Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Dnevna svetla DRL - daytime running light

Započeo Byk, 31.08.2010. - 10:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

mire

Aha... E, ne znam onda. Ja sam samo na ph1.

Uzeo i ja prvo sa Ali, ali nije dugo trajalo. Philips su skuplje, ali i neuporedivo bolje.

Stragi21

Probao jos jednom i nema sanse. Prosta sitnica a toliko zakomplikovana.
U uputstvu pise da samo treba da se okrene plasticni držač i iscupa.
Drzac krene par mm ali je nemoguće okrenuti. 

Jedino da se skida ceo far ali ludost to raditi

frenchkey

Citat: mire poslato 18.03.2023. - 10:55
Aha... E, ne znam onda. Ja sam samo na ph1.

Uzeo i ja prvo sa Ali, ali nije dugo trajalo. Philips su skuplje, ali i neuporedivo bolje.
Te s alija nisu za stalnu upotrebu, pregrije se baza pa crknu.
Za unutrasnjost auta i povremeno paljenje su ok

frenchkey

Citat: Stragi21 poslato 18.03.2023. - 18:36
Probao jos jednom i nema sanse. Prosta sitnica a toliko zakomplikovana.
U uputstvu pise da samo treba da se okrene plasticni držač i iscupa.
Drzac krene par mm ali je nemoguće okrenuti. 

Jedino da se skida ceo far ali ludost to raditi
A jel okreces u pravom smjeru?

mire

Tako je. Sijalica mora da ima hladnjak na prednjoj strani, inače svu toplotu usmeri ka konektoru što nije dobro iz više razloga.

Stragi, skidanje branika i fara zapravo uopšte nije strašno komplikovano. Verujem da bi to uradio brže u odnosu na vreme koje si već potrošio.

markofpi

Od pre neki dan DRL na suvozacevoj strani na Scenic III ne radi onim manjim intenzitetom kada su ukljucena oborena svetla. Kada oborena svetla iskljucim radi jacim intenzitetom. Inace, ko ne znam DRL ima upravo dva moda, sa i bez ukljucenih oborenih svetala.
Postoji li mogucnost popravke ili da kupujem novo koje je oko 15k din? Polovno nisam uspeo da nadjem.

wcyber

je li bese ima opcija u meniju da se iskljuce DRL skroz kada rade oborena svetla ?

ne, ipak se ne spominje nista u uputstvu po tom pitanju

markofpi

Moracu da pogledam ali svakako ce zezati mozda na tehnickom zbog toga jer ta svetla kada svetle smanjenim intenzitetom imaju ulogu pozicije (sto opet nema logike kada su ukljucena oborena svetla). Kako god bilo, trebalo bi da sve radi kako fabrika nalaze, samo je pitanje po kojoj ceni.

Bundzija

Na KP lik nudi

markofpi

Videh, i to je jedini oglas koji sam uspeo da nadjem generalno. Problem je sto ima tu jednu sa vozaceve strane samo, a drugu koja meni treba nema.
Inace rece mi da popravljaju ta led svetla ali bez ikakve garancije, a popravka kosta 50e. E sad jedno je popraviti, a drugo je sto opet ostaje stara plastika u kojoj se stvara kondenzacija i pitanje vremena kada ce opet da crkne. Izgleda da mi ne gine fabricki nov deo.

wcyber

valja i tu staru plastiku zasilikonisati

MilosM

Ne znam koliko je estetika bitna, ali će biti sigurno razlike u boji svetla novog i postojećeg. Obično se menja u kompletu sve.
We are ham operators, we are not normal!!

markofpi

Rekose mi da razlike nece biti,a sad da li je za verovati ko zna. Na kraju bice nov deo i to je to.

cvarci i kacamak

Poudrav ljudi....Interesuje me da li jos uvek neko poseduje semu povezivanja DRL-a preko releja.Da se gase kada se ukljuci pozicija.

amg79

Pozdrav svima, i mene to zanima za Lagunu 3 Ph2, da li neko uspeo da aktivira dnevna...probao preko renOlink verzija 1.87 i nece, a na YT video da je verzija 1.52 i da je uspelo, da li to ima veze? Hvalaaa
Ili da li neko ugradio relej itd