Elektricni podizaci stakala- Iskustva, saveti, problemi (Opsta tema)

Započeo Cagliostro, 23.05.2008. - 14:36

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

F1

Radi se tako kao sto je opisao EX!! :too:
Ja sam jednom posle skidanja akumulatora probao da zadrzim prozor na pola rukom,i drzim dugme na gore par sekundi!!
I sta sam dobio?
Elektronika je zapamtila taj polozaj prozora kao krajnji i samo se dotle podizao prozor... :zubo:

Adam

:rotfl: i to je moguće? da zapamti taj polozaj? kakav trip :fiju: to nisam znao...
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Stragi21

Ja mogu da vam ugradim roletne i da se zaustavljaju u bilo koje doba godine ili dana gde vi hocete a tako moze i stakla na kolima :wavey:

Panos

no signature

nikola01

Ovo sa brzim pritiskanjem start dugmeta provereno radi barem na meganu, radio sam to vise puta, a i najlakse je, ne moras svaki prozor posebno da resetujes. Sad ne znam da li resetuje jos nesto osim prozora. U knjizici koja se dobija uz auto taj nacin je opisan kao resenje nekih problema sa elektrikom. Ocigledno vraca neke parametre na fabricke vrednosti, sta li. A i tek posle toga mi je proradilo superzakljucavanje koje se takodje pogubilo kad je nestalo struje iz akumulatora.

Ko se seti neka proba sledeci put kad mu zatreba.

pmilovanovic

nikola01

Kad pritisnes na kartici dugme za zakljucavanje dvaput (kao dupli klik na misu), onda auto podigne sve prozore i vise ne moze da se otvori ni cak ni iznutra. Na engelskom de zove "dead lock" ili tako nesto, ja sam video da se to kod nas prevodi kao super zakljucavanje. U tim slucaju vrata se ne otkljucavaju cak ni ako auto gori ili ako je poplavljen i sl. Ako lopov razbije prozor ne moze da ga otvori iznutra. To je dodatna oprema cini mi se, nema svaki auto to.

fLiP

pmilovanovic

Panos

no signature

mire

Može da se desi da imaš hardversku pripremu, ali da opcija nije softverski omogućena, kao što je kod mene bio slučaj.

pmilovanovic

mire

^^ Šta ćeš detaljnije? ;) Ako je auto hardverski sposoban za deadlock, a on ti ipak ne radi - odeš u servis i zamoliš da ti ga aktiviraju. Ja sam to uradio i sada imam deadlock.

bazdarevic

Pozdrav svima.

Izgleda da mi je crkao prekidac podizaca stakala na vozacevim vratima. To je onaj sa komandama za oba prednja stakla.
E sad, slucaj je bio da mi je staklo samo ostalo spusteno do pola. Poslao buraza u neki servis i gazda oma kaze motor crko, trt, mrt...medjutim segrt nekako prespoji zice i vrati staklo motorom(znaci nije crko) i kaze crko je prekidac.
Hvala lepo-molim lepo 1200 dindzi i idi trazi prekidac. U jednoj radnji moze da se naruci za 3000 novaca al ja bi voleo prvo da probam da vidim da li resava moj problem.
Zato mislim da bi mozda neki renault otpad u NS ili blizoj okolini bio resenje gde bih mogao da isprobam prekidac pre kupovine.

Hvala unapred

fLiP

Da li imas torexe?

To lako moze da se skine. Samo ne znam na Cliu gde se tacno nalaze prekidaci, ali nije veliki problem skinuti te prekidace. Pa mozes da ga skines npr. kod kuce. Samo izvadis dzek i pre toga odsrafis jedan torex..