0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
Paaaaa ni to baš nije tačno. Ima "veliki servis", koji nema veze sa zamenom lanca, to je recimo dodatna stavka, pre bih rekao vanredna...
Kod 1.6dci nisam čuo - čak i u servisnom uputstvu stoji da se proverava na servisu i preventivno zameni na 300k km. E sad kako se proverava stanje lanca - nisam školovao
Ono što mene interesuje je kakva je situacija kod tih 1.6dci sa servisima. Ako uzmem nešto sa 150k km i platim 11-12000e, da li da ocekujem ubrzo jos neki znacajniji trosak ili mi je bolje da dan par stotina evra vise za neki sa 120-130k km pa da sam malo mirniji bar prvih godinu-dve. Naravno pod pretpostavkom da je auto redovno odrzavan i da majstor proceni da je u dobrom stanju.Za lanac npr. mi se cini da mi je Sloba Damjanovic reko da je zamena na oko 250000 i da kosta oko 450-500e, ali ne znam kolike su sanse da ga neko toliko iznjaka da mu skoro prepolovi interval zamene.
Jos da cujemo kako se to "proverava" lanac koji je zatvoren i kupa se u ulju
E jbg ,opet se vracamo na pocetak price sa kilometrazom Zaključak, ne gledati km, ostaviti u rezervi cca 1000 evra za popravke i moliti se da nema neko skriveno sr*nje koje majstor prilikom pregleda neće skontati
Još jedno pitanje:Šta znači kad u nazivu modela stoji Bussines i Energy? Nivoi opreme su, koliko znam, Zen, Intense, Bose i Initiale. Ne uspevam.da nađem neki katalog gde se spominje to Business i Energy?
20.000 eura 2000. godine je danas 28.000 eura