Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektricni podizaci stakala- Iskustva, saveti, problemi (Opsta tema)

Započeo Cagliostro, 23.05.2008. - 14:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

istvan

Pozdrav ljudi,imam problem sa podizacima zadnjeg stakla,u pitanju je reno modus,kad spustam ili podizem zadnja stakla mogu uraditi samo sa prednjim prekidacima kod vozaca,menjao sam prekidace i nista kao da je mrtav,sta bi moglo biti posto sa prednje strane moze se spustati i dizati a sa zadnje ne,gledao osigurace svi su dobri,probao sam sa suvozaceve strane da stavim prekidac i ne rade,zadnje prekidace sam probao da stavim napred kod suvozaca i tamo rade oba,sta bi moglo biti posto ne verujem da je motor za podizanje stakla jer onda ne bi radio ni sa prekidacem kod vozaca.
francuz je francuz

Jakota

Na vozacevim vratima je glavni prekidac za sve prozore.

Posto si rekao da su prekidaci i osiguraci ispravni, probaj da pogledas kako stoje stvari na prekidacima kod vozaca.
Ne moras da skidas ceo tepacir, samo se skine polako sa srafcigerom (na zabice je sve)

Imao sam slican problem na Modusu, ali ja imam samo prednje podizace, zadnji su mehanicki.
Suvozacev prozor je nekad radio nekad ne.
Skinuo prekidac na suvozacevoj strani, sve proverio, bio ispravan.
Na kraju sam kupio prekidace na vozacevoj stani, i problem resen.
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

istvan

Pa meni radi sa vozaceve strane ali zadnji podizaci mi ne rade,samo prekidaci kod vozaca rade,prebacio prekidace nazad sa prednje strane ni onda nisu radili nazad,sa vozaceve strane mogu spustati zadnja stakla.
francuz je francuz

Jakota

Probaj kod nekog elektricara da ti pogleda.

Verovatno negde ima neki kontakt.
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

istvan

Moracu jer mi istice registracija za tri nedelje,mada su rekli da je dovoljno da moze da se spusta i podize od vozaceve strane ali ja volim da mi je sve ispravno.
francuz je francuz

bulidza

Da li je moguce na Capturu namestiti da se prozori zatvaraju preko daljinskog. Kad zadas da se zakljuca auto da se i prozori zatvore duzim pritiskom na dugme za zakljucavanje. Ako moze kako?

SekyRama

Pokusaj dva puta za redom da pritisnes dugme za zakljucavanje. Tako to funkcionise na Renou

Odesláno z mého SM-G988B pomocí Tapatalk

frenchkey

Da, ako ima impulsno zatvaranje/otvaranje stakla na sva 4. Ako moras drzati prekidac dok staklo ide ili imas kurble na zadnjim vratima onda neće moći

bingo

Ukljucio si čild lok na tasteru vozacevih vrata ni zadnji prozori ni brava ne rade sa unutrasnje strane sem sa vozacevih vrata.

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

Vladan97

Pozdrav, ne rade mi još od kada sam kupio lagunu 2 ph2 suvozačev i lijevi zadnji prozor. A vozačev i zadnji desno rade. Gledao sam neke osigurače kod vozačevih vraza čini mi se ispravni. Šta bi moglo biti?

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Volim Renault!

Drobac

Pre mesec i po dana sam zamenio podizač prozora na vozačevim vratima (uzeo polovni) i pre neki dan mi pukne plastika što drži jednu sajlu. Popravio sam po principu "uradi sam". Možda nije estetski, ali zasad radi posao.

draskokg

Pozdrav ekipo, imam problem a malo vremena.......u pitanju je vozacev podizač.
Otvorio prozor do pola i tu stao. Auto mi je kod majstora već 3 dana i ništa a najgore od svega je to što crkao prekidac i sad ne mogu da otvorim ni desni prozor. Nije motoric, promenjen je modul i probao preko 10 prekidača i nijedan neće. Džek mog prekidača crn. Da li je neko imao sličan problem ako je rešio dobro bi mi došla pomoć.
P.s - sutra putujem za Grčku

ciki022

Pozdrav,

Na Clio 2 postoji problem sa suvozačem prozorom, ni desni taster na vozačevoj strani, a ni taster na suvozačevoj strani "ne reaguju" ni otvaranje ni zatvaranje.
Kolko vidim, oni su povezani serijski, pa ako ne radi bilo koji od njih, neće raditi ni drugi. Pošto se ne čuje ni onaj zvuk releja pri pritisku na bilo koji taster, predpostavljam da su tu moguća 2 kvara : sam taster i relej. Šta prvo da proveravam ?
Još jedna čudna stvar je da mi ne radi onaj mali displej sa satom.
Naravno da sam proverio sve osigurače.

geler

Ne gine ti da moraš sve rasklopiti, a možda je i prozor letvom podbočen...

perica100

Megan 2, god 2007. karavan, vozacev podizac  nece da zatvori prozor do kraja, na dole hoce da radi i spusti ga. Cuje se skripanje i "mučenje" kad ga dizem, kada dodje do max navise koliko moze on se sam  od sebe odmah vrati malo na dole..Da  li neko ima iskustvo i predlog? Da li je mehanizam? Da li je prekidac? Ako je prekidac onda ga sam mogu kupiti i zameniti, ako je mehanizam,da li u "Sajla" servisu u Nišu to mogu da poprave? Ako je potrebna zamena koliko se krece polovan? Bitno mi je sto pre da resim jer treba da registrujem kola....
Skidao sam sam meki tapacirung ali nista nisam mogao da utvrdim vizuelno, probao sam da ga zatvorim na podizac ali stane i to je to..nista nisam mogao da vidi da sprecava staklo da ode navise do kraja...
Hvala u napred na pomoci👍