Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Vlaga / voda u faru

Započeo ivanm, 17.10.2020. - 21:43

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ivanm

Jel ima netko ideju razloga pojave velike kolicine kapljica vode na unutarnjem dijelu prednjeg fara? Samo lijevom, kod vozaca.. zadnjih dana je bilo dosta kise i auto je bio vani, danas navecer idem ga uvest u garazu i vidim jedan far zamagljen poprilicnom kolicinom vode..
Skinuo sam ga, povadio zarulje i fenom ga iznutra osusio i sutra budem ga stavio nazad gore ali me muci koji je moguci razlog.. nigdje nije napuko ni nista slicno. Bar ne vidim. Nikad nisam imao nimalo vode u njima a auto vozim svaki dan vec 2 godine. jel imao tko takav slucaj? Megane 3 ph1..
Slika prije i poslije susenja:

frenchkey

Ili je napukao, ili poklopac nije bio dobro stavlnem

Poslano sa mog Mi 9T koristeći Tapatalk

Ivan037

Meni je na Laguni maglio far kad sam je kupio.
Auto je zimus stajao nedelju dana na parkingu. Bio je januar.
Far se sam osusio i posle toga vise nije maglio.
Ima oba poklopca preko sijalica.
Bilo mi je cudno da se sam osusi u januaru mesecu.

meganed97

_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

ivanm

Moguce da je relativno normalno..
Sad budem popratio do iduce vece kise..

meganed97

Neće uvek. I kod mene se dešava samo ponekad.
_______:renault:_______
Vožnja sa osmehom

ivanm

mire

Ja ovo sa slike nikako ne bih nazvao tragovima kondenzacije. Ili je negde puklo staklo, spoj sa kućištem, ili je na drugi način voda dospela unutra.

ivanm

Budemo vidjeli na iducoj kisi..
Napominjem u faru nije bilo vode, na dnu, nicega. Samo na prozirnoj plastici fara. Da curi, po nekoj logici,nacurilo bi po dnu.. vidjao sam farove pune do pola ko akvariji.
I da, far ima odusak. U uglu kod zmigavca je otvor, da vlaga isparava, nije hermeticki zatvoren.
Ne vidim da je plastika igdje pukla. Jedino moze biti na spoju gdje je zalijepljeno da pusta..
Cekamo iducu kisu..

Ivan037

Citat: mire poslato 18.10.2020. - 15:07
Ja ovo sa slike nikako ne bih nazvao tragovima kondenzacije. Ili je negde puklo staklo, spoj sa kućištem, ili je na drugi način voda dospela unutra.
Kod mene je bilo jos gore.
Samo se osusilo i vise se nije javljalo.

ivancar

Iskoristio bih ovu temu jer imam isti problem. Unutrašnjost oba fara je vlažna, vide se kapljice vode. Odvezao bih auto negde da se to pogleda i popravi. Da li imate neku preporuku ko to radi u Beogradu? Ne znam čak ni koji mastori rade to, auto električar?
Svaki savet je dobrodošao.

P.S. nešto ne mogu da pošaljem slike sa telefona,  verovatno treba da ih okačim negde pre pa da pošaljem link... :nezna:

Ap0calypto

Proveriti da li su poklopci nazad, gde su sijalice, dobro stavljeni. Ja sam to trajno resio na oba fara, ali sam ih morao vaditi napolje. Ukoliko je manja količina, pesak za macke i u najlon carapu, pa u far, da upije vlagu. Ukoliko je kondenz veliki, far napolje, sušenje i silikonisanje duz spoja. Neki izbuse rupu u najnižoj tački fara, da bi voda mogla izlaziti.

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

wcyber

mozda je samo ostalo zarobljene vlage, mada ja mislim da farovi imaju male otvore gore da isparava vlaga..

probaj da ostavis otvorene poklopce sijalice dok je vruc far.. pa onda zaklopi kad ispari sve.. pa prati .. mozda i dok vozis neku nocnu relaciju a kad nije kisa..

ps  slike dodajes  na plavom linku ispod textboxa, pise Add image to post

Ap0calypto

Nece to ispariti, samo ce mu uci vlazan vazduh i imace isti problem. Najbolje bi bilo fenom osušiti, pa vratiti poklopce. Ako se vlaga ponovo pojavi, onda kako sam gore napisao

Sent from my Poco using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

ivancar

hvala na korisnim savetima.
Citat: wcyber poslato 29.12.2025. - 09:35
ps  slike dodajes  na plavom linku ispod textboxa, pise Add image to post
Hvala, probao sam sad, ubacio sam slike na taj sajt, međutim kad se vratim na forum, ne vidim nigde slike.