0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
za polovnjaka.. koliko god je moguce biti siguran u kilometrazu da nije preko 200.000 prava .. dobro je da oslusne motor neko ko zna kako zvuci dobar 1.5dci ..
moze da bude i za presu .. nekako je bitno kad dajes odredjene pare za auto da imas odredjena ocekivanja.. na primer da ces preci bar jos 100.000km sa tim autom .. sve zavisi sta ko ocekuje i kolik para daje
Ja sam uzeo Kadjara 1.5dci bussiness automatic, 115000, 2016., uvoz iz Francuske sa licitacije. Dobio pre licitacije sve šta mu fali na pregledu, servisnu istoriju i krupno slikano svako čuknuto ili ogrenbano mesto.Ne znam za sigurniju varijantu kupovine, čak i da ga je vozio prvi komšija.Apsoluto prezadovoljan, vuče odlično, poredio sam sa benzincem 1.6 od 131kS i ne vidim nikakvu razliku, osim u potrošnji jer benzinac se ne spušta ispod 8.5 u gradu a ja imam prosek od 5.5 čist grad sa zimskim gumama. Šalta brzine da se ne oseti, prosto mami da se jurca. Od NS do BG na 120 troši po računaru 4.9 a na 130 troši 5.2.Radio sam mali servis, koštao 12000din, zamenuo sve filtere i ulje (najskuplji je filter za gorivoako se dobro sećam, košta oko 5000din).Veliki servis se radi na 150 000, košta koš oko 4000din.I najveća fora, automatski menjač nema održavanja jer to kao nije automatski menjač već robotizovani pa je isti kao običan menjač samo elektronika prebacuje brzine. Što se mene tiče, šta me se tiče. Prebacuje glatko, brzo (bar 4 puta brže nego na ručnom menjaču), baš sam oduševljen ubrzanjima.
Tvoja gradska potrosnja samo potvrdjuje da voznja po NS nikako ne moze da se racuna kao gradska. 5.5L u gradskoj u Kadjaru je po meni nemoguce.