i prednjeg mosta isti, s tim sto se razlikuju po strani. Prednji i zadnji levi su isti i prednji i zadnji desni su isti.
Zovem ja Reno Sava, a oni mi kazu da su totalno razliciti.

Da li je imao neko istustva sa ovim i da li zna da li su isti ili razliciti silent blockovi prednjeg i zadnjeg mosta?

aboki85

Ne postoji kao rezervni deo silen blok na sankama, vec cele sanke! Tako je bar bilo pre neke 4 godine, kad sam ja trazio.

Sent from my Moto Z3 Play using Tapatalk

Byk

I ja sam menjao sve u kompletu na L2. Mada ja nisam ni trazio da li ima samo blok da se zameni (ne volim te varijante).

Sent from my iPhone using Tapatalk

bokivaol

Citat: Byk poslato 03.04.2019. - 19:12
I ja sam menjao sve u kompletu na L2. Mada ja nisam ni trazio da li ima samo blok da se zameni (ne volim te varijante).

Jeste li uzimali nov ili polovan komplet i koja je bila cena toga (ako se secate)?

Byk

Nove u Reno Savi. Mislim da im je cena oko 10k po komadu ali ako si u onom programu 5+ onda imas veliki popust.

bokivaol

Citat: Byk poslato 03.04.2019. - 22:57
Nove u Reno Savi. Mislim da im je cena oko 10k po komadu ali ako si u onom programu 5+ onda imas veliki popust.

Pa to ispade da su dva zadnja silent bloka 8700 (kako mi rekose u Reno Savi), a da je kako ti kazes ceo zadnji most oko 10000? :blink:
Onda se ne isplati menjati silent blokove. Bolje zameniti ceo most.

Byk

Izvini, ja nisam dobro razumeo. Ja pricam o viljuskama.

bokivaol

Citat: Byk poslato 03.04.2019. - 23:29
Izvini, ja nisam dobro razumeo. Ja pricam o viljuskama.

Da, to je vec ok  :yes: