Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Renault Megane eVision concept

Započeo horvat, 16.10.2020. - 09:21

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

horvat

https://www.netcarshow.com/renault/2020-megane_evision_concept/

Renault je predstavio novi concept, Megane eVision. Iako samo koncept, mislim da mogu da se naslute trendovi gravitiranja klasicnog C segmenta ka krosover solucijama.

I Citroen C4 je slicne forme, a i ranije je bilo nagovestavano da klasicni Megane mozda vise nece postojati - https://autoblog.rs/blog/auto/vesti/2020/04/25/buducnost-renault-megana-pod-znakom-pitanja

wcyber

Vislji auti poput Scenica jesu komforniji. Toliko sam se navikao na visinu Scenica da redovno odvalim glavom kad ulazim u neki nizi auto ... Stariji ljudi su posebno voleli da ih ja vozim, bas zbog lakog ulaska i izlaska iz vozila

mire

Ako ovako nastave, ni renault neće postojati...

Kako stoje stvari, praviće automobile kakve i Kinezi mogu lako da naprave.

PS: Uopšte se ne slažem za komfor. To može da važi samo za ulazak i izlazak, ali su u vožnji niski automobili daleko komforniji i manje zamaraju na dužim putovanjima. Pogotovo ako se pretežno vozi autoputem, većim brzinama.

horvat

Naravno, zato i postoji. <-- edit: ovo se odnosi na wcyberov post.

Slicno se desava i kod Alfe. Giulietta koja je klasican C hecbek ce biti odmenjena C-UV krosoverom - Tonale.

Malo mi je zao sto proizvodjacima vise ne postoji racunica i za klasican C hecbek, ipak, ima i to svojih ljubitelja... licno vise preferiram da se vozim u nizem vozilu, ali razumem i ove sto vole u visem.

wcyber

Mnogi ljudi cesce ulaze i izlaze iz auta nego sto su na duzim voznjama ;)

Sto se mene tice, ja sam se preporodio kad sam iz matore skode, golfa, presao u Scenica keca.. Prvi put od 12 sati Novi Sad - Bar je protekao bukvalno kao da sam se vozio 15 min.. :D

U danasnje vreme za komfor na duzim putovanjima mi je bitnije da li sam ja na suvozackom mestu sa iskusnim vozacem pa mogu da se opustim, nego kokretno da li je u pitanju Skoda, Mercedes, Toyota ..

mire

Zbog ove zadnje rečenice ti više odgovara visok automobil. Ja volim da vozim i visoki automobili su mi potpuno neprihvatljivi. Ne volim ni kao suvozač da se vozim u visokim automobilima.

wcyber

A otkako sam dobio naocare sa iako malom dioptrijom od -0,75  mnogo se manje zamaram kad vozim ceo dan i stignem odmoran umesto premoren :D

v3

Zanimljivo izgleda, svakako lepse od onog Megane kupe krosovera (Arkana/Conquest/Samsung XM3).

meganed97

Talisman je trebao izgledati kao niska Arkana da je ostao u formi liftbacka kao Laguna. :laugh:
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom