0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Znaš li ti uopšte šta je kruta veza tj. osovina??? Krutu osovinu si imao kod starih Fiata, Lada... sa zadnjim pogonom (danas je to još uvek aktuelno kod Lade Nive), pa kad se levi i desni točak nađu na različitim visinama osovina promeni smer i to se zove podupravljanje osovine. Ovo što Reno koristi je fleksibilna osovina i točak namešta kao što bi ga multilink nameštao.
Već sam pisao. Multilink se razvija zbog kardana i zadnjeg diffa (da se ne bi koristila kruta osovina kao kod starih Lada).E, sad to što bi neki da glumataju Bembare sa prednjim pogonom to je drugi problem.
Hajde da zaboravimo na staze, ringove i lov na jelene.. Vratimo se u grad, na veliku raskrsnicu gde npr. ja skrećem levo i prelazim preko nekih ulegnuća i ispupčenja na sred raskrsnice, auto veoma neprijatno cima levo desno, dobra sedišta još nekako zadrže telo, ali glava landara, ulažem određen napor da ne letim po kolima. Ja to pripisujem krutoj zadnjoj gredi i razmišljam kako bi multilink u toj situaciji mnogo bolje odradio posao. Šta mislite o tome? Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka
Tvrde opruge , stabilizator u gredi i amortizeri. Još voziš karavan. Zadnja osovina kod karavana se obično tvrđe podešava nego kod limuzine, jer se pretpostavlja da će se automobil često voziti pun.