Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite lokaciju u Profilu.
Powered by
Plus hosting
Toggle full width forum
Dobrodošli,
Gost
. Molim vas
prijavite se
ili se
registrujte
.
1 čas
1 dan
1 nedelja
1 mesec
Zauvek
Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Pretraga
Vesti:
RFS na
Facebook
-u
RFS na
YouTube
Početna
Pomoć
Prijavljivanje
Registracija
Renault Forum Srbija
»
Renault - delovi, održavanje, problemi, unapređivanje vozila
»
Styling
»
Tema:
Carbon folija...
« prethodna tema
sledeća tema »
Štampaj
Stranice:
1
...
21
22
23
24
25
Idi dole
Autor
Tema: Carbon folija... (Pročitano 112993 puta)
0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Ap0calypto
Koleos
Trenutno vozim: Citroen C4 Picasso 2.0HDI EGS "Black mamba"
Pol:
"opinions are like assholes,everybody has one"
Starost: 39
Odg:
«
Odgovor #360 poslato:
06.06.2017. - 20:25 »
Ne znam ni ja kako se zove, dok ja objasnim ovome sto prodaje polovne delove, cujem samo NE.
Sent from my MI MAX using Tapatalk
Sačuvana
“A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion.”
— Robert Todd Carroll
varna
Clio
Trenutno vozim: Renault Clio II 1.2 16v
Pol:
Starost: 22
Odg: Carbon folija...
«
Odgovor #361 poslato:
24.03.2020. - 13:12 »
Tema je vec dosta stara, ali da ne otvaram novu kad ova vec postoji. Naime posedujem Clio II ph 2 enterijer mi je polu crn polu bež, pa sam mislio da onu lajsnu iznad kasete onu plastiku gde stoje sva cetiri žmigavca i isto onu lajsnu samo kraću, levo od volana presvučem u neku foliju. Ali imam problem te lajsne imaju na sebi neke kao sitne taćkice i kada predjem rukom preko njih to je hrapavo. Na onoj desnoj iznad kasete čak piše airbag. Mene zanima kada bih to prešao nekom folijom (karbon ili brušeni aluminijum) da li bi se te izbočine videle preko folije. Ko ne zna o čemu se radi dostavicu slike kasnije.
Sačuvana
slavko_bgd
Global Moderator
Trenutno vozim: Mercedes W169 A170
Pol:
Starost: 53
«
Odgovor #362 poslato:
24.03.2020. - 14:09 »
Znamo o čemu se radi i postoje neka iskustva, a to su da ne može svaka folija da se zalepi na te detalje koje si nabrojao i da se ne preporučuje bilo kakvo prelepljivanje "plastike na kojoj piše AirBag". Ovo drugo iz razloga što je svako kućište airbag-a konstruisano tako da se razara pri aktivaciji jastuka ali tako da komadi plastike ne mogu da povrede putnike i da se nakon razaranja jastuk pravilno i popuno naduva. Ne zna se da li bi naknadno nalepljena folija mogla ometati pravilan rad airbag-a a izvesno je na osnovu onoga što znamo da bi mogla. S druge strane lakiranje tog dela plastike nema nikakav uticaj na rad airbag-a.
Sačuvana
Improvizacija je majka svih...sekiracija.
varna
Clio
Pol:
«
Odgovor #363 poslato:
24.03.2020. - 19:51 »
Pa nisam siguran kako bi ta plastika imala uticaj pri otvaranju airbaga, mislim da se ona ne bi mrdnula sa tog mesta jer iznad toga na kontrolnoj tabli ima kao iscrtan kvadrat, pretpostavljam da iz tog dela izlazi air bag. I zanima me koja folija bi mogla na to da se lepi?
Sačuvana
Ap0calypto
Koleos
Trenutno vozim: Citroen C4 Picasso 2.0HDI EGS "Black mamba"
Pol:
"opinions are like assholes,everybody has one"
Starost: 39
«
Odgovor #364 poslato:
25.03.2020. - 06:31 »
Verovatno neka "krštena", tipa 3M. Ukoliko je povrsina ravna, moze i obicna kinezara. Imam na postojecem autu karbon folije spolja. Stub vrata, unutrasnji pragovi na vratima, retrovizori. Stoji vec dosta dugo, sad ce godinu dana, pomerilo se nije. Rolnu sam platio tipa 500 din, 2m sa nekih 50cm. Vise nego dovoljno.
Sent from my MI MAX 3 using Tapatalk
Sačuvana
“A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion.”
— Robert Todd Carroll
varna
Clio
Pol:
«
Odgovor #365 poslato:
25.03.2020. - 12:03 »
Hvala kada stignem narucicu neku sa kupujem prodajem pa kada sve uradim saljem vam slike.
Sačuvana
varna
Clio
Pol:
«
Odgovor #366 poslato:
12.03.2021. - 19:49 »
Opet ja ovde, lajsne nisam presvlacio u foliju nego sam ih farbao u neku crnu sa perlom i ispalo je bas lepo. Sada me zanima nesto drugo a to je farbanje znakova. Mene zanima da li oni mogu nekako da se skinu sa auta jer bi mi tako bilo lakse da ih pripremim i ofarbam. Planirao sam u crnu boju ta mi nekako najvise ide. Znam da nije bas adekvatna tema ali nisam nasao nista bolje a ne bih da otvaram bespotrebno.
Sačuvana
varna
Clio
Pol:
«
Odgovor #367 poslato:
13.03.2021. - 17:06 »
Ne treba ipak nisam ni skidao nego sam sve lepo zastitio i farbao na licu mesta, ako je negde malo proslo ocistio sam sa uljanim razredjivacem i sad je sve ok.
Sačuvana
varna
Clio
Pol:
«
Odgovor #368 poslato:
12.04.2021. - 22:35 »
Ipak to farbanje bez skidanja nije urodilo plodom znakovi su uskoro poceli da se ljuste zato sto nisam mogao lepo da im pridjem i osmirglam, cak nisam ni stavljao nikakav primer. Sada sam to podigao na malo visi nivo, prednji znak se skida lako. Treba vam jedan ravni odvijac stavite krpicu neku ispod znaka da ne bi ostetili farbu i odvijacem napravite polugu na donjem delu znaka i on ce lagano ispasti, inace se drzi na 3 zabice. To sve treba izvesti pasljivo kako neka od zabica ne bi pukla i onda to nece drzati kako treba. Zadnji znak ide sa sve bravicom gepeka. Potrebno je skinuti zadnji tapacir koji se drzim na jednom srafu i dosta zabica. Potom treba odvrnuti tri srafa koja drze bravicu gepeka. Ona potom lagano izlazi ka gore. Takodje sam skidao i clio bedz koji se drzi na dve zabice, tesko je skinuti ga da se nesto ne osteti pa sam skinuo te zabice i zalepio ga 3m trakom nazad. Pre farbanja sve znakove sam ispeskario i na njih naneo primer. Potom sam ofarbao sve u 2-3 ruke sjajnim crnim sprejom i to je sve ispalo savrseno.
U prilogu saljem slike ako nekoga zanima kako izgleda i nadam se da sam pomogao nekom vlasniku clia koji bi zeleo da se odluci na ovakav poduhvat.
Slike:
Sačuvana
Štampaj
Stranice:
1
...
21
22
23
24
25
Idi gore