0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Jesu, i te kako, ali ti vrhunski nisu baš u Renou.
Znaci da treba izbegavati "automatika"?
Ja bih izbegavao CVT svakako, a i one starije robotizovane menjače sa jednim kvačilom. EDC i klasičan automatik (sa konvertorom obrtnog momenta) su korektni za ono što jesu.@slavko - VW DSG i jeste među lošijim, sporijim menjačima na tržištu. Mercedesov radi odlično, a ZF8 klasičan automatik je apsolutno najbolji izbor. Ne u Audiju doduše, jer u njemu radi kao da su ga namerno usporili do besvesti.
Zavisi šta želite, šta očekujete od automobila i šta sebi možete ili želite da priuštite. Koliko para toliko i muzike. Zapravo, sasvim dobra svirka, pričamo o Kadjaru o kom je tema, za novac koliko košta sa automatskim menjačem. Još jednom i neću više: za moj pojam najbolja pogonska grupa u Kadjaru je 1.5dCi sa EDC4 ( suvo kvačilo) menjačem. Što se tiče EDC-a i mog subjektivnog mišljenja: ako onako dobro radi u jednom Megane4 RS-u sa 280ks/390Nm i to u "RS-Mode"-u, ne vidim zašto ne bi dobro radio u bilo kom drugom "normalnom" automobilu? Pitao sam se kad sam ga probao u M- modu čemu "šamaraljke" na volanu kad on prešalta pre nego što ja pomislim? Verovatno zato što ja sporo mislim Ako pričamo uopšteno o automatskim menjačima, slažem se da je vožnja sa starijim generacijama CVT-a smorna i neprirodna. Ono kad daješ i oduzimaš gas i menja se brzina vozila bez promene RPM-a. Boles' . XTronic CVT u Kadjaru nisam imao prilike da probam . Probao sam ga u Novom Koleosu i to je sasvim druga dimenzija vožnje sa tim menjačem. Što se tiče starih i najnovijih robotizovanih menjača, za mene je sve to "šimpanza". Ima smisla za vozače koji ne znaju da voze i bolji je od manuelca zato što nema kvačilo. Očekivati neku finoću i uglađenost od te mehatronike nije realno.
...tako da ćemo ipak da vozimo isti auto. Ostaje dogovor samo za boju.