Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Styling
»
Tema:
Ugradnja full led Talisman
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi dole
Autor
Tema: Ugradnja full led Talisman (Pročitano 7003 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
SasaLaguna95
Kadjar
Trenutno vozim: Renault Laguna 2 1.8 16v 88kw Renault Laguna 2.0T 150kw GT Peugeot 508 2.0 133kw Feline
Pol:
New car, but french! :D
Starost: 29
Odg: Ugradnja full led Talisman
«
Odgovor #15 poslato:
16.09.2019. - 23:20 »
Upravo tako, a i kod nekog kvara ili totalnog pregorevanja morao bi opet mijenjati sve ili popravljati, sto vjerujem da nije jeftino
Sačuvana
My car = My rules !
mire
Administrator
Trenutno vozim: BMW 430iX
Pol:
Starost: 48
«
Odgovor #16 poslato:
17.09.2019. - 08:12 »
@mladenst - To je aftermarket xenon far sa LED DRL.
@filo - Apsolutno. Vozio sam talisman sa led svetlima i apsolutno nisam video razlog zašto bih ih želeo na svom automobilu.
Uzgred, i oko toga ima glupost. Auto je imao automatska duga svetla. Problem sa njima je što auto ne dozvoljava da se ta duga svetla upale ako u susret dolazi neki automobil, ili ako proceni da se voziš po naseljenom mestu. Konkretno, sećam se da u naselju Radiofar nije dozvoljavao paljenje dugih svetala. Ok, možda to može da se deaktivira, ali ja nisam imao dovoljno vremena da to tražim. Za mene svakako još jedna glupost za zaglupljivanje vozača.
Sačuvana
https://penzije.com
slavko_bgd
Global Moderator
Trenutno vozim: Mercedes W169 A170
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #17 poslato:
17.09.2019. - 09:07 »
Može da se deaktivira i aktivira po želji. Nije za zaglupljivanje pametnih vozača jer ga isti neće koristiti ali jeste za glupe vozače koji ne razumeju kada treba da isključe duga svetla.
LED svetlo je bolje usmereno, jasnije osvetljava prepreke tipa pešaka u tamnoj odeći i slično i ima mnogo bolju probojnost u magli ( zato vozila sa LED nemaju maglenke) . Manje zaslepljuju vozače u susret, tako da za vozila sa LED svetlima nije obavezan uređaj za nivelaciju i pranje farova kao za xenon/HID. Manje troše struje i praktično se ne greju. Zato je kod LED farova najveći problem kada se u faru pojavi prirodna kondenzacija jer se teško evakuiše iz fara. Neki predviđeni vek trajanja LED izvora svetlosti je po deklaracijama proizvođača cca 10000h. Da li razlika u ceni opravdava prednosti ili ne odnosno treba li nam to ili ne je stvar ličnog izbora.
Sačuvana
Improvizacija je majka svih...sekiracija.
wcyber
Espace
Trenutno vozim: Scenic II ph1 1.9 dci 120PS Scenic III ph3 1.5 dci 110PS
Pol:
Starost: 45
«
Odgovor #18 poslato:
17.09.2019. - 09:18 »
Kad se pređe na masovniju proizvodnju led svetala biće i jeftinija
Sačuvana
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #19 poslato:
17.09.2019. - 10:33 »
Smatram da su led svetla odlicna. Voznja sa LED farovima i njihobom aut.dinamikom paljenja i gasenja i osvetljavanje cak i neba je super. To su moji utisci iz XC90 i E220 kupe.
Sačuvana
filo
Scenic
Trenutno vozim: Megane sport 225
Pol:
Starost: 125
«
Odgovor #20 poslato:
17.09.2019. - 13:37 »
Vozio sm tu kantu XC 90 . Mislim trafiku na tockovima . Nista spec . Bas me zanima kakvi su kada je lose vreme Kisa i mrkli mrak. Verovatno zaostaju zbog boje
Sačuvana
ALP & Net Radar DSP2 Valentine ONE
fLiP
Administrator
Trenutno vozim: Renault Scenic III ph1 1.9dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6 dCi, Renault Grand Scenic III ph2 1.6dCi, Renault Espace 5 2.0 dci
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #21 poslato:
17.09.2019. - 22:20 »
Strahota je nakaciti prikolicu na takav auto plus da vucete trafiku na tockovima. Sigurno ste bili cirkus na putu? Imali ste i pratnju sa zutom rotacijom i H4 sijalicama u rotaciji? Kazu da je to tada bila najmodernija tehnologija. Bolje nego sadasnji led zuti blinkeri koji su nalaze na pratecim vozilima za veliki gabaritni teret.
Provozaj opela, renao sa led svetlima po kisi pa javi razliku.
U mom slucaju je bilo lepo vreme. Pakao napolju... A u njemu panorama i ladovina i dobra kilometraza.
Nije mi jasno tvoje pitanje oko kise i mraka? Pa ti imas xenon na svojim kolima?
Sačuvana
SasaLaguna95
Kadjar
Trenutno vozim: Renault Laguna 2 1.8 16v 88kw Renault Laguna 2.0T 150kw GT Peugeot 508 2.0 133kw Feline
Pol:
New car, but french! :D
Starost: 29
«
Odgovor #22 poslato:
17.09.2019. - 22:54 »
Ja na P508 imam full led svjetlo i maglenke i dnevna
Imam i dugme Auto (automatski prebacuje sa kratkih na duge svjetla čim senzor ili kamera i unutrašnjem kućištu od retovizora skenira da nailazi auto ili ulična rasvjeta koja je jačine svjetala auta, gasi duga i vraća na kratka
Po meni odlična stvar, upalim i ne razmišljam o tome, a ako ručno povucem palicu ka sebi, auto prebacivanje se gasi i moram ponovo stisnuti dugme.
Po kiši i magli su 100x bolja od BiXenona koje sam imao na L3
Plus imam i dodatne 3 diode u kućištu fara, kada skrećem i da osvetle put a i pali se maglenka.
Sačuvana
My car = My rules !
Maraccc
Twingo
Trenutno vozim: Talisman 1.6 DCI 130, 2017
Pol:
Talisman 1.6 DCI 130, 2017
Starost: 28
«
Odgovor #23 poslato:
14.11.2023. - 07:06 »
Pozdrav, mene zanima da li netko zna da ako si kupim polovne led farove za talisman, full led i stavim ih na svoj koji tvornički ima obične. Moram onda što prepravljati po instalacijama? Ili se samo ubace ko obični i onda isprogramira da auto zna koji su?
Sačuvana
Megane IV
Clio
Trenutno vozim: Renault kadjar 1.5dci
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #24 poslato:
14.11.2023. - 21:35 »
Ja mislim da je dovoljno samo zameniti farove, i onda ih prepodesiti kroz dijagnostiku. 4-5 parametara, i mislim da je to to
Sačuvana
Maraccc
Twingo
Trenutno vozim: Talisman 1.6 DCI 130, 2017
Pol:
Talisman 1.6 DCI 130, 2017
Starost: 28
«
Odgovor #25 poslato:
15.11.2023. - 08:12 »
A gdje mogu pronači što moram promijeniti sve kroz dijagnostiku?
Sačuvana
Megane IV
Clio
Trenutno vozim: Renault kadjar 1.5dci
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #26 poslato:
19.11.2023. - 17:03 »
Udjes u UPC / LIGHTS... dalje ce ti se sve samo ukazati.
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
2
Idi gore
« prethodna tema
sledeća tema »
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»