Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna ph3 modifikacije

Započeo SagA, 03.06.2020. - 16:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SagA

Joj dugo sam lutao
Ne znam iskreno po sta da svrstam ovu  vrstu pitanja :/

Da li je neko na laguni 3 radio modifikacije putem diagnostike

Tipa
Needle sweep (punjenje kazaklji pri kontaktu)
Follow me home(paljenje svjetala pri zakljucavanju/otkljucavanju)
Paljenje maglenki pri skretanu
I tako dalje
Zanima me sta je moguce od ovog svega

Ćimo

Ne znam koliko su to modifikacije ali prve dve stavke su kod mene standardno podesene

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

mire

Needle sweep može samo na L3 phase 3, follow me home ima fabrički na svim lagunama 3 (pred izlazak iz auta povučeš ručicu kao da pališ dugo svetlo, svaki put produži za 30 sekundi), welcome light ima valjda na kartici (nemam pojma, ne koristim pa se i ne sećam), cornering light (maglenke) ne znam tačno kada su uveli, ali znam da gnjurcu ne služi i da bih ga ugasio da ga imam...

mladenst

Samo da podsetim da na L3 ph3 fabricki ni nemaju maglenke tj. valjda je moglo, ali samo kao opcija, ako ne zelite LED dnevna svetla. Na ph2 sam umesto fabrickih maglenki ubacio Osram LED driving fog i tu je bila opcija povezivanja kada se maglenka palila, ali ne u krivini vec kada se da zmigavac za levo ili desno, pretpostavljam da je opcija da se pali sa zakretanjem volana komplikovanija da se izvede.

Od opcija preko dijagnostike nasao sam ovo na onoj poljskoj grupi na FB:
https://drive.google.com/file/d/1RISNqWjJ955rH4aGwmTv98acQ84raYt1/view

Mogu da se ukljuce one linije za kameru unazad kada se ubaci u rikverc (i bez prikljucene kamere cisto da se proba). Inace na toj poljskoj fb grupi sam video i da je neko ugradio kameru u Lagunu kupe na mesto prekidaca za gepek (kamera i plastika od Clia 4). Dok se gepek otvara na taster na kartici.
Evo ga video kako se otvara gepek na karticu (mislim da se tu ubacuju i neke opruge kako be se gepek skroz sam podigao).
https://www.facebook.com/groups/LAGUNA.FAN.ZORAX/permalink/539017050103013/
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

SagA

Citat: mire poslato 03.06.2020. - 18:08
Needle sweep može samo na L3 phase 3, follow me home ima fabrički na svim lagunama 3 (pred izlazak iz auta povučeš ručicu kao da pališ dugo svetlo, svaki put produži za 30 sekundi), welcome light ima valjda na kartici (nemam pojma, ne koristim pa se i ne sećam), cornering light (maglenke) ne znam tačno kada su uveli, ali znam da gnjurcu ne služi i da bih ga ugasio da ga imam...

To za rucicu znam
Kao i za ovo na kartici, samo slabo vadim karticu iz novcanika, imam hands free
Jer vidim da na nekim autima nude kao opciju paljenja zadnjih brisaca prilikom rikverca, kao i spustanja retrovizora prilikom rikverca
Ma da to na laguni moze sve i bez diagnostike
Najljepse mi je ovo needle sweep, to imam zelju nastimati

A za navigaciju imam onu bezvrijednu, ne moze se ni update ni nista
Povezivanje na BT, a ne mogu pustati pjesme preko BT....

mladenst

To spustanje retrovizora je prilicno korisna opcija. Kod Pezoa i Citroena tih godista to nema. Barem 208, DS5... Kod mene sa memorijom sedista memorija pamti pored polozaja sedista i polozaj spoljnjih retrovizora.

Byk

Super je ta fora sa spuštanjem retrovizora ka dole prilikom kretanja u rikverc. Ne znam da li to može kod mene da se aktivira nekako.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

boree

Zadnji brisač bi trebalo da radi kad se ubaci u rikverc, ako su ti uključeni prednji brisači. To proveri , ako ne radi onda ti je prekidač u menjaču pokvaren, takođe i rikverc svetla pogledaj.

mire

^^ Ima i opcija u meniju za brisač, ja sam moj isključio. To je onaj meni na instrument tabli, gde se aktiviraju i dnevna svetla. Spuštanje retrovizora kad se ide u rikverc je postojalo na laguni I. Nisam siguran da je uopšte postojalo i kao opcija na L2 i L3.

Citat: SagA poslato 03.06.2020. - 23:59
Najljepse mi je ovo needle sweep, to imam zelju nastimati

To ne mere, na žalost.

CitatA za navigaciju imam onu bezvrijednu, ne moze se ni update ni nista
Povezivanje na BT, a ne mogu pustati pjesme preko BT....

I ja, jbg. Ne fali mi puštanje muzike preko BT, ali bi android auto bio prava stvar...

SagA

Citat: mire poslato 04.06.2020. - 09:35
^^ Ima i opcija u meniju za brisač, ja sam moj isključio. To je onaj meni na instrument tabli, gde se aktiviraju i dnevna svetla. Spuštanje retrovizora kad se ide u rikverc je postojalo na laguni I. Nisam siguran da je uopšte postojalo i kao opcija na L2 i L3.

To ne mere, na žalost.

I ja, jbg. Ne fali mi puštanje muzike preko BT, ali bi android auto bio prava stvar...

Da, meni na istrument tabli.
A spustanje retrovizora, radi na principu da prebacis na retrovizor koji hoces, kao kad ga namjestas i onda prilikom ubacivanja u R on se spusti na dole
U mene radi i D i L
Imam tamo pod opcijama
Jacina piskanja P senzora
Iskljucivanje prednjih/zadnjih
To za brisac
Zakljucavanje vozila prilikom kretanja
I jos ima nesto, samo se ne mogu sjetiti
To za dnevna nemam, jer su meni dnevna neka sijalica u faru mimo bixenona

mire

I meni su dnevna ta sijalica u faru, ali može da se aktivira i deaktivira. Opcija je malo čudna, ne piše DRL nego auto dipped beam headlights, tako nešto.

Za retrovizore znam kako treba da radi, ali kod mene ne radi. Retko mi i treba, tako da se ne tangiram.

horvat

Da li je na Laguni 3 ESP stvarno iskljucen kada se stisne ili dugo drzi dugme za iskljucivanje? Ili je samo ugasena kontrola proklizavanja pogonskih tockova?

Ne znam ni kako bi neko ovo mogao da isproba a da nije na stazi ili potpuno praznoj pisti/parkingu, ali mozda neko zna...

Ćimo

Na zaledjenoj cesti ili snegu

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

mladenst

Citat: Byk poslato 04.06.2020. - 00:49
Super je ta fora sa spuštanjem retrovizora ka dole prilikom kretanja u rikverc. Ne znam da li to može kod mene da se aktivira nekako.

Jeste. Jel tvoja sa elektropodesivim sedistima? Jer po ovome sto si poslao, ispada da samo Lagune sa elektro podesivim sedistima imaju tu opciju.

Byk

Da, moja su elektro podesiva sa 3 memorije. Ali nisam jos probao da li radi ovo za rikverc.

Edit:
Probao, radi. Ali samo "one at the time" mora da se selektuje jedan ili drugi retrovizor da bi se spustio u drugi polozaj, kada je ubačen u rikverc.