Obd dijagnostika problem

Započeo jahac-magle, 15.08.2019. - 20:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Milenko_M

Kod Zokceta je isto kao kod jahaca .Ova šema što sam postavio nije odgovarajuća , zašto neznam.Ja sam imao Megana 3 i imao sam isti taj kabl napravljen i imao je 9 žica .

jahac-magle

Ostaje mi da probam da ocitam dijagnostiku preko laptopa. Dobio sam ddt4all, ddt2000, pyren, i scan master.. Nadam se da cu uspeti preko nekog programa, samo mi nije jasno sto nece preko telefona kad delphi dijagnostika radi savrseno.

Milenko_M

Delfi diagnostika ti radi ?Ništa više nećeš dobiti sa ELM327.

jahac-magle

Radi, ali me kosta svaki put 500 dinara i to drugarska cena

Sledge

Ja se i dalje vodim da nije problem samog OBD konektora već do dijagnostike i vjerujem da je sve uredno spojeno,da išta od ovog nije dobro spojeno ni jedna dijagnostika pa isto tako ni Delphi ne bi ostvarila komunikaciju preko CAN linije,ali ću se i ograditi od raznih majstora.
PIN 16----Pozitivan pol +12V prema osiguračima u motornom prostoru F50 osigurač od 20A
PIN 14--- CAN L linija
PIN 7-----K linija
PIN 6-----CAN H linija
PIN 5----Masa signala
PIN 4---Masa vozila
PIN 1-prema osiguračima u putničkom prostoru F28 osigurač od 20A

Milenko_M

I ja mislim da je sve u redu fizički sa OBD portom , kablom i konektorom i zato ostavi tako i ne menjaj konektor.
Ali očigledno je da Laguna II ima stariji protokol .Jel gledajući onu šemu konektora koju sam stavio pre postova , ja sam na Meganu 3 imao konektor sa više signala nego kod Lagune II i to su baš signali za neki drugi protokol.No i sa ovih 9 pinova mora da radi jedino pitanje dali hoće svaki od ELM327 da radi .

jahach : šta ti ne radi , jel se bluetoot povezuje ? Jel telefon Android ?
Ima nekih kombinacija telefona koji iz nepoznatih razloga ne rade.
Ja sam probao Toque i Car Scanner programe .

petarcirjanic

Te jeftine dijagnostiku mogu na benzincima da očitaju osnovne parametre tipa LS 1 LS2, br obrtaja, vreme ubrizgavanja itd, na dizelima skoro ništa od bitnih parametara, a na dosta vozila nemože ni da se konektuju, ja koristim obd 2 kabal i program multiecu scan koji radi fiat grupaciju i čita masu parametara, međutim za neke module su potrebni adapter, na svim ostalim vozilima benzincima čita kao što sam naveo a na dizelima ništa.

Milenko_M

Pa dobar je za čitanje grešaka i eventualno brisanje , da nemora stalno da se ide kod nekoga na diagnostiku.

Sledge

Laguna 2 i Megane 3 ne rade na istom protokolu,ova dva dodatna signala sa tvoje šeme su multimedijalni CAN bus manje brzine,pored standardnih CAN H-igh i CAN L-ow linije,gdje Laguna samo ima CAN H,L i K liniju.

petarcirjanic

Evo primera kako lexia čita c3 i mes fiat 500.

intra

Kada meni na Meganu II nije radila, onda se uopste nije plalila crvena dioda koja signalizira da je modul dobio napajanje. Kao sto neko rece, trebalo bi detaljnije opisati simptome

Sent from my 5046Y using Tapatalk

jahac-magle

Danas sam testirao dijangostiku na opel astru g i scenic. Radi savrseno.. Za scenic sam koristio ecu tweaker, pyclip,  i dosta opcija ima. Video sam i da ima 9 zice na dzek. Pretpostavljam da moja laguna jednostavno nije kompatibilna sa dijagnostikom za mobilne. ☹️

petarcirjanic

Koji su otvori bili u astri scenicu benzin ili dizel, jel si uslikao šta čita na njima? Ovo su slike od tvog auta?

jahac-magle

Na zalost zaboravio sam da slikam od njih. Slile su od mog vozila. Asta je dizel, a senik benzin..

zokce

Ja vec 6 godina imam neki ELM od koga nisam imao skoro nikakve vajde. Samo se povezivao na motorni racunar i toliko. I to samo ponekad, a vrlo retko je hteo da se poveze i sa BT, tako da to smatram promasenom `investicijom`.