Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Dnevna svetla DRL - daytime running light

Započeo Byk, 31.08.2010. - 10:56

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Dogac

To je izgleda zbog hands free, pitao sam.

"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Panta011

:too: :too: :too: A jel sada, dok ti radi DL, pozadi ne svetli pozicija. Mislim da ne bi trebalo?
Ako nađeš put koji nema ni jednu prepreku, onda je to put koji verovatno ne vodi nikuda.

Exception®

Ne, ne svetle pozicije :ne:

2 Dogac: Je l' "izgleda zbog hands free" ili "zbog hands free"? Ti majstori što im "izgleda" su mi najbolji. Da li su ti rešili azbest :bigl:?

ΕΛΛΑΣ

SlObOdNi

^ verovatno nisu, mislim da bi se hvalio :laugh:

i mene zanima da li mu rade zadnje pozicije...
inace, po pravilniku, cuvenom, dok danju svetli daylight, pozadi ne moraju da budu upaljene pozicije :fiju:

Dogac

Ne svetle ni prednje ni zadnje pozicije, a mislim da je moglo da se namesti da i one svetle, jer me momak pitao hoces li  :nezna:

Za auspuh je rekao da je najbolje resenje prepraviti izduvnu cev, ali ako dobiju odobrenje od ne znam koga, zbog garancije.  :zubo:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

nuk

Citat: Dogac poslato 06.11.2010. - 18:57
ako dobiju odobrenje od ne znam koga, zbog garancije.  :zubo:

od exa  :yes:

Piros

Citat: Dogac poslato 06.11.2010. - 18:57
Ne svetle ni prednje ni zadnje pozicije, a mislim da je moglo da se namesti da i one svetle, jer me momak pitao hoces li  :nezna:

Za auspuh je rekao da je najbolje resenje prepraviti izduvnu cev, ali ako dobiju odobrenje od ne znam koga, zbog garancije:zubo:
:rotfl: :rotfl: :rotfl: Izvini sto se smejem,ali ti si ugradio originalni kit, pa je sasvim logicno da je neko predvideo kako bi trebalo da se ugradi.Moras priznati da je to sve malo neozbiljno

Dogac

Da odgovorim ovde i da vise ne zagadjujemo ovu temu  :zubo: Kit je postavljen prema uputstvu Renaulta, u to sam se licno uverio. Nigde se ne pominje azbest, niti je on bio u pakovanju. Ovaj problem imaju svi benzinci dok kod dizela se ne krivi. Renault je naknadno savetovao da se postavi azbest, ali ovi to ne znaju da urade.  :bigl:

mire

Citat: SlObOdNi poslato 06.11.2010. - 15:59
i mene zanima da li mu rade zadnje pozicije...
inace, po pravilniku, cuvenom, dok danju svetli daylight, pozadi ne moraju da budu upaljene pozicije :fiju:
Pa tako i treba da bude. Tako je na svim automobilima koji imaju fabrička dnevna svetla.

mire

Vlada trion je počeo da ugrađuje neki uređaj koji pušta manji napon na duga svetla, čime ona dobijaju funkciju dnevnog svetla. Ovako nešto imaju i neki novi automobili, poput gnoja 6, na primer. Koliko sam mogao da vidim u novom pravilniku, ovakvo dnevno svetlo je potpuno legalno.

Ima i filmić kako to radi
http://video.yahoo.com/watch/7556829/20031197

Ako je neko ovo ugradio ili zna kako izgleda uživo, bilo bi dobro da javi. Već mi se smučilo što mi je displej u laguni zatamnjen i preko dana zbog upaljenog oborenog svetla, a da i ne pričam što arčim ksenone bez potrebe.

SlObOdNi

znam, zato mi je i bilo cudno kada je Ex rekao da mu rade pozicije i pozadi :nezna:
mada, meni je to malo glupavo, navikao sam da vozila koja ucestvuju u saobracaju prepoznajem po upaljenim svetlima, kada nema upaljena svetla - kao da se ne krece :nezna:

Exception®

Citat: SlObOdNi poslato 07.11.2010. - 21:58
znam, zato mi je i bilo cudno kada je Ex rekao da mu rade pozicije i pozadi :nezna:

Gde sam ja ovo rekao :nezna:

Citat: Exception poslato 06.11.2010. - 14:44
Ne, ne svetle pozicije :ne:

:nezna:

ΕΛΛΑΣ

SlObOdNi

ili si editovao post ili sam ja nesto prebacio da si napisao da svetle :rotfl:

Exception®

Biće da te ošamutio čist BG vazduh :laugh:

ΕΛΛΑΣ

Nikola8

Idem i ja u subotu da mi aktiviraju DL! :yes:

Posto je Dogac isao kod tog ''Krstica,zvao sam ih i rekli da dodjem u subotu!

Normalno,rekao sam im da mi je prijatelj bio kod njih pre neki dan,a oni mi kazu''jel' to onaj fini momak iz Uzica''? :laugh:

Ja im kazem,jeste,jeste,i pomislim sam u sebi,da znate koliko je fin,skupo bi ga platili! :bigl: :bigl: :laugh: :laugh: :laugh:

Mi stvaramo automobile!