Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Clio II 2001g 1.2 8v problem

Započeo daki50, 26.11.2019. - 14:55

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

daki50

Pozdrav, imam clia 1.2 8v 2001god i desava mi se kad se auto ugrije kazaljka od brzinomjera padne na 0 ( obrtomjer radi ) i auto se gusi do 1950 obrtaja i odnda krene vuci normalno a cini mi se da se i potrosnja povecala za oko 1.5l. Spajao sam ga na dijagnostiku i pokazao je gresku df002  potenciometar gasa sturjni krug ili krstki spoj ali auto ima gas na sajlu pa nisam siguran da li ima potenciometar

Zaboravio sam napisati da posle odredjenog vremena opet proradi pa se opet krene to desavati ali najcesce kad se ugrije auto

NeleSK

frenchkey

na istom motoru u Cliu od roditelja također je u vožnji padala kazaljka brzinomjera, palila se lampica motora. Pormjenjen pinjon brzinomjera. Uzeo neki jeftini sa aliexpresa, kazaljka podrhtavala kao na starom kamionu, opet se povremeno palila lampica. Nabavio originalni, proizvodi ga Valeo (ili Jaeger) za oko 25€ i problem riješen
Zavučeš ruku pozadi mjenjača i samo ga isčupaš van, ima i zaštitni lim od topline ispuha, kablove odspojiš, staviš novi i teraj

Btw, ako imaš uradi sam znanja, raspiliš ga na pola prelemiš kontakte i zalijepiš kućište. Tako može još par godina

daki50

Citat: NeleSK poslato 26.11.2019. - 16:51
Imas u ovoj temi, isti problem koji je član rešio, pa proveri
https://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=42561.15

Probacu ali tom clanu nije kazaljka prestala raditi u tom trenutku , ali svakako cu uzeti u obzir

Frenchkey - Nije mi problem to prelemiti ali mislim da nije to upitanju jer zasto se onda auto gusi do 2000obrtaja

Ako mi moze neko objasniti kako se skida pinjon, probao sam vuci gore ali ne ide

frenchkey

Samo ga povuci mora izaći. Pinjon daje informacije o brzini kompjuteru, a ne samo kazaljka da radi. Možda to riješi problem

daki50

Izvssio sam i otvorio ga , masno je od ulja ali cu prelemiti za svaki slucaj
https://www.dodaj.rs/image/LRphQ3

daki50

Izgleda da je bilo do pinjona, juce sam prelemio i vise nema problema

frenchkey

eto, jeftino riješeno. Samo da ti se ne odlijepi kućište,

daki50

Lijepicemo opet hahaha, hvala puno