Obd dijagnostika problem

Započeo jahac-magle, 15.08.2019. - 20:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

jahac-magle

Pozdrav. Nisam znao gde da postavim ovu temu pa sam izabrao ovu sekciju. Na mojoj laguni nece da se poveze dijagnostika na telefon, dok kod drugih automobila ta dijagnostika radi... Auto je laguna 2, 1.9dci, 120ks, 2003 god.

wcyber

Dešava se. Probaj da li uopšte radi original Renault dijagnostika Clip

petarcirjanic

Kod kojih automobila radi koje god, da li si probao na drugom renault od 2003 god pa na gore?

jahac-magle

Probao sam na audi a4 2002, ford mondeo 3 2006, golf 4 2002, i pezo 306. Drugar sa delphi dijagnostikom se poveze normalno bez problema... Na lagunu sa 2.2 motorom sam se povezao bez problema, a kod mene nece

slavko_bgd

Problem je dijagnostika. I ja imam neku no-name univerzalnu koja neće da se poveže na svaki automobil. Tipa, povežem se na Alfu ili Scenic1 (benzinci) a ne mogu da se povežem na C5 2.0HDi. Sva tri auta isto godište, sva tri auta ispravna u smislu da na svakom radi fabrička dijagnostika.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

jahac-magle

Prodavac tvrdi da radi i na reno vozila, i da njegov uredjaj nije lazan.  :tup: Ne znam da li smem da okacim link oglasa...

wcyber

Prodavac tvrdi ?!?! mora da se salis :) pa sve te jeftine elm dijagnostike cu cista lutrija , moze da radi, a i ne mora .. u svakom slucaju, nijedan proizvodjac automobila ne garantuje nista za njih. Sto se njih tice, ne bi smeo kaciti na auto nsita sto nije originalna servisna dijagnostika

dalibor76

Ja kupio bas takvu "jeftinu" diagnostiku ELM327 1800din. instalirao aplikaciju Pyren(Pyclip) i pobrisao gomilu gresaka na mojoj L3.Ono sto mi se svidja kod Pyren splikacije je to sto imam pristupa komplet celog sistema i svih gresaka a ne samo vezane za motor.Trebalo mi je malo vremena da skapiram kako i sta,da sam znao da je ovako korisna stvar kupio bih je i mnogo ranije.I ono sto je glavni benefit ne moram vise ici  tako cesto kod majstora na Can Clip.

Послато са SM-C5000 помоћу Тапатока

petarcirjanic

Sve jeftine dijagnostiku imaju ograničene mogućnosti. Imam nekoliko tipskih dijagnostiku koje su kombinacij sa laptopom koštale 600evr.Pitanje je šta ta jeftina dijagnostiku u komb sa telefonom može da uradi.

dalibor76

Ja koliko sam  video na svom primeru i vise nego dovoljno mi je odradila posao.Slazem se da ima nekih ogranicenja,ali opet meni puno znaci to sto mogu sam kad god ja hocu vodeti sto me interesuje.L3 ne izbacuje na bordu kada neka sijalica zakaze vec sve to uredno belezi u UPC.Ili bilo kakva glupost se odmah memorise kao greska,zato vredi imati ELM327,i jos nesto izlaze svakog dana sve bolji,pouzdaniji i mocniji programi a sve u cilju pojeftinjenja stvari koji nekada nisu bili pristupacni nama obicnim ljudima.

Послато са SM-C5000 помоћу Тапатока

petarcirjanic

Apsolutno se slažem može i jeftiniji uređaj da završi posao, a ovo što se tiče novih programa nema tu nekog poboljšanja kad sam hardver ima svoja ograničenja, kad kupuješ dijagnostiku najskuplji je hardver a 90%programa može da se skine.

jahac-magle

Jedino sam uspeo da se povezem preko EOBD Facile, ali opet ne vidim nista konkretno..

petarcirjanic

Šta očitava taj program, neke parametre(koje), greške motora, bodija, abs-a, airbega itd?

intra

Nije problem dijagnostika vec je neko cackao po OBD konektoru i kontakti tj. instalacija nije kao fabrička.
Bluetooth dijagnostika kosta 480 dinara, koristim je odavno i radi savrseno. Na Meganu kog sam imao pre nije radila jer je kao sto vec rekoh instalacija bila cackana. Probaj tu istu dijagnostiku na nekom drugom autu za koji znas da je u fabrickom stanju.

Sent from my 5046Y using Tapatalk

jahac-magle

Danas sam probao na dve lagune i radi. Sto se tice instalacije mozda jeste nesto pipano... Na ovu kablu gde je obd konetkor sam skinuo izolir i svaka kabla je povezana sa svakom

Edit: Platio sam je 1800 din jer kao nije lazan neki cip.. Precrtao sam nalog prodavca mada sam siguran da jos neko ima ovu dijagnostiku.