Obd dijagnostika problem

Započeo jahac-magle, 15.08.2019. - 20:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

petarcirjanic

Kad se premeštaju pinovi na konektori onda se pravi adapter da bi mogla da se kači dijagnostika , a opet ako druga dijagnostika može da se konektuju onda tvoj uređaj nije dobar, ima ograničene mogućnosti na tvom vozilu, softver nije dobar itd.

Milenko_M

Citat: jahac-magle poslato 27.08.2019. - 18:33
Sto se tice instalacije mozda jeste nesto pipano... Na ovu kablu gde je obd konetkor sam skinuo izolir i svaka kabla je povezana sa svakom

Kod tebe je odsečen kraj kabla sa OBD konektorom i stavljen nastavak između.Proveri po bojama i instrumentom dali su svi pinovi na svom mestu.
Znači na originalnom kraju kabla u kabini pre sečenog dela proveri dali je spojeno na odgovarajući pin na originalnom OBD konektoru .
Ako je sve spojeno kako treba onda nađi raspored pinova na OBD konektoru i proveri dali dolazi +12 V.Postoji osigurač za ODB , možda je crkao.
Sve ove provere kablova bi trebalo raditi najbolje sa odspojenim + od akumulatora .

baki800

Pa kod njega je budzen obd, prvo to treba da popravi.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

jahac-magle

Da izbacim ovaj dzek sto je neko prepravljano i da zalemim svaku kablu kao sto je fabricki bilo?
Mislim da nije bilo potrebe da se dodaje ovaj euro dzek, jer onaj sto je naumio da ukrade auto za njega nije nikakva prepreka... Jedino ako je neki amater.

petarcirjanic

Treba ti džek sa otpada sa žicama u boji ili ako imaš njegov džek a da žice nisu skroz odsečene a da se nevide boje, ako pogrešno povežeš žice spalićeš dijagnostiku.

Milenko_M

Citat: jahac-magle poslato 27.08.2019. - 20:40
Da izbacim ovaj dzek sto je neko prepravljano i da zalemim svaku kablu kao sto je fabricki bilo?
Mislim da nije bilo potrebe da se dodaje ovaj euro dzek, jer onaj sto je naumio da ukrade auto za njega nije nikakva prepreka... Jedino ako je neki amater.

Verovatno je ovako sada stanje.

A sada zavisi šta hoćeš .Da osposobiš avako sa ovim adapterom ili da vratiš na staro.I za jedno i za drugo rešenje treba znati da lemiš kvalitetno .
Ja bi ipak sada proverio jel idu žice iz originalnog kabla i jel se spajaju na odgovarajući kraj konektora Odb.

jahac-magle

Jel postoji neka sema gde trebaju da budu rasporedjeni kablovi u konektoru i koliko zice ima? Ja sam kod mene izbrojao 7 zice.. Lemljenje nije problem. A taj obd osigurac gde se nalazi?

petarcirjanic

Naravno da postoji shema nemožeš žice da staviš bezveze zato i kažem da je najbolje naći džek sa drugog vozila, Sad tek vidim slike sa prethodne strane nisu ni se prikazivale ranije, ako je neko skinuo originalni obd konektor onda nije imao potrebe da premešta pinove već da ih poveže isto samo na drugi tip džeka, tako da bi trebalo da radi i sa tim buženim džekom.

Sledge

Ja smatram da je to problem dijagnostike a ne samog OBD konektora,da je problem u njemu onda ni jedna druga dijagnostika preko OBD porta ne bi imala pristup ni jednom racunaru u autu,jer ne bi istovremeno dobila napon preko OBD-a i ostvarila komunikaciju preko CAN linije.

petarcirjanic

Milenko_M

Ako na pinu 16 nemaš +12V onda moraš da tražiš osigurač.
Ali prvo moraš da proslediš pojedinačne žice da vidiš dali su spojene pravilno u tom među kabl.

petarcirjanic

Samo mu treba isto ovo ali na vozilu,znači raspored žica po boji, ako su boje žica kao na slici pa da ima dve crvene dve zelene i dve plave onda je u problemu kako da veže žice.

jahac-magle

Kod mene ima samo 7 zice i drugi je raspored u konektoru
16 - 14 - 7 - 6 - 5 - 4 - 1

wcyber

meni deluje da je to isti raspored .. u odnosu na crveno napajanje u cosku, sve ostale je u redu ;)

zokce

Evo ti kako je kod mene, pa srecno.