Elektricni podizaci stakala- Iskustva, saveti, problemi (Opsta tema)

Započeo Cagliostro, 23.05.2008. - 14:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dogac

Meni kad spustim prednja stakla,ali ne do kraja,vec tu negde na pola,manje vise, toliko pucketaju da ih ja jednostavno nikad tako ne drzim!
Ili skroz otvorena ili skroz zatvorena!  :beee:
"Samo svemir i ljudska glupost nemaju granice ... Samo za ovo prvo još uvek nisam siguran" (Albert Einstein, 1879-1955)

Alhemičar

Kod mene,kada su prozori otvoreni do pola i sl.,prozori pucketaju samo kod izrazito neravnog asfalta,a to je najcesce kroz moju ulicu..inace na normalnim putevima ne pucketaju ni najmanje i zato ja stalno vozim sa do pola otvorenim prozorima,tako da sam u sustini zadovoljan!  :yes:
Mislim da moj auto ima jos nesto osim dobrog izgleda.

Exception®

Citat: Dule poslato 30.05.2008. - 20:52
Eto bas tako je i kod mene i takodjer ih nikada ne drzim do pola otvorene.

Meni isto pucketaju ali ih ja držim nekada na pola... Rešenje: glasnija muzika i jači bass :lool:
ΕΛΛΑΣ

Edo

Samo da provjerim je li i ja imam isti problem. Meni pri ulasku stakla (znaci pri zatvaranju prozora) u onu gumu gore cuje se krckanje, isto tako tek kad pode staklo da se spusta (znaci pri spustanju prozora) opet se cuje krckanje. Je li to taj kvar? Meni u servisu stavili ulje izmedu onih guma i rekli to je normalno kao siri se guma zbog temperature? :wtf:

Exception®

Po opisanom, mislim da je to to. Uglavnom, pozdravi servisere i reci im da pojma nemaju :doh:

PS: Imaš PM ;)
ΕΛΛΑΣ

Alhemičar

Citat: Edo poslato 31.05.2008. - 09:38
Samo da provjerim je li i ja imam isti problem. Meni pri ulasku stakla (znaci pri zatvaranju prozora) u onu gumu gore cuje se krckanje, isto tako tek kad pode staklo da se spusta (znaci pri spustanju prozora) opet se cuje krckanje. Je li to taj kvar? Meni u servisu stavili ulje izmedu onih guma i rekli to je normalno kao siri se guma zbog temperature? :wtf:

To ti je sasvim normalno i to nema veze sa ovim o cemu se ovde prica povela.Ne znam da li si primetio,ali kada zatvoris prozor i kada cujes to "kvrc",prozori su posle toga necujni.To ti je normalno i to je tako podeseno i projektovano kako bi staklo fino naleglo i uklopilo se.Nemojmo ni od cega stvarati problem.  ;)

Edo

Ali upocetku nije se culo nista, osim onog finog zvuka motorcica koji dize staklo :place:

Alhemičar

Moguce da nisi cuo u pocetku ili jednostavno nisi obracao paznju a sada obracas,znam po sebi  :bigl: ali u svakom slucaju,to ti je sve ok.   :ok:    :)

Edo

Danas bas malo obratio paunju na to. Na vozacevoj strani se vise nista ne cuje, ali prozor od suvozaca jos uvijek krcka i kada se staklo spusti skroz dole i opet pritsne dugme za spustanje dole, cuje se kako nesto vergla uprazno dok se to na drugom prozoru (vozacevom) ne cuje.

Znam ode u off topic, ali nisam mogao izdrzati. Danas sam se tako ipsovao po francuskim inzinjerima, isao ja na vikendicu i zapnem opet srednjim loncem od zemlju :banghead:. Reko j*bo debila koji stavi da najniza tačka poda bude srednji lonac, a druga najniza blok mjenjaca. :cekicem: :gun: (tako da mozda opet zavrsim na servisu).

2 Clioman: Nemoj se bolan muciti postarina i sve to, posalji ti samo novac snacicu se ja vec nekako, pomoce mi neko( da popijemo te pive)! :vidiga1: :rofl: :too: :fucka:

nenasan

I ja sam popravljao  levi podizač.Teško je objasniti ali je izvodljivo.Pošto se sve rasturi, prvo treba naći logiku namotavanja sajle a zatim pristupiti mozganju kako okrpiti a da opet ne pukne(meni se dešavalo 3 puta).
Treći put sam upakovao u neke profile aluminijuma i natabao akrilatnu plastiku za zubne proteze.
Sve ovo ne znači mnogo ako nemate alata,volje i veštine da probate,jer svakako vam ne gine da date pare ako ne uspete.

dusant

I ja sam imao problem sa levim podizacem i onda sam imao srece i nasao sam decka u Beogradu koji se samo bavi podizacima prozora i tako mi je on zamenio sve plasticne delove sa metalnim za nekih 20 eur i od tada vise nikada nije bilo problema.  :ok:

Tip se zove PEDJA 064/2288-651 i zivi u Beogradu.  Ako on ne moze da ti resi problem sa podizacem moraces da kupis novi

fLiP

Pa pogledaj te malo taj deo. Skontacete da moze da mozete i sami da napravite. Obicno puca kod gde se pricvrscavaju krajevi od sajle. I kao sto je kolega rekao sa malo muke i razmisljanja i par malih srafcica da se pricvrsti plasitka sa aluminijumom, i da se naprave lezista(drzaci) za krajeve sajle u alamunijumu i to je to. Parcence aluminijuma bi bilo 3x3x3cm mozda malo vece. Ne mogu se sada setiti. Ali vec i za 20e sto bi ste se mucili.

mr.bjanko

Ovako je i kod mene. Al moram prvo da skapiram kako to funkcionise. Evo gde je puklo:

fLiP

:doh: Kod tebe je malo drugaciji podizac, tj taj sistem sajla i drzaca. Kod mene je bila sama sajla. Bez tih plasitika sa federima. Obicno puca plastika na kojoj se nalazi prozor. I na njoj su pricvrscene oba kraja gole sajle, bez buzira(tog crnog crevceta u kome je sajla). Zao mi je ja ti ne mogu mnogo pomoci. Nisam video takav podizac. :(
Al pokusaj da nadjes na odpadu ili vec negde. Stvarno bi bilo mnogo da dajes oko 300e za jedan podizac ceo(ne moze kupiti samo plasitku).

mr.bjanko

300 e  :place:
Za 400 sam prodao stojadina kojeg sam toliko voleo...
Znas Henkelovu reklamu za onu plasticnu masu sto se od nje pravi oblik koji ti treba pa se stvrdne kao kamen. Probacu da od toga napravim ovu plastiku, samo dok vidim gde sta ide. Verovatno bi najbolje bilo da razbucam i desna vrata pa da tu pogledam.