Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektricni podizaci stakala- Iskustva, saveti, problemi (Opsta tema)

Započeo Cagliostro, 23.05.2008. - 14:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

bazdarevic

Evo i za kraj teme informacija, jedini prekidac nov ili polovan u ns i 50km okolo je bio u Renault Ruskai u Kamenici.
Kostao me 4300 novaca i 20 sec da ga namestim.
Uglavnom polovnih nema, a u prodavnici na Futoskom putu(stalno zaboravim ime  :nezna: ) je slicna cena(zimus mi rekose oko 3000  :fiju: ) ali se ceka (il tri dana iz Slovenije ili 15 iz Francuske).
U Masteru ista cena i ceka se dva dana(imaju poverenja u Slovence)

Odo sad da rasturim onaj stari do tacke gde nema sastavljanja  :bat:

ba_ne

Pukla mi je ona plastika sto je fiksirana na gornji deo sine i kroz nju prolaze sajle, krv sam prolio ali ne mogu da nadjem drugu, a na otpadu nece da prodaju samo to nego ceo podizac a tako mi ne treba,mislim ne bih bacao pare jer mi je puklo isto to na oba prednja elektropodizaca.Ako neko zna da li to moze da se naruci kao poseban deo ili bilo kakva pomoc,bio bih zahvalan...?
To jedno a slusajte ovo: Pregore mi tri brzine na ventilatoru unutra i ja okrenem ljude iz servisa,oni kazu crkao reostad, nov je oko 12000din ali mozda moze da se pakuje nesto a to kosta oko 50-60 evra.Meni to bude mnogo pa odem kod jednog elektricara koji vazi za najboljeg u Kraljevu a i sire i covek namesti to za 15min i kaze:' Ne kosta nista!!!'. Mislim da je svaki komentar suvisan,ko razume, shvatice!!!
blago onom ko rano poludi...

Cherokee

Imas tog lika u Nisu (verujem da si na CBC video oglas), a imas i Boban sajle u Beogradu....   :nezna:

edit: nema vise oglasa na CBC :(
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

ba_ne

nisam video taj oglas, mada nisam imao ni kada jer sam se malopre prvi put nakacio na forum tako da ako imate broj telefona tog lika u Nisu, napisite ga pa da ga zovem sutra da vidim sta ima da mi kaze jer su mi sajle OK,njih sam zamenio ali nije htelo da drzi jer se ta plastika konstantno odvaljivala iako sam pokusavao da je zalepim nekim dvokomponentnim lepkom.

Sa oglasa ovako glasi:
-Novi podizaci i delovi podizaca za sve renault modele (sajle, plastike, vodjice. .. )
Jeftinije od polovnih!
Garancija

Vlasnik oglasa:   Zeljko
Telefon: 065 5555 358
Mesto/grad:   Niš

resio sam problem,narucio sam plastiku od tog lika iz Nisa, kosta 25 evra za za oba, i vozacev i suvozacev elektro-podizac, u svakom slucaju hvala do neba svima koji su mi pomogli informacijama, jer sam krv pro*isao dok sam resio ovu muku!!!

chare

Juče sam menjao podizač na suvozačevim vratima.HAOS - sajla se uvrnula, plastika popucala, tako da nije bilo promil šanse da se popravi.
Zamenio mi Željko (Obrenovac) za 15-20 min. = 70 jura.Dok sam čekao, dva lika koja su došla po drugom osnovu mi rekoše da si imali isti ili sličan problem, to im je "jedna od 1000 mana".J_ _ iga. Zato savet:"Ako primetite da vam prilikom spustanja prozora "zakrlja", ostavite ga tako i nista ne dirajte da se nebi još više zajebalo, odmah kod majstora na premotavanje sajle, što je cirka 20 jura.

ba_ne

mislim da ste mogli da prodjete jeftinije jer i ja sam imao problema sa tim (grdnih!) pa sam resio to ali sam usput pronasao neki svoj interes pa sad nabavljam delove za elektropodizace...plastike,sajle itd. i cene su povoljne pa ako nekom bude trebalo neka se javi a ja cu mu ostaviti broj u PM.

064/266-75-05 Bane

Maj

Pre desetak dana, posle onih obilnih kiša, primetio sam da mi se prozor, na suvozačevim vratima čudno ponaša!
   Naime, nekoliko puta nisam mogao da otvorim prozor (ono što se kaže iz prve)!
   Imao sam utisak, kao da se staklo zalepilo za vođice, posle minut - dva vožnje, imao sam utisak kao da se malo rastreslo i proradilo. Nekako se veoma teško pokrenulo, a posle par puta gore - dole, radilo je na izgled OK. Takav problem se ponovio, jedno tri-četiri puta za redom u par dana, dok se nije zakucao skroz (na svu sreću, ostao je u gornjem položaju zaglavljen)!
   Pokretanje prozora je bilo teško, a kasnije i bezuspešno bez obzira da li sam koristio prekidač na vozačkim ili suvozačkim vratima.
   Proverio sam, reda radi, osigurače i kao što sam očekivao bili su OK.
   Prilikom pokušaja otvaranja prozora nije se čuo nikakav zvuk ( krljanje ili pucanje)?
   Ima li neko slično iskustvo ili savet, kako da rešim ovaj problem?

