0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Pozdrav svima. Imam Megane IV iz 2016. i na njemu je fabrički bio R link 2, ver 2.2.15.703. Pošto sam imao problema sa Bluetooth uparivanjem, odlučim da ažuriram softver u ovlašćenom servisu. Ažuriranje prođe ok, sadašnja verija je 2.2.19.300, Bluetooth radi odlično ali Multisense ne radi nikako. Prilikom odabira režima, u kabini se promeni samo svetlo i izgled brzinomera, ali u samoj vožnji je sve isto. Ubrzanje je isto i u Sport i u Eco modu, nema nikakve razlike u osetljivosti upravljača, zvuk motora isti... Jednostavno, ceo auto je u nekom Neurtral modu. U servisu kažu da je to to i da ne mogu ništa da urade. Zvao sam i druge ovlašćene servise i dobio manje-više isti odgovor.Da li je neko imao sličan problem i da li postoji rešenje? Unapred sam vam zahvalan na svim odgovorima.
Uf… ova tema mi je vrlo interesantna.Od pre nekoliko meseci sam uzeo Talismana pa sam dosta cackao oko r-linka. Update na V9, android auto, CarPlay, video u voznji, ugradio original zadnju kameru, ugasio pojas i start-stop, namestio da se DRL gasi kada radi migavac… i jos gomili sitnica.Sto se tice update-a, sa V2 ide na V3, dok sa V3 n V7 mora da uradi ovlasceni servis. Dalje V8 i V9 moze bez servisa. Problem sa crkavanjem uredjaja prilikom update-a je taj sto je procedura koju je Renault propisao jednostavno ne valja. Ako je serviser iskusan znace kako pravilno da je odradi. U koliko je vozilo van fabricke garancije i uredjaj se pokvari servis ne snosi odgovornost. To je prosto tako, a u koliko se ne slazete onda nemojte ni raditi update.Apple CarPlay se moze omoguciti na svakom R-link uredjaju, ali je problem u USB prikljucku. Naime, starija verzija USB-a ne podrzava CarPlay, vec samo Android Auto. Takodje, CarPlay radi od verzije V3. Novi USB je nesto preko 100€ u originalu, a na AliExpress-u je oko 60-ak €. Zamena i nije bas laka jer mora da se razmontira sve oko menjaca…Eto, ako neko ima pitanje pokusacu da pomognem
Da li je R-LINK 2 verzija hardware Gen 1.1 ili novija 2.x? Pošto vidim da imate Talisman iz 2017 godine... možda su već tu ubacivali Gen HW 2.0...Na mnogim forumima čitam da ako je Gen HW 1.1 onda ne pomaže ni upgrade USB priključka...U tom slučaju odustajem od nabavke novog USB socketa jer ionako neće raditi Carplay... Android Auto radi ... trenutno mi je verzija 9.0.34