Obd dijagnostika problem

Započeo jahac-magle, 15.08.2019. - 20:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

wcyber

Sa BT moj ELM ima problematiku sto trazi da se upari sa telefonom.. Medjutim, cim izgubi napajanje, ELM izgubi podatke o uparivanju, a telefon ne .. Tako da se svaki put mora u telefonu brisati par i ponovo upariti.. onda radi svaki put ..

zokce

Isprobano, sajber. Bez efekta.

jahac-magle

Danas sam uspeo da uradim dijagnostiku preko EOBD Facile, ali druge aplikacije nece..

AleksandarVrsac

Drugari, imam muku sa Lagunom II 1.6 107ks 2003 godiste. Izbacio je brdo gresaka na dijagnostici, pa ako se neko susreo sa necim da mi kaze sta moze biti. Idem kod majstora inace, da mi ne savetujete to odma. Auto sam uzeo bas od majstora koji ne zna sta znace pola kvarova koje je izbacio, tako da sam ga oterao u PM pa idem u ponedeljak kod drugog, samo me do tad zanima vase misljenje i pomoc.

Ono si sto radis,ne sto govoris da jesi...

wcyber

Imaš problem sa lambda sondom i njenim grejačem, sa senzorom pedale gasa i sa senzorom pozicije zamajca.
Yaw speed je ugaona brzina auta.. Verovatno detektuje brzinu naginjanja auta 

AleksandarVrsac

Juce sam radio set kvacila, pa verujem da je ta greska sa zamajcem nepostojeca, a ove ostale cu da vidim da resim sto pre. Hvala wcyber

P.S. Inace ne znam zasto ali auto mi se 3 puta ugasio do kuce, krene da stuca, da trza jako i ugasi se, a pre nije nikad. Majstor kaze nije nista dirao sem kvacila. Ali cudno mi je to sto je radio normalno dok ga nisam oterao kod njega, a sad stuca.

intra

Moguce da je prilikom skidanja menjaca ostetio kabel ili sam senzor zamajca, ili da je konektor raskacen pa nije naboden do kraja. To bi objasnilo gresku i zasto ti auto stuca i gasi se, i zasto ti prijavljuje gresku.

Sent from my 5046Y using Tapatalk

AleksandarVrsac

Nisam znao da to moze da utice na stucanje i gasenje, tj da zamajac ima veze sa time ili taj konektor. ZVao sam majastora da mu kazem da auto stuca i gasis e a on mi kaze da on nije dirao motor da je samo radio kvacilo, ali da se i njemu kada ga je probao gasio i stucao. Ja mu lepo kazem da nije pre odlaska kod njega, ali on tvrdi da nije nista zeznuo.

intra

Pa senzor sa zamajca salje podatke kompjuteru o polozaju radilice tj. klipova i na osnovu toga kompjuter zna kada ubrizgava gorivo i kada pali smesu. Bez toga nista. Senzor se nalazi tik uz zvono menjaca i prilikom skidanja menjaca ga je vise nego lako osetiti, posebno konektor tj. kabel. Verujem da nije namerno dirao senzor, ali je moguce da je tokom skidanja ili montaze menjaca slucajno zakacen.

Sent from my 5046Y using Tapatalk

AleksandarVrsac

Pomenuo je meni majstor kao za tu gresku sa smesom, on mi pominje i potenciometar gasa i lamda sondu kao gresku na dijagnostici, ali za tu smesu ne pominje njegovu mogucu gresku. Kao ne prima gas lepo nego sa zakasnjenjem itd, ja reko ok to mi se desavalo i ranije, da ne prima bas u sekundi. E sad mozda je hteo da sve to okrene na drugu stranu, samo da izbegne da prizna njegovu gresku.

DRSRB91

Cao ljudi imam problem sa sledecim. Imam izmesten obd na autu, pa sam hteo da zamenim za licnastu zicu te spojeve i dok sam prepakivao zicu po zicu doslo je do varnicenja, a nakon toga mi se javila greska problem sa zadnjim senzorima i posle toga sam primetio da mi ni pojaaseve ne registruje. Da li moze pomoc?
Takodje da napomenem da sam proverio sge osigurace i svi su ispravni

smuchac

Vjerojatno nisi provjerio sve osigurače. Ima ih i u kabini i pod haubom. Selidba OBD porta se radi s otpojenom baterijom al kasno sad... Potraži bolje, nadam se da je osigurač. Ako nije,otpoji aku 10-15 min pa vrati i pobriši greške. U komunikaciji se desio kuršlus i valjda nije koje računalo nastradalo. Sretno.

Sent from my Xiaomi 14T PRO using Tapatalk

wcyber

bilo sta na elektroinstalacijama se radi sa odspojenim akumulatorom

DRSRB91

Nisam ja izmestao bila je izmestena, samo sam prepakovao kabel. A to samo sam sada napravio s ... Jesam, nekih 10-ak min je bio bez baterije i dalje je ostao taj problem. Te pod haubom nisam gledao.

DRSRB91

Ne znam kako se dodaje na onaj predhodni post. Uglavnom jeste osigurac je od 15 ampera pregoreo pod haubom. Ali sam oterao kod majstora. Tako da je to uspesno reseno.