chare

Prvo: Skinite džek sa tastera na tim vratima, pa ga očistite i nekim sprejom za kontakte.
Drugo: Ako ni tada ne bude radio, onda morate da skinete tapacirung i da proverite da se sajla nije zaglavila, pri čemu ćete videti da li je nesto više (mislim na riknjavanje motora).
Meni se desilo ovo prvo, pa se nadam da je i kod Vas, što u suštini i nije strašno. :v:

Maj

Moraću to da proverim!
Ali me buni to što ne radi, ni sa tastera na vozačkim vratima, jedino ako nije vezano na red, u šta nešto sumnjam. 
Svakako to ču da uradim, na oba tastera.
Hvala na savetu, poz...

brunas82

Imao sam gotovo isti problem, ali na Skoda Fabia, u pitanju je bila sajla koja se zapetljala, kako ne znam, uglavnom nadam se da ti je to, jer je to jeftinija varijanta.

nuk

moj kolega ima identican problem, prozor ne reaguje ni na vozacevu ni suvozacevu komandu, prostom zamenom duplog, vozacevog prekidaca sa mog na njegov auto smo ustanovili da je on neispravan tako da uzmi i to u obzir (nov je 40e a polovan oko 25)

milan b

Evo, kod mene je otisao  plasticni kraj na buziru (ima ih 2), tj kraj sajle koji ima na sebi oprugu i ima funkciju da ublazi udarce kad se prozor zatvori ili otvori do kraja. Zamenio sam ga metalnim 240 din a inace skidanje tapacirunga i montaza kosta kod Bobana sajle 1800 (i nije skupo kol'ko maltretiranja) ali bih morao da cekam 10 dana jer je sve popunjeno ''samo meganima''  Tako da sam danasnji dan potrosio na demontazu i zamenu a sutra jos da vratim tapacir i 1000 srafova i sve ce biti ko' i pre...

Na slici se vidi kako se donji razdvojio na mestu gde je opruga

Meni se isto desavalo da kad pokusam da ga zatvorim a staklo zbog povecanog lufta se samo otvori, tako da je moguce da zbog ovih krajeva i tebi zaglavljuje.
U jednom trenutku mi se i desilo da se prozor skroz spustio i izgubio sve kontakte i ni makac. Taman da skinem klemu i probam da resetujem 3minuta pred pljusak, kad uspem da duplim zakljucavanjem zatvorim prozor

Maj

Ovo mi se veoma dopada, iskreno se nadam da je prekidač!
  Nego, imam bebca od 4 meseca, pa se ne da išta isplanirati za rad, a i vreme nešto ne ide na ruku (nemam garažu)!
  Poz...
Javljam sta sam uradio !

filni

Pozzz :) Nadam se da cu pomoci bar malo ... imam reno clio 2003 godishte..   reshim ja da odem da operem auto i otvoreni svi prozori...zatvorim prozore normalno.. .. dechko opere auto dok sam sve to gledao... krenem kuci.. i od tada...prc..ne mogu vishe da spustim suvozachev prozor...  pa se onda nekad desi da `oce.... pa kad se zatvori ... onda opet nece par dana i tako u krug...  Doshlo vreme da idem kod majstora na veliki servis..i reko taman da mi sredi i porozor..doshle vrucine.... sredi on meni to naravno...ja pitam shta nije valjalo.. on kaze.. OTISHAO HLADAN LEM !    Naravno..prozor nije radio ni na vozachevom dugmetu ni na suvozachevom...  .. .Pogledaj kontak tj. taj hladan lem..mozda je samo ta gloopost.... Da ne morash da placash...  Eto..tebi se to desilo kad je kisha a meni dok sam prao atuo..ko zna..mozda je isto :) nadam se da sam pomogao malo :) Poz .. pa javi shta je bilo na kraju :) :beee: P.S. ovo sam sve radio u ovlashcenom servisu... ako je to bitno :) Poshto samo tamo sredjujem auto.. nikad vishe nijedan auto ne radim kod nekog NAZOVI majstora... jbg.. losha iskustva a i bolje da platim vishe i da me ne boli glava nego ovako :) kada mi nije uradio dobro kochnice DJURA majstor i zamalo da poginem ..otkazale mi kocnice...ispao osigurach sa njih..sreca pa sam ishao polako pa sam se zaustavio  :cool:

Maj

Ma, i ja mislim da nešto ima veze sa onom kišurdačom?
Nego, zna li neko raspored žica na džeku vozačkih vrata?
Probao bih, na kratko, da proverim da me taster ne z...?