Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Dnevna svetla DRL - daytime running light

Započeo Byk, 31.08.2010. - 10:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Bundzija

Kod nekih je redna veza za DRL. Svetla svetle slabije jer rade na naponu od 7V. Nije se radio Pulse Width Modulacija kod starih auta. To je pocelu otprilike kada se krenulo sa inteligentnom kontrolom napona punjenja akumulatora i reversible charginga, jer kod ovih sistema napon ide i do 6V, pa se PWM koristi za regulaciju napona na potrosacima preko UCH.

Oni koji su koristili duga sletla za DRL su koristili rednu vezu sijalica. Ako jedna crkne, ni druga ne radi. Kada upalis kratka svetla to se iskljuci

frenchkey

pa zar nije najjednostavnije scandinavian mode ugasiti original dijagnostikom ili sa ddt4all?

Bundzija

Kod novih sa zasebnim DRL svetlima to moze dijagnostikom, kod starijih, koliko se secam ne moze.

frenchkey

ma može, isključio prijatelj na megane 2, a vidim na internetu Turčin isto isključio sa DDT4All

Bundzija

Pa sto ne podelis sa nama kako iz DDT4ALL da to uradi?

frenchkey

Pa guglaj brate, ne znam ni ja di je to vise na Yt. To je neki turcin sto ima svoj kanal i vozi scenic 2, ali je to bas radio na necijem meganu.

Bundzija

Nemas tu opciju u ddt4all na megane 2

frenchkey

evo stigao sam doma pa sam malo proguglao, to negdje počinje od 5. minute. Dakle kad je na ručki nula svjetla se ne gase nego stoje upaljena kada upališ auto a ugase se kada ga ugasiš. Ako isključiš tu opciju bude kao svaki drugi auto na nula ništa ne svjetli

https://www.youtube.com/watch?v=bdg6FCGhM4c&t=395s

lozo_b

Planiram da stavim DRL LED sijalicu P21W umesto istih halogenki na svog Megana 3 2009 god.
Aktivirana su mi dnevna svetla ovakva kao sa slike

Ali ja bih ovako :)

E sad. Pitanje je, da li će izmenom na LED sijalice biti možda ugrožena vidljivost žmigavca od napred?
To me brine... pa me zanima vaše mišljenje :)
Hvala

:D

alexsasa

Citat: frenchkey poslato 21.02.2022. - 20:46
evo stigao sam doma pa sam malo proguglao, to negdje počinje od 5. minute. Dakle kad je na ručki nula svjetla se ne gase nego stoje upaljena kada upališ auto a ugase se kada ga ugasiš. Ako isključiš tu opciju bude kao svaki drugi auto na nula ništa ne svjetli

https://www.youtube.com/watch?v=bdg6FCGhM4c&t=395s
Ovu opciju su mi aktivirali u servisu pre nekoliko godina, megane 2. Rucica je uvek na nuli.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bundzija

Nije mi jasno kako se aktivira DRL kod Megane 2, kada on nema namenska DRL?

alexsasa

Obicna svetla samo sam trazio da mi podese tako. Otkako su uveli da su svetla obavezna i preko dana, senzor za njih mi je nepotreban.

frenchkey

Citat: lozo_b poslato 21.02.2022. - 21:05
Planiram da stavim DRL LED sijalicu P21W umesto istih halogenki na svog Megana 3 2009 god.
Aktivirana su mi dnevna svetla ovakva kao sa slike

Ali ja bih ovako :)

E sad. Pitanje je, da li će izmenom na LED sijalice biti možda ugrožena vidljivost žmigavca od napred?
To me brine... pa me zanima vaše mišljenje :)
Hvala
Stavljao prijatelju prije par godina. Trebas pazit da imaju dobro hlađenje, inace crknu za sedmicu dvije jer stalno rade

Ivan037

Citat: alexsasa poslato 22.02.2022. - 14:08
Obicna svetla samo sam trazio da mi podese tako. Otkako su uveli da su svetla obavezna i preko dana, senzor za njih mi je nepotreban.

To nije DRL nego automatsko paljenje svetla.

mire

Citat: frenchkey poslato 22.02.2022. - 18:49
Stavljao prijatelju prije par godina. Trebas pazit da imaju dobro hlađenje, inace crknu za sedmicu dvije jer stalno rade

Za takve stvari treba kupiti kvalitetne LED sijalice. Ja sam u kratkom vremenu promenio 2-3 kineska seta i na kraju stavio Philips original. Te philips rade već 5-6 godina bez problema.