Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Elektricni podizaci stakala- Iskustva, saveti, problemi (Opsta tema)

Započeo Cagliostro, 23.05.2008. - 14:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

wcyber

jesi proverio taj konektor ispod vozacevog sedista? on ume da korodira .. to je veliki konektor

https://youtu.be/mVNStlZLqts?t=149

drjan

Pozdrav, da li neko zna gde ima da se kupe ona dva tockica sa zadnjeg podizaca kod reno megan 2, ima onaj centralni ali one male ne mogu da nadjem...?

Wilson

Uvažene kolege, zna li neko da li je mehanizam podizača na fluensu (noviji model) isti kao na meganu 3 iz iste generacije (2014-2016)? Suvozačevo staklo je prvo počelo da se slabije spušta, da bi nakon nekog krljanja izletelo iz ležišta...zatvorio sam nekako, ali mislim da je otišao mehanizam. Pošto vidim da su cene novog mehanizma velike, držim da ću lakše naći polovan za megan 3 nego za fluence. Vozim auto kod majstora kad uhvatim vreme, ali se bojim da će morati drugi mehanizam, pa da počnem da se raspitujem na vreme 🙂

Vlada1001

Imao identičan problem pre godinu dana, sredio mi čovek u Mirijevu. Samo se bavi podizačima, koštala popravka 30 evra.

Lukas87

Pozdrav svima,

Pre neko vreme mi je "propao" prekidac na strani vozaca za staklo na suvozacevim vratima. Prekdac normalno spusta prozor ali kada hocu da podignem kao da "propadne" i ne podize prozor. Kapiram da nema veze sa motorom jer prekidac na suvozacevoj strani normalno podize i spusta prozor.

Da li trebam da menjam komplet sklop prekidaca na vratima ili samo taj jedan jedini prekidac? Raspitao sam se kod drugara koji se bavi prodajom delova i kaze da on licno nabavlja ove delove od renoovog ovlascenog servisa kao druga ruka i da je cena oko 40.000 za komplet (malo manje ako se naruci direktno u ovlascenom servisu).

Ne razumem se preterano u elektriku ali negde sam video da je moguce da je guma u prekidacu na koji prekidac naleze ispala iz lezista pa se gubi kontakt.

Da li neko zna neki ekeltro servis ili gde ima da se naruci jer generalno u srbiji nisam uspeo da nadjem i muku mucim vec par dana.

U pitanju je Laguna III Coupe.  Part number: 254006485R

Slika je identicna kao kod mene. Hvala unapred.

alexsasa

Mozda nadjes po FB grupama neki polovan?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jakota

Trebalo bi da se nadje samo prekidac.
U najgorem slucaju ako neko ne zeli da proda samo prekidac onda se uzima komplet

Da li si probao po oglasima da vidis?
Bolje biciklom u ku*vanje, nego mercedesom na posao

smuchac

To se i meni desilo. Vjv su pukle nogice same tipke prekidača. Mislim se kupit plastiku jer komplet je skup. Imam 4 prozora,child lock,preklapanje retrovizora i regulaciju. Preko 10 tipki i rupa za ruku za zatvaranje vrata.
Ako netko prodaje,tu sam. :)

Sent with my Poco X4 Pro 5G using Tapatalk

Lukas87

Hvala svima, trazio sam po internetu, zvao ljude ali nista. Na kraju krajeva, narucio sam iz engleske preko prijateljice koja ce mi doneti kompletan deo i kosta 35 funti. Probacu da popravim stari kod elektricara ako je samo nogica u pitanju pa da imam rezervni jer nesto nisam siguran sto se tice ovih prekidaca.

reemark78

Čekaj kako nema, zvao si prodavnice ili auto-otpade (polovne delove)? Pa svaki drugi auto-otpad bi trebao to da ima..

frenchkey

Nije baš isti model, ali za 10€ preko Facebooka kupio komplet za Scenica 2. Skinuo onaj ljepivi gumirani sloj i sad stoji za rezervu

MiomirM

Majstor mi je rekao(covek popravlja i sve zivo) da cak i on svoj auto ne pipa jedino podizace i kao pola Beograda i okoline tera auto kod Zike sajle ac Stevcevic imate na netu podatke ne mucite se ne petljajte za dve tri hiljade din momci rade lepo imaju sve te reparacije za popravke ili makar apsolutno dijagnostifikuju tacan kvar.
(Za kolege koje muce prekidaci evo njihov majstor mi je rekao da struja za ostale prekidace podizaca ide preko glavnog tako da ako ne radi glavni vozacev verovatno nece ni ostali raditi) moj je malo zalemio ja mu dao 300din za pice i kupio za nekoliko dana drugi sam ga postavio klik-lak 1100din i cao.
:)

mire

Kome je blizu stara okretnica autobusa 95 (MZ Sava) u bloku 61, tamo ima bolji servis za popravku podizača. Bolji u smislu da manje filozofiraju i lakše i brže reše problem. Može biti i jeftinije.

zokce

@Lukas87
To sto radi kod suvozaca je dobar znak da je i kod vozaca ispravan prekidac. Ili bar u tom polozaju da omogucava rad tog drugog u desnim vratima jer su vezani serijski.
U pitanju je najverovatnije mehanicko ostecenje, pukla je plasticna polugica koja aktivira taster za podizanje.
Reno verovatno nije imao interesa da razvija drasticno razlicit model tih elemenata, najverovatnije bi odgovarao od bilo koje Lagune ili Megana. Po autootpadima potrazi, a neko ko je vican tome ne bi trebalo da ima problem da to promeni, cca 10-15 minuta najvise.

deki78

Pomoć prijatelja naime zamenio sam oba prednja podizaca zamenskim . Novi podizaci rade ali nemaju svetlo . Dali neko zna kako to moze da se resi . U pitanju je clio 3 sa troja vrata . Podizace nazad nema .