Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Scenic 3 - klima odjednom prestala da radi!!!

Započeo sonetpro_kg, 03.07.2021. - 23:12

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sonetpro_kg

Sad nema ništa jer sam izvukao gas.  :kez:
Mašina za punjenje kaže da treba da ide 480g.
Sutra mi stiže novi kompresor jer je stari zaribao.

Mrki

Gde si pazario nov kompresor i koja je cen?

sonetpro_kg

Kod mene u Kg. Uzeo sam valeo za 30000din.

petarcirjanic

Pa nije to neka cifra. Znači klima po ovakvim nepogodama.

sonetpro_kg

Pored kompresora zamenio sam i hladnjak. Bio je dosta loš, a i pretpostavilu smo da je pun opiljaka od stradalog kompresora. I kad sam izvukao sušač klime(filter kesica) iz hladnjaka bio je stvarno pun opiljaka. Stavio sam nissens hladnjak. Pasuje lepo, ali na primer ne može da se menja sušač klime kao na originalnom hladnjaku.

Ap0calypto

Ja sam menjao hladnjak klime prošle god8ne na C4P uzeo isto Nissens. Videcemo koliko ce trajati

Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

borod

Poz. Mozda cudno pitanje,

Klima prvo prestala da hladi na vozacevoj strani, posle par dana I na suvoxacevoj.

Klima dopunjena, drzala pritisak na aparatu za punjenje. Radila par dana odjednom prestala da hladi na obje strane

Vidio sam da nedostaje malo rashladne tecnostii u bocici, dopunio I od tada klima radi
Moze li biti do toga Ili imam neki problem za senzorima, kompresorom Ili sl

Sent from my Mi A2 using Tapatalk

baki800

Rashladne tečnosti?
Misliš na antifriz?

Nema on nikakve veze sa klimom

Sent from my RMX3472 using Tapatalk

Ap0calypto

Pusta ti negde, verovatno na hladnjaku. Napravi sistem vakum, ali ne bude dugo.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

borod

Citat: baki800 poslato 20.07.2023. - 11:31
Rashladne tečnosti?
Misliš na antifriz?

Nema on nikakve veze sa klimom

Sent from my RMX3472 using Tapatalk
Da na antifriz mislim

borod

Citat: Ap0calypto poslato 20.07.2023. - 11:32
Pusta ti negde, verovatno na hladnjaku. Napravi sistem vakum, ali ne bude dugo.

Sent from my POCO X5 Pro using Tapatalk
Moguce I to . Bio Sam kod majstora (drugog koji i popravlja ne samo puni) I kod njega je klima radila pomenu da nije neki senzor temp davao pogresne podatke pa ako bude zezala da dovedem da prati parametre...

alexsasa

Ja sam pre neki dan zamenio presostat, pre toga se desavalo da klima povremeno prestaje sa radom.

Sent from my iPhone using Tapatalk

MilosM

Kod mene na Meganu je stradao senzor spoljne temperature i na nekih 17c, pokazuje minus i ne pali kompresor. Kako me mrzi da resim to, na jesen skinem konektor sa retrovizora i ne vracam ga do zime kada mi ne treba klima.
We are ham operators, we are not normal!!

Mrki

Ispade da su kompresori klime na Meg 3 i Sceniku 3 problem, kaze mi drugar, gledao jedno 10ak Scenica po oglasima i Srbiji, 9 kom nije radila klima, 10 pazario... Drugi pazario Grand Scenica 3, kaze klima radila 20dana od kupovine, sad cas radi, cas ne...

Ono sto sam pročitao: :kafa:
Kompresor klime je u 2 izvedbe:  sa 1 konektorom( remenica se okreće stalno, ventil uključuje sistem) i sa 2 konektora(kazu bolja varijanta ima elektromagnetnu spojnicu sa remenicom koja uključuje kompresor u rad).
Pri prestanku rada kompresora, kad zakuje/zariba, remenica se okreće, osovina zakovala...
OBAVEZNO je sto detaljnije ispiranje sistema od opiljaka, zamena hladnjaka sa isparivačem ili samog isparivača ako može posebno i po stranim forumima pišu i eksponencijalnog ventila na malom hladnjaku kabine...
Cene kompresora polovnog 200-250e , novi su do pre 2 meseca kretali od 37k din, a danas su za 10ak hiljada skuplji... :krsti:

wcyber

za koja godista se to odnosi? planiram bas da kupujem Scenica 3 2012-2014 godiste  :pije: