Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Megane IV 2019 - problem sa klimom

Započeo tmule, 31.07.2020. - 19:34

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

krume

Pozdrav društvo, i ja imam isti problem, na otvorenom putu isparivač ledi  takođe i cela niskoprotisna cev. Bio kod servisa kaže manja količina gasa, napunjeno 660g, opet ledi. Promjenio je i TX ventil i opet ista priča, smanjio je količinu freona opet još brže ledi. Kaže da nezna u čemu je problem, i kaže da još probamo sa drugi kompresor. Vaše mišljenje molim ? Auto je Clio II iz2 003 godine 1.2 16V

alexsasa

Da nije mozda presostat?

Sent from my iPhone using Tapatalk

slavko_bgd

Filter klime - senzor temperature isparivača  - upravljačka ploča klimatizacije.
Iz nekog razloga se kompresor klime ne isključuje kada temperatura opadne do tačke mržnjenja isparivača.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

krume

Kod moj auto ne postoji senzor temperature na isparivaču, majstor je gledao šemu a i pitao kolega i on potvrdio da nema taj senzor kod Clio II. Presostat je proveren radi sve, uključuje i prvu i drugu brzinu ventilatora na kondenzatoru.  :??:

EDIT: obrisan citat

slavko_bgd

U tom slučaju postoji problem sa izmenom toplote na isparivaču u kabini. Najčešći uzroci su unutrašnje zapušenje ili prljavština spolja na saću.
Što se tiče predloga za zamenu kompresora - da, samo ako mašina potvrdi da su HP i LP van zadatih odnosno normalnih vrednosti.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.