Elektricni podizaci stakala- Iskustva, saveti, problemi (Opsta tema)

Započeo Cagliostro, 23.05.2008. - 14:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

lnzarko

Prozor je zatvoren. A sto se tice opreme auta tj. elektronike, na ovoj slici se vidi da nema osigurac za grejac sedista i za perac farova. E sad ne znam da li je osigurac broj 5 predvidjen za zadnje podizace kojih takodje nema na autu ili za desni prednji podizac. Ustvari  kad malo razmislim pre ce biti da je on za zadnje podizace kojih nema na autu pa zato tu nema ni osiguraca. Izgleda da je problem u necem drugom. Zna li onda neko sta moze biti uzrok sto podizac ne radi.

http://img223.imageshack.us/img223/7438/44048394.jpg

Laguna22D

Moraces da skines tapacirung, da vidis da li motoric uopste reaguje, posle da proveris prekidac. Povezi motoric direktno na 12V i vidi da li vrti ili ne. Ako vrti, trazi gde je prekid do njega. Inace, ako radi levi podizac, i sve ostalo na autu, ja ne bih vise jurio osigurace...
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

lnzarko

Skinuo sam tapacirung i prekidac sam spoijo na punjac akumulatora. Na prekidacu ima 6 konektora. Spoijo sam dva konektora jedan na + drugi na - i motor je okretao u jednom smeru tj. prozor se spustio. Kad sam promenio polove prozor se digao, sto znaci da su motor i osiguraci ispravni. Kada prozor spustim i stavim prekidac on radi u jednom smeru tj. podize prozor al' nece da ga spusti. I to sve radi sa prekidaca na suvozacevim vratima. Prekidan na vozacevim vratima ne reaguje. Zanima me da li kvar desnog prekidaca moze da uzrokuje da ne radi ni levi prekidac.

Laguna22D

Moguce da je jedna od sest zica koje ulaze u prikljucak impuls od onog prekidaca koji pusta struju. To ispitaj test lampicom, neka neko klikce prekidac na levim vratima, a ti vidi dobija li negde struju. Mi smo na Laguni imali I neku sivu kutijicu u dnu vrata koja je to kontrolisala, I proradilo je kad smo uzeli drugu. Mislim da se ona standardno nalazi samo u levim vratima ali je lik od kog smo uzeli auto hteo I da se taj prozor zatvara do kraja jednim klikom, pa je stavio I u desna. To je nase iskustvo. Ako nemas tu kutijicu u desnim vratima moguce da je samo u levim, mada ako dobijas signal na test lamici to znaci da ni to nije u prekidu. Uf ala sam zakomplikovao..ili...otidji do nekog elektricara, resice ti sve za duplo manje vremena.
M. The most powerful letter in the world.
http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=13627.0

pmilovanovic

Ljudi kako ono bi reset podizanja stakla? Drzi se 5 sek kada zatvoris prozor ili....? Pozdrav i super sto proradi sajt.

EDIT: Izmenjen naslov teme

Panos

Koliko se sećam, treba zatvoriti prozor i držati dugme duže od 1 sekunde.
Dakle, otvori prozor, pritisni prekidač za zatvaranje prozora dok se ne zatvori prozor + bar 1 sekunda.

P.S. pogledaću u uputstvu ....
no signature

fLiP

Evo jednog od odgovora. http://www.renaultforumserbia.com/index.php?topic=351.390

U svakom slucaju pretrazi tu temu. Sigurno tu postoji jos nesto. Kako se ja secam treba dugo da se drzi taster podignut na gore ili na dole i to je to. Pozz

Panos

Operating faults
In the event that a window does not close, the system switches to normal mode: press the relevant button as often as necessary until the
window closes, then keep the button depressed (on the window close side of the button) for one second to reinitialise the system.
If necessary, consult your RENAULT Dealer.
no signature

Adam

Može li neko da mi objasni ( pojasni ) čemu služi taj reset podizača? kad se to radi?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Exception®

Kad npr. crkne akumulator ili pregori neki od osigurača, hoće da se desi da ti ne radi impulsno zatvaranje prozora. U stvari, radi ali diže prozor po par cm pa stane. Pa ti onda opet podigneš dugme a ono isto. E onda lepo podigneš prozor do kraja, držiš dugme u tom položaju par sekundi i ponovo ti proradi impulsno otvaranje/zatvaranje :celb2: :ok:

ΕΛΛΑΣ

Adam

"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Exception®

ΕΛΛΑΣ

nikola01

Imao sam ja taj problem sa podizacima kad ide santimetar po santimetar. Istrosio mi se akumulator, pa kad sam kupio novi ono poludeli prozori. Nije hteo ni da zatvara prozore kad zakljucam.

Elem procitao sam negde kako se to resava... Sednes u auto i ne diras ni jednu pedalu, samo pritiskas brzo dugme "start" 5 puta zaredom. I stvarno proradilo posle toga. To mu je kao neki reset elektronike valjda.

fLiP

Adam

Citat: nikola01 poslato 02.11.2009. - 09:40
Elem procitao sam negde kako se to resava... Sednes u auto i ne diras ni jednu pedalu, samo pritiskas brzo dugme "start" 5 puta zaredom. I stvarno proradilo posle toga. To mu je kao neki reset elektronike valjda.

Jel ovo provereno? zna li neko?  :nezna: