Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Laguna 3 - struja u suvozacevim vratima

Započeo rotirk, 18.09.2025. - 14:20

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

rotirk

Pozdrav,

Imam lagunu 3 2014 godište i imam poprilično čudan problem. Tek kad sam kupio auto na suvozacevim vratima kada se otvore vrata osvjetljenje trepce i prestane da radi. Mislio sam da je sijalica i zamijenio sam je medutim sada ne radi nikako, cak sam i skidao plastiku sa vrata i svi kablovi su uredni.

Isto imam slucaj da autolock radi na svim vratima osim tih, tj izvana se mogu otvoriti a nekad vrlo rijetko kada se zakljuca auto ne moze se sa vanjske strane otvoriti iako su sva ostala vrata otkljucana.

Da li je to glavni dovod struje izmedu karoserije i vrata sa svim zicama i da li da se upuštam u tu avanturu sam, da li je lahko to i skinuti, da li se moraju vrata skinuti?

Milenko_M

Ne mora da se skidaju vrata samo tapacirung . Odkači sve konektore u vratima .Proveri kablove dali je neki priklješten . Onda probaj da otvaraš i pomeraš vrata .
Posle toga vraćaj jedan po jedan konektor.

rotirk

Skidao sam vec tapacirung i pregledao sve konektore, ne vidi se da je igdje nešto oksidiralo ili otkačeno, tako da sumnjam na onaj glavni dio izmedu karoserije i vrata što je obloženo plastikom/gumom. Ali ne mogu vjerovati da se tu moze desiti da se neki kabal od otvaranja zatvaranja vrata slomio ili slicno.