Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa grejanjem, lose grejanje u kabini

Započeo vozhd, 02.10.2010. - 22:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

vozhd

Nisam proveravao stari termostat, ali ni ovaj novi koji su mi ugradili. Ne znam koja im je temperatura otvaranja, kako se ne razumem bas nesto oko toga pa nisam ni pogledao danas. Moguce je i da je novi, ugradjeni termostat, fals roba sa manom. S druge strane, da, sad trenutno imam grejanja u kabini koje i nije tako lose. Ali opet, cenim da je to zbog 'toplijeg' vremena napolju. Voleo bih da padne temperatura napolju na oko 0 stepeni, da onda proverim kakvo ce biti stanje sa grejanjem unutra. Kazem opet, sa gradskom voznjom i 1, 2, 3 brzinom imam grejanje u kabini koje i nije tako lose (a kako i ne bih kad je temp. 90). Ali kad izadjem na otvoren put (ili auto-put), temperatura motora pada i samim tim grejanje u kabini je slabije.
Imao sam predlog pojedinaca da proverim kakva je situacija sa termodavacem. Kad vec pominjes i ventilator, on radi po pravilu - ukljucuje se na odredjenoj temperaturi od oko 90 stepini. Danas u servisu, mehanicar testirao u praznom hodu (leru). Kad je dostigao tih 90 stepeni, ventilator se lepo ukljucio i radio neko vreme. Kad se temperatura ponovo popela na 90, opet se fino ukljucio itd.. Ali, cim sam krenuo kuci i izasao na otvoren (magistralni) put gde se vozi oko 80, bez saltanja i nekog posebnog opterecenja motora - temperatura je pala na nekih 30-40 i tako ostala do dolaska kuci. Grejanje je naravno i oslabilo posle toga.

Pocinje da me plasi cela ova situacija, bojim se da je nesto ozbiljnije vezano za motor a sto moze dovesti do vecih posledica i kvarova. Nikad nisam imao problema sa ovim do unazad godinu-dve, nikad nije prokuvao i slicno ali nekako mi se sad cini da moja vera u moj auto polako opada. :( Godine mu se nizu, snaga i kvalitet padaju.. Eh..

bingo

evo ponovo kao i prosle zime cim padne temperatura oko nule vrlo tesko dobijam radnu temperaturu motora na relaciji do 10km skoro nista mozda 3-4 mm krene skala
jedino kada bi drzao obrtaje na 2500-3000 tada se ugreje sto u ovim uslovima bez snega i nije problem .
pravi problem pocinje kada zaledi i ima snega na putu tako da ga je nemoguce voziti u tim obrtajima .
da napomenem da je auto do skoro bio u garanciji i da sam i to prijavio a njihov odgovor je bio da je sve u redu i da taj motoj jednostavno ne moze vise da ostvari toplote
pa ako je neko imao slican problem javite sta da uradim

EDIT: Spojene teme

ljudi kazu da si los kada prestanes da se ponasas, onako kako njima odgovara

mire

I ja mislim da ti je auto potpuno ispravan. Pre 2 godine u zimu je drugar dobio na test Clio III 1.5 dCi i dok smo čekali sa upaljenim motorom nekih 15-20 minuta, temperatura je pala potpuno na donju crtu. Kad je vraćao auto, pitao je da li je to normalno i rekli su mu da jeste, jer motor ne stvara dovoljno toplote za grejanