Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Scenic 3 - klima odjednom prestala da radi!!!

Započeo sonetpro_kg, 03.07.2021. - 23:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sonetpro_kg

Pre par dana mi je u vožnji odjednom  klima prestala da radi (1.5 dci 106ks).  Večeras sam kod zeta otišao da pogledamo šta je u pitanju. Bilo je oko 300g gasa u sistemu. Dopunili smo sistem( do 495g ), ali i dalje ne radi klima. Nismo mogli ništa da čačkamo dalje jer je bilo kasno, a i dizalica zauzeta. Kaže mi da sumnja na neki problem sa elektronikom, a ne sa kompresorom. Kaže mi da postoji zaštita kada nivo gasa opadne kako ne bi otišao kompresor. Koliko sam do sada izčitao neke teme na ovu tematiku moguće da je u pitanju senzor temperature isparivača.
Pre ponedeljka ne mogu ništa da uradim. Mislio sam da u ponedeljak kod mehaničara nakačim auto na Clip ne bi li možda nešto pokazala. Ili da sa zetom prvo proverimo da li stiže napon do kompresora, da nije do nekog releja?

geler

Dijagnostika da
Jel ispravan merač vanjske temperature? Oće da ne radi klima ako i on brljavi

sonetpro_kg

Mislim da je ispravan. Zaboravio sam da napomenem da je manuelna kima u pitanju.
Sutra baš idem na put do Bg, a klima ne radi. Kad se namesti baš pred put.  :banghead:

Ap0calypto

Sa 300gr gasa bi trebala da radi klima.

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

sonetpro_kg

Radila je sa 300g i samo odjednom je počela da duva mlako. Evo sad sam uključio klimu, ali i dalje duva mlako. Osećam da se uključuje kompresor. Da li je neko možda menjao taj evap senzor? Da li može  da se dođe do njega, ali da se ne skida cela instrument tabla?

mire

Da li dobro kvačilo na kompresoru? Možda proklizava, pa izgleda kao da je kompresor u radu, a zapravo nije.

petarcirjanic

Pipni cevi od klime jedna treba da bude ledena druga topla.

Filip

Ako je cev od klime hladna (ledena) moguce je da je zaglavio lepitr za toplo/hladno.
Captur 1.3 tce 2025

sonetpro_kg

Pipao sam cevi i obe su mlake. Inače bio sam danas na dijagnostiku. Sve je ispravno, nema nikakvih grešaka. Dogovor je da se skida kompresor. Verovatno je ipak on u pitanju. Koliko sam razumeo, ovaj tip kompresora nema špunlu već neki ventil. Videćemo...

Bokkie

wcyber

na dijagnostici nema nikakvih gresaka klime?

a da li je ta dijagnostika ocitala parametre klime? pritiske gasa, ukljucenost kompresora i td .. ?

sonetpro_kg

Probao je majstor 3 dijagnostike( Clip, Delphi i neku Launch). Isprobao(testirao)  je sve moguće parametre u vezi klime  i nema grešaka. Baš sam zapazio da je recimo evap senzor ok. Kaže da je problem mehaničke prirode. Probao je i on da napuni klimu sa svojim uređajem( ecotechnics cinquecento 12). Odradio je automatski ceo proces i opet ništa.

frenchkey

koliko treba biti grama? Meni na scenic 2 450gr

sonetpro_kg

frenchkey

Sad ima 300 ili 480?

Poslano sa mog koristeći Tapatalk