Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Čudan zvuk motora

Započeo KrakenBgd, 21.07.2021. - 23:38

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

KrakenBgd

Pozdrav svima, u proteklih ajde da kazemo dve nedelje poceo je da se cuje motor cudno. Ulje je zamenjeno, filteri zamenjeni, auto koristimo kao drugi, znaci ne vozikamo ga stalno. Ostavicu ovde link video snimka na kom se cuje taj cudan zvuk pa ako neko zeli i moze da mi odgonetne sta bi moglo biti bio bih mu veoma zahvalan.    :v:

https://youtube.com/shorts/uJpBAkLC3dY?feature=share

singer

Auu ,nesto ruzno klepece....moze biti svasta,meni bi bio razlog za hitnu posetu majstoru..

p.s. moze biti neka glupost ili nedaj boze nesto ozbiljnije...da ne malerisem  :smile:

petarcirjanic

URKE 80

Ili remenica radilice,možda?

Послато са Redmi 8 помоћу Тапатока

Karavani su kul

Ćimo

Meni uzvuk odaje utisak kao da dolazi sa spoljne strane motora,cini mi se da nije iz samog motora....trebao si da podignes haubu pa onda da snimas

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

petarcirjanic

Ako je remenica to je premija.

lookic

Meni zvuči kao da se nešto sudara sa nečim.

Tako su meni jednom prilikom zaboravili da fiskiraju crevo od klime, pa je udaralo o neki nosač.
U mаtemаtičkom izrаzu, 1+1=2, znаk "=" znаči "retko je".

singer

Pa ja bih hitno kod majstora,da proveri pritisak ulja,kompresiju,klackalice ispod ventil dekle,pa bih odahnuo i krenuo dalje spolja motora....inace ne bih ga cak ni vozio u ovom stanju :strah1:

mire

Slažem se. Ovo je za na šlep pa kod majstora.

KrakenBgd

Za zvuk je bila zaslužna remenica radilice. Zamenjena je, zamenjen je PK kajš i sve ostalo uz to. Zamenjene su prednje opruge, jer je jedna pukla pa je deo koji je pukao zapao i pojačavao zvuk još više. Hvala svima na pomoći.  :pet:

petarcirjanic

Dobro je da je remenica a i da opruga nije pocepala gumu.

wcyber

menjajte ljudi te remenice bar svaki drugi veliki servis

Ćimo

Sto bih menjao remenicu ako je i tom momentu dobra...ok,razumem preventivu i onu bojazan da pk ne podleti pod zubcasti kajis,ali kod mene sa lancom nema tog rizika

petarcirjanic

Postoji rizik da remenica proleti kroz haubu.

frenchkey

Meni remenica uzrokovala preskakanje zupcastog.
Pola godine prije radio veliki servis, majstor nije vidio da je losa.