Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna ph3 modifikacije

Započeo SagA, 03.06.2020. - 16:51

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

SasaLaguna95

Citat: mire poslato 03.06.2020. - 18:08
Needle sweep može samo na L3 phase 3, welcome light ima valjda na kartici (nemam pojma, ne koristim pa se i ne sećam), cornering light (maglenke) ne znam tačno kada su uveli, ali znam da gnjurcu ne služi i da bih ga ugasio da ga imam...

Needle sweep ima i L3 ph2 Ako mislis na punjenje kazaljki prilikom kontakta?
welcome light takodje ima ako je na kartici trece dugme "sunce" kad se pritisne pa upali sva svjetla na autu
cornering light nije bilo ni kod mene na L3 ph2 al bi volio da jeste, imam ih na 508 i odlicna su stvar, do nekih 70-80kmh de dodatno pale kad skreces i osvjetljavaju put odlicno (kod mene je komplet full led osvjetljenje: dnevna, kratka, duga, maglenke, migavci) preko 80km/h se ne pale cornering light a i nema potrebe, podrazumejva se da ce se voziti pod dugim svjetlom, (imam i tu opciju "automatsko paljenje dugih svjetala) odlicna stvar takodje, ne razmisljam o tome, sve samo radi.
Sto se tice spustanja retrovizora, na trenutnoj L2 ph1 to nema, kao ni grijanje u istim, a elektropodesiva su ogledala
Na L3 se to aktivira kad se namjesti L / R retrovizor i ubaci u rikverc

Ostalo od opcija, znam da klima pamti zadnje podesavanje jacine i smjera duvanja
auto pojacavanje muzike preko odredjene brzine
i mozda jos ponesto zavisno od opreme

My car = My rules !

mladenst

Citat: Byk poslato 04.06.2020. - 16:52
Da, moja su elektro podesiva sa 3 memorije. Ali nisam jos probao da li radi ovo za rikverc.

Edit:
Probao, radi. Ali samo "one at the time" mora da se selektuje jedan ili drugi retrovizor da bi se spustio u drugi polozaj, kada je ubačen u rikverc.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
To je to. Tako radi, ja ga najcesce koristim za paralelno parkiranje da se sto vise priblizim ivicnjaku, prilicno korisna stvar.
Sto se tice ovog welcome light ima na Lagunama tj na kartici taster, ali nema opciju da se kao kod Pezoa (208 recimo) automatski upale dnevna i kratka svetla kada se otkljuca auto. Ono sto je kod Pezoa po meni odradjeno bezveze je da se retrovizori otvaraju i zatvaraju prilikom svakog oktljucavanja-zakljucavanja auta. Kod Lagune fino tek kad se upali auto.
"It's easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

IsNoGood

Citat: horvat poslato 04.06.2020. - 14:40
Da li je na Laguni 3 ESP stvarno iskljucen kada se stisne ili dugo drzi dugme za iskljucivanje? Ili je samo ugasena kontrola proklizavanja pogonskih tockova?

Ne znam ni kako bi neko ovo mogao da isproba a da nije na stazi ili potpuno praznoj pisti/parkingu, ali mozda neko zna...

Isključuje se kontrola proklizavanja, za ESP ne znam ali nije ni bitno jer se sve automatski uključi kada se pređe 20 ili 30kmh...
Pretpostavka je majka svih zajeba!

horvat

Pretpostavljao sam, hvala :)

mire

Citat: SasaLaguna95 poslato 04.06.2020. - 21:00
cornering light nije bilo ni kod mene na L3 ph2 al bi volio da jeste, imam ih na 508 i odlicna su stvar, do nekih 70-80kmh de dodatno pale kad skreces i osvjetljavaju put odlicno

U 99,9% slučajeva je to potpuno nepotrebno, a kada je potrebno - sam upališ maglenke. To je moje mišljenje.

djiuliju

Ja imam na cliu corner light i mogu da kazem da je stvar vrhunska, ali nije maglenka neko posebna H7 sijalica u faru

Ćimo

Danas sam probao na svojoj laguni...ono sa spoljnim retrovizorima mi ne radi ili nema tu opciju a rad farova 30 sekundi nakon gasenja i zakljucavanja auta sam aktivirao i lepo ispise na displeju da je aktivno

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

mladenst

Cimo jel imas elektro sedista?

Ćimo

Nemam

Poslato sa RNE-L21 pomoću Tapatoka

mladenst

U uputstvu stoji da ta opcija postoji samo sa elektro sedistima iako mi bas i nije jasno zasto, verovatno zbog memorije sedista koja tada pored pozicije sedista pamti i poziciju spoljnjih retrovizora.

dalibor76

Mozda postoji mogucnost da se aktivira opcija spoljnih retrovizora i za nas koji nemamo el.podesiva sedista uz pomoc ddt4all.

Послато са SM-C5000 помоћу Тапатока

Byk

Eto rešenja.

Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Ćimo

Cisto sumnjam da ima ta opcija u podesavanjima

SasaLaguna95

My car = My rules !

mladenst

Preskupo izadje. 46 eur neki porez ili sta vec i onda troskovi DHL jos 130 eur, ako ovi nasi ne nakarikaju jos nesto izadje 500 eur. Nova tabla je oko 670 eur. Vani verujem da nova nije vise od 550 eur.