Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
RFS na
Flickr
-u
Početna
Pomoć
Kalendar
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault
»
Multimedija
»
Tema:
R Link 2
Poštovani RFS članovi,
Molimo Vas da
IZMENITE SVOJ PROFIL
ukoliko želite da promenite vozilo koje ste postavili na forumu da vozite
i ako prikaz nije korektan, da to zamenite.
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice: [
1
]
2
3
4
5
Idi dole
Autor
Tema: R Link 2 (Pročitano 5449 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
VladanMa
Twingo
Pol:
Starost: 41
R Link 2
«
poslato:
07.11.2020. - 14:16 »
Pozdrav,
da li neko može da mi kaže koji servis pouzdano radi reprogram R linka 2 na noviju verziju, da je to radio sa uspehom?
Moja verzija je 2.2.15.903, ne mogu da povežem telefon i ne mogu da uradim update mapa jer ova moja verzija ne podržava dalji update.
Zvao sam nekoliko njih i niko ne zna to da radi, ne mogu da shvatim da je u Hrvatskoj to rutinska stvar a da kod nas ne znaju da urade ili su nepismeni da ne znaju da prate uputstvo šta treba uraditi pa unište ceo sistem.
Sačuvana
Renault Megane 1,5dci
Bokkie
Captur
Trenutno vozi: Megane III Ph3 Grandtour 1.5 dCi GT Line 110hp, Captur 1.5 dCI Business 90hp
Pol:
Starost: 45
Odg: R Link 2
«
Odgovor #1 poslato:
07.11.2020. - 18:41 »
Ovde nema te verzije:
https://www.gps-rlink.com/r-link-2/update-software/
Mada, ono sto pise je da 2.2.15.703 mora da se odradi u servisu, a 2.2.17.803 moze rucno. Ti izgleda imas neku verziju izmedju, tako da je vrlo verovatno da treba da odradis to u ovlacenom servisu.
Sačuvana
VladanMa
Twingo
Pol:
Starost: 41
«
Odgovor #2 poslato:
07.11.2020. - 22:31 »
Moja greška, jeste 2.2.15.703.
Znam da moram u servisu, samo kad bi našao ko to zna da uradi kako treba jer mi auto nije u garanciji.
Sačuvana
Renault Megane 1,5dci
Bokkie
Captur
Trenutno vozi: Megane III Ph3 Grandtour 1.5 dCi GT Line 110hp, Captur 1.5 dCI Business 90hp
Pol:
«
Odgovor #3 poslato:
07.11.2020. - 22:39 »
Pa jedino Renault ovlasceni servis, ako ne zelis da imas problema.
Mi u Pancevu imamo ovlasceni servis. pogledaj koji je tebi servis najblizi:
https://www.renault.rs/distributeri.html
Sačuvana
dejan_p
Twingo
Pol:
Starost: 38
«
Odgovor #4 poslato:
19.05.2021. - 14:44 »
dižem temu iz mrtvih jer sam imao isti problem, pa da podelim iskustva
pisao i zvao 10 servisa u srbiji pa čak i nekoliko u mađarskoj,
stojanov auto u ns mi je odradio update, 4000+pdv; pošto sam taman izašao iz garancije (101.000) naglasili su, da postoji mogućnost da ne uspeju i da brickuju uređaj, kaže 1 od 10 neće, ali pošto je van garancije da bi nov r link uređaj bio solidno skup
međutim, sve bilo ok, sad sve šljaka kako treba, bluetooth ne puca, itd itd
Sačuvana
Bojsa85
Twingo
Trenutno vozi: CLIO
Pol:
Starost: 36
«
Odgovor #5 poslato:
02.07.2021. - 12:19 »
Pozdrav svima,
Da li neko ima informaciju da li preko novih verzija R-link-a V3, V7 ili V9 moze da se psuta puzika sa Iphone-a?
Posto trenutno na verziji 2.2.19.300 to ne radi.
I informacija za sve ovlasceni servisi ne zele da urade update R-link-a razlog je da multimedija moze da crkne, a nova je oko 500-600e.
Sačuvana
koteh
Twingo
Trenutno vozi: trenutno ne vozim auto
Pol:
Starost: 47
«
Odgovor #6 poslato:
18.07.2021. - 19:12 »
Ako neko zeli da se uradi azuriranje RLink 2 moze da se javi u AK Francuz Jagodina ali njihov novi servis u Kragujevcu koji je poceo sa radom od Marta 2021god.Do sada je uradjeno preko 30-ak azuriranja i nije bilo problema,naravno da uvek postoji mogucnos da se desi nesto nepredvidivo tako da stranka mora da bude svesna i da prihvati rizik.Cena auriranja je 5500 din sa PDV-om,po azuriranju moze se aktivirati Android telefon,video u pokretu.Azurirani SW je 7.0.24.166 ili 161 zavisno od hardvera tj. auto radija
Sačuvana
Bokkie
Captur
Pol:
«
Odgovor #7 poslato:
18.07.2021. - 22:48 »
Meni nije jasto zasto stranka mora da prihvati da moze da se desi nesto nepredvidivo? Valjda zato i vozis auto u ovlascen servis da to odrade kako valja i da Renault kao firma mora da pokrije svaki rizik da njihov oficijelni softver ili njihov oficijelni update moze da uradi nesto "nepredvidivo". Nije kupac pisao softver ili nesto budzio pa da se nesto nepredvidjeno desi.
Meni su prosle godine u ovlascenom servisu azurirali softver na motoru (injection computer), po njihovoj preporuci, da stave poslednji update. Zamisli da je krenulo nesto naopako i da si rekli "jbg", mora da uzmes nov motor ili nov injection computer. Prosto mi je neverovatno rezonovanje.
Evo i da dam jedan primer, mada je u pitanju kucni uredjaj. Desilo da mi se da je oficijelni update na kucnom uredjaju (cena 200+ evra) brickovao uredjaj kod kuce, odneo uredjaj u servis, dobio posle 7 dana nov. Isto to bih ocekivao da ako nesto krene naopako prilikom oficijelnog apdejta na auto, da servis prihvata taj rizik. Ili ako ne prihavata rizik, jednostavno da ne nude uslugu update-a. Ne moze i jare i pare.
«
Poslednja izmena: 18.07.2021. - 22:49 od strane Bokkie
»
Sačuvana
mire
Espace
Trenutno vozi: Laguna III GT 2.0T 205
Pol:
«
Odgovor #8 poslato:
19.07.2021. - 08:51 »
^^ Normalno. Potpuna je besmislica da vlasnik preuzme odgovornost. Verovatno traže i da se plati apdejt čak i ako nije uspešan...
Sačuvana
dendzo
Kadjar
Trenutno vozi: megan 2 1.5dci 74kw exception
Pol:
Vozi Miško!
Starost: 50
«
Odgovor #9 poslato:
02.08.2021. - 14:22 »
Šura je skoro uzeo scenika ima r link2.
U navigaciji ima opcija da pokaze događaje na putu ali to ne radi ili mi ne znamo da je koristimo.
Pretpostavljam da Rlink mora imati pristup internetu da bi u realnom vremenu pokazao dogadjaje na putu.
Kako to podesiti ako je uopste moguce? Nisam uopste nasao nista na youtube,
Osim videa na kojem se vidi da postoji mogucnost pregleda događaja na putu.
Normalno mu povezuje telefon i normalno koristi hands free.
Hvala na odgovoru.
Sačuvana
"E... ili imaš "svoje" drvo. Tu dolaziš, nasloniš se, pričaš... lijepo je,
a što? Dani prolaze.... "
HighCommander
Twingo
Pol:
Auto: Kadjar Intens 1.3 140
Starost: 32
«
Odgovor #10 poslato:
02.08.2021. - 14:26 »
U Srbiji ne radi povezivanje na internet.
Sačuvana
dendzo
Kadjar
Trenutno vozi: megan 2 1.5dci 74kw exception
Pol:
Vozi Miško!
Starost: 50
«
Odgovor #11 poslato:
02.08.2021. - 14:55 »
E jbs reno.... Hvala na odgovoru!
«
Poslednja izmena: 06.08.2021. - 21:34 od strane simke_08
»
Sačuvana
"E... ili imaš "svoje" drvo. Tu dolaziš, nasloniš se, pričaš... lijepo je,
a što? Dani prolaze.... "
Byk
Koleos
Trenutno vozi: Laguna III 2.0dci 150hp, Megane II 2.0 16v 138hp, Twingo 1.2 16v 76hp
Pol:
Starost: 46
«
Odgovor #12 poslato:
02.08.2021. - 15:07 »
Uvek nešto ne radi.
Sačuvana
Doda44
Clio
Trenutno vozi: Talisman Grandtour 1.6 160 EDC Initiale Paris, Koleos 1.6 130 Intens
Pol:
Starost: 52
«
Odgovor #13 poslato:
02.08.2021. - 21:45 »
Citat: HighCommander 02.08.2021. - 14:26
U Srbiji ne radi povezivanje na internet.
ne radi ni u BIH, u HR radi
Sačuvana
Andra RS
Twingo
Trenutno vozi: 2017 Talisman 1.6 130 EDC
Pol:
Starost: 37
«
Odgovor #14 poslato:
30.09.2021. - 19:51 »
Uf… ova tema mi je vrlo interesantna.
Od pre nekoliko meseci sam uzeo Talismana pa sam dosta cackao oko r-linka. Update na V9, android auto, CarPlay, video u voznji, ugradio original zadnju kameru, ugasio pojas i start-stop, namestio da se DRL gasi kada radi migavac… i jos gomili sitnica.
Sto se tice update-a, sa V2 ide na V3, dok sa V3 n V7 mora da uradi ovlasceni servis. Dalje V8 i V9 moze bez servisa. Problem sa crkavanjem uredjaja prilikom update-a je taj sto je procedura koju je Renault propisao jednostavno ne valja. Ako je serviser iskusan znace kako pravilno da je odradi. U koliko je vozilo van fabricke garancije i uredjaj se pokvari servis ne snosi odgovornost. To je prosto tako, a u koliko se ne slazete onda nemojte ni raditi update.
Apple CarPlay se moze omoguciti na svakom R-link uredjaju, ali je problem u USB prikljucku. Naime, starija verzija USB-a ne podrzava CarPlay, vec samo Android Auto. Takodje, CarPlay radi od verzije V3. Novi USB je nesto preko 100€ u originalu, a na AliExpress-u je oko 60-ak €. Zamena i nije bas laka jer mora da se razmontira sve oko menjaca…
Eto, ako neko ima pitanje pokusacu da pomognem
Sačuvana
Štampaj
Stranice: [
1
]
2
3
4
5
Idi gore
« prethodna tema