Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Grad - preventiva i reparacija

Započeo milosha, 20.07.2021. - 07:20

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

milosha

Zdravo.Za auta koja se parkiraju na otvorenom, da li ima neka preventivana mera za zastitu od grada? takodje me zanima koji bi bio efikasan nacin da se popravi krov na vozilu na kome je grad napravio mala [doduse jedva vidljiva] ostecenja.

slavko_bgd

Preventiva: garaža, nadstrešnica, protivgradna zaštita, deblji karton, ćebence, jastučići itd.
Kurativa: u zavisnosti od obima oštećenja najniži nivo je tzv "masiranje" lima ( ispravljanje bez oštećenja laka) pa redom do klasičnih limarsko-farbarskih radova.
Improvizacija je majka svih...sekiracija.

baki800

Staviti ceradu za kola i 99% je zaštićen

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

wcyber

Citat: milosha poslato 20.07.2021. - 07:20
Zdravo.Za auta koja se parkiraju na otvorenom, da li ima neka preventivana mera za zastitu od grada? takodje me zanima koji bi bio efikasan nacin da se popravi krov na vozilu na kome je grad napravio mala [doduse jedva vidljiva] ostecenja.

gledas radar i kad vidis crvene oblake prema nisu, onda teras auto u zatvoreni parking nekog trznog centra ili teras pod neku benzinsku pumpu ili vec :D

ivanm

wcyber

za severni deo zemlje koristim osijecki radar, al ima i nas rhmz, mada je malo nezgodniji

https://meteo.hr/podaci.php?section=podaci_mjerenja&param=radari&el=osijek&acto=stat

http://www.hidmet.gov.rs/ciril/osmotreni/radarska.php

Mada i na nasem su dali linkove na okolne drzave radare

djiuliju

Citat: ivanm poslato 20.07.2021. - 10:46
Osiguranje.

Makar mini kasko, ako ne ful. Za clia 3 placam oko 7000, a za Koleosa oko 17000 godisnje, moze na 12 rata da se placa.

baki800

Preterano je plaćati kasko zbog štete od grada

Za 30 godina koliko vozim meni grad nije oštetio  auto, teško da bi mi se isplatilo da sam plaćao

Sent from my Redmi Note 9S using Tapatalk

Ćimo

Pa kad uzimas kasko ne uzimas valjda samo zbog rizika od padanja grada valjda uzimas i zbog rizika kradje i zbog potencionalnog udesa,a za takve slucajeve se sigurno isplati imati takvu vrstu osiguranja

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

HighCommander

Podrzavam ideju kaska, ili barem mini-kaska.
Kasko najvise zbog kradje (ili neke skuplje stete), a mini kasko za sve sta moze da pokrije.

Na proslom autu (Dacia Sandero) sam imao mini-kasko (kasko za stakla) za nekih 4000din, koji je pokrivao i stetu od vremenske nepogode u iznosu do 140k. To sam i iskoristio kada je 2016. pao grad u Pancevu i izdeformisao mi auto. Glavni kasko nisam ni morao da diram.

URKE 80

A da li za mini kasko auto mota da bude bez ogrebotine i sl.? Konkretno moj Clio 2008. ima "uspomena sa parkinga,javnih garaža itd. Ili se slika zatečeno stanje na početku kaska pa teraj?

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul

IsNoGood

Zatečeno stanje se slika.

Tastu u četvrtak u Nišu izubijan Qashqai pošteno, polomilo mu i šoferku i jedan far. Nije sme da izađe da ga pokrije, kaže padao grad veličine jajeta...
Pretpostavka je majka svih zajeba!

Byk

Ja imam ovo sr*nje, kao čuva od grada.

wcyber

jedino da je izasao sa nekom serpom na glavi.. a i sta bi radio sa autom na brzaka .. a da nema pri ruci sperplocu 3x4 metara :D

HighCommander

Citat: IsNoGood poslato 20.07.2021. - 13:47
Tastu u četvrtak u Nišu izubijan Qashqai pošteno, polomilo mu i šoferku i jedan far. Nije sme da izađe da ga pokrije, kaže padao grad veličine jajeta...
Ono sto mene plasi, i vise od grada, je da pukne soferka i da krene voda unutra. A kad se sve natopi vodom, elektronika i ostalo... ne znam, lagano totalka, auto moze nikad vise da ne bude ispravan  :nezna:

Vidjao sam neke zastite, kao npr ovo (vazdusni jastuk oko auta) https://hailsuit.com/page/3/

Citat: URKE 80 poslato 20.07.2021. - 13:42
Ili se slika zatečeno stanje na početku kaska pa teraj?
Kao sto rekose, auto se slika pri ugovaranju. U pitanju je bio DDOR.
Slicno osiguranje postoji kod raznih kuca, ali mislim da je poslednjih godina uslov da uzmes kod njih obavezno (npr obavezno + mini-kasko ili kasko + mini-kasko; ne mozes samo mini kasko da dobijes).