Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Letva volana Scenic 2 2007 godina

Započeo Scortexx, 29.08.2019. - 21:49

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

filo

imas taj deo i za 3 e.  Davno je neko rekao . Koliko para tolko muzike .   Te caure sam probao .  Cak sam nabavio i prijateljima par  . Traju vise od originalnih .  Opet te jeftine je neko ovde prodavao 500din.  Na kraju su odustali da ih menjau jer su izgleda bile jako dobre .   

Tu od 80 e ne bi stavio ni neprijatelju
ALP & Net Radar DSP2  Valentine ONE

Scortexx

Citat: filo poslato 31.08.2019. - 00:21
imas taj deo i za 3 e.  Davno je neko rekao . Koliko para tolko muzike .   Te caure sam probao .  Cak sam nabavio i prijateljima par  . Traju vise od originalnih .  Opet te jeftine je neko ovde prodavao 500din.  Na kraju su odustali da ih menjau jer su izgleda bile jako dobre .   

Tu od 80 e ne bi stavio ni neprijatelju
Pa ne bi uzeo od 3 eura :))) Aj da vidim imal to gdje ovdje. Imam osjećaj da je to i napravljeno da se mijenja svakih nekoliko stotina hiljada, :)))

filo

Promenio sam 2 letve volana .  Jednu u garanciji a jednu sam platio 470e . Naravno original renault.  Ta caura koju sam ti pokazao traje vise od originalne .  Moze se zameni bez skidanja .  Naravno bolje je sve to skinuti i dobro podmazati pre zamene. Ta od Letva od 80 koju pomines ne kosta toliko .  Verovatno uvoznik ima rabat .  Mislim da kosta oko 40-50 e  .  Ostalo mozes samo da zamislis .  Verujem da je temeljno testirana za taj novac i 100% sigurna !

Mislim da pomenuta caura ima manje tolerancije od fabricke .Tesna !   I materijal je jako bitan .   2 sam nabavio prijateljima jednu imam u rezervi ..  Nisu se zalili .  Zaboravili su na problem .   Kod nas to nema da se kupi . 

Scortexx

Citat: filo poslato 31.08.2019. - 10:10
Promenio sam 2 letve volana .  Jednu u garanciji a jednu sam platio 470e . Naravno original renault.  Ta caura koju sam ti pokazao traje vise od originalne .  Moze se zameni bez skidanja .  Naravno bolje je sve to skinuti i dobro podmazati pre zamene. Ta od Letva od 80 koju pomines ne kosta toliko .  Verovatno uvoznik ima rabat .  Mislim da kosta oko 40-50 e  .  Ostalo mozes samo da zamislis .  Verujem da je temeljno testirana za taj novac i 100% sigurna !

Mislim da pomenuta caura ima manje tolerancije od fabricke .Tesna !   I materijal je jako bitan .   2 sam nabavio prijateljima jednu imam u rezervi ..  Nisu se zalili .  Zaboravili su na problem .   Kod nas to nema da se kupi . 
Pa dal predlažeš da probam sa čahurama?

filo

Sve vreme pricam o tome i tupim . Pre toga treba skinuti manzetne na krajevima i proveriti dali je stap zardjao , Ako nije to ti je naj jeftinija i naj sigurnija poravka .   Postoji i lezaj na vretenu iglicasti koji zna da rikne .  Mora da se sve lepo zabelezi zbog ugla volana ako se menja i lezaj

petarcirjanic

Pre 4-god sam skidao i nosio na reparacija letvu od megdana 2 1,5 dci reparacija je koštala 80€ sa garancijom od 1 god. Upitan je kvalitet letve od 100 € s obzirom da za taj auto prednji ležaj točka (kvalitetan) košta 50€.

bo ris

Da ali skuplja je proizvodnja lezaja nego letve, hidro letva je skupa a ova ne, isto kao fiksni i plivajuci zamajac jedan kosta 10000 a drugi 35000. Ja bi pre stavio ovu novu od 10000 nego polovnu od 60e. A sto se caure tice ja sam svoju menjao bez skidanja letve, kupio crnu koja je 500 din i sutra je opet skino i vratio staru jer je crna lupala vise nego stara, pa sam nasao zutu kao orginal koja je kostala oko 1500 din i ona je bila ok
Evo slika
Послато са SM-J530F уз помоћ Тапатока

wcyber

petarcirjanic

Znači da je nabavna cena te letve 60€ a u kini 40€

filo

Verovatno je dobra nema govora  :kez:  Treba biti hipnotisan i kupiti to djubre

Scortexx

Citat: bo ris poslato 31.08.2019. - 18:38
Da ali skuplja je proizvodnja lezaja nego letve, hidro letva je skupa a ova ne, isto kao fiksni i plivajuci zamajac jedan kosta 10000 a drugi 35000. Ja bi pre stavio ovu novu od 10000 nego polovnu od 60e. A sto se caure tice ja sam svoju menjao bez skidanja letve, kupio crnu koja je 500 din i sutra je opet skino i vratio staru jer je crna lupala vise nego stara, pa sam nasao zutu kao orginal koja je kostala oko 1500 din i ona je bila ok
Evo slika

Gdje si uzeo žutu? Na ebay ima samo crna. Evo uploadam video na youtube, snimio sam neki dan kad sam skidao mada se baš i ne vidi jer mi je telefon dobar za bacanja ali loš sa kamerom :)

filo

Hmm  moja je bela .  Mozda od casa za kiselo mleko  :kez:

Scortexx

Ne vidi se baš dobro ali mislim da nije letva ishrđala, mada mi ovaj "prsten" izgleda kao da jeste. Jel ima neki prste prvo ili je odma ta plastična čahura?

EDIT: Il mene zeza nešto ovaj youtube link ili ima neki problem??? Postavio sam link na početku teksta ali neće da prikaže

https://youtu.be/KWHkvknnaG8

bo ris

Tu zutu nasao na partico delovi al dosta ljudi posle trazilo i kazu da nema vise

Scortexx

U Particcu nema...zvao sam ih. Evo sad čekam odgovor iz ovlaštenog servisa, kažu za neke ima a za neke nema taj dio pa ćemo vidjeti. Mada sam se sad ja zbunio, jel ide samo jedna čahura ili ima sa obje strane?