Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault megane II RS 224ks 2005 problem

Započeo Nikolars, 27.04.2019. - 09:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

filo

Citat: baki800 poslato 29.04.2019. - 23:40
Ni jedna pumpa ne vuče gorivo sa potpunog dna.
Mulj nikako nije mogao da uvuce.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Imam negde slike .  Moze itekako . 2 puta su me pocastili sa takvim iznenadjenjem .   Nakon sto cisterna istovari gorivo treba cekati sat da se mulj slegne . Jugopetrol tadasnji je imao to pravilo .  Nisu ga ispostovali i bas su me z. I drugi put bas to nestalo goriva dok je sipao i povukao mulj sa dna
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

baki800

Ne vuče pumpa sa dna ima rešetka i taloznik tako da mulj ide dole ispod pumpe. I taj taloznik se povremeno čisti.

To su neki standardi kako se prave rezervoari za agorivo

petarcirjanic

Neznam kako pumpa radi,nekada davno sam vozio golfa benzinca i jedne zime su mi sipali benzin pun vode sledece jutro sam filter goriva morao da stavljam pored sporeta da bi se odledio i sve da cistim.sada je situacija drugacija,gorivo je mnogo kvalitetnije ali jos uvek ima pumpi koje prodaju shit.

baki800

Još jedan mit...
Benzin i voda se ne mesaju!

Voda se stvara u rezervoaru putem kondenzacije iz vazduha.

petarcirjanic

Sipaj benzin u čistu providnu flašu i posle nekoliko sati ćeš videti vodu, normalno nije na svim pumpama tako, znam iz iskustva često tako kupujem benzin koji koristim za pranje delova.

Saćipko

Citat: petarcirjanic poslato 01.05.2019. - 14:28
Sipaj benzin u čistu providnu flašu i posle nekoliko sati ćeš videti vodu

Gde ce videti vodu???   U koliko ne pomesa, iz "cistog" goriva ce se izdvojiti voda???

Ljudi breeeee. Baki je u pravu, necu se ponavljati. Radio sam na Gazpromu i prolazio obuke....
Kad izadjes iz auta, zakljucas ga i ne okrenes se da ga ponovo pogledas, znaci da ne vozis pravi auto ;)