Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault megane II RS 224ks 2005 problem

Započeo Nikolars, 27.04.2019. - 09:33

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nikolars

Pozdrav, imam problem sa meganom 2005 2.0t, pri dodavanju punog gasa na 3,4k obrtaja auto izgubi snagu i pocne da puca iz auspuha, do cega moze biti?

wcyber

Svećice, bobine, protokomer, bušna creva usisa ili dihtung usisa... Puno toga je u igri

Nikolars

Na leru bukvalno radi normalno, i ponekad kad mu das gas on ide, a nekad kad mu naidje dodje do 4.5k obrtaja i nece da predje i puca iz auspuha, ne verujem da su bobine posto dobro radi na leru..

wcyber

Ako puca, znači da smesa detonira pre nego svećica stigne da je zapali.. Možda ti i knock senzor gubi kontakt, pa se ne reguliše ugao paljenja

petarcirjanic

Pucanje na auspuhu znaci da je paljenje ranije,znaci ili elektrobnika brljav, neki od senzora(radilice,bregaste),lose ili neodgovarajuce svecice, knock senzor bi prouzrokovao kliktanje kao nekada na kecevima i jugicima.Kacenje na dijagnostiku moze da da odgovor.

Nikolars

Posle praznika idem u servis pa cu videti..

filo

Nikada nisam doziveo tako nesto od moje 225 . 
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Nikolars

Sipao sam na pumpi knez petrol benzin, i nestalo im je benzina dok su mi sipali, ko zna kakvu prljavstiu su mi sipali sa dna, inace sad auto kad mi ostoji sat vr. Tesko pali, vergla jedno 5 sekundi..

filo

ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

baki800

Ni jedna pumpa ne vuče gorivo sa potpunog dna.
Mulj nikako nije mogao da uvuce.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

petarcirjanic

Najverovatnije je do goriva, skini pumpu za gorivo i očisti rezervoar, sito, instalaciju, filter ako ga ima. Pitanje je šta se dešava sa diznama.

baki800

Nema sito za čišćenje Megan 2

Gorivo je zadnje gde treba tražiti problem.
Pre toga pregledati dizne, svećice, i bobine.
Sve to se vidi na dijagnostici gde je greška tu tražiti.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Nikolars

Nasao sam juce kvar, osetio se benzin da curi negde, puklo crevo sto ide na diznu, celo ispucalo iznutra..

wcyber

A koliko vec dugo osecas taj benzin ??!? Benzin cim malo curi negde ispod haube, uvlaci ga ventilator u kabinu akd se stoji u mestu

Nikolars

Pa osetio sam ga dan posle nego sto je poceo da zeza, verovatno je onda vise poceo da curi i onda se osetio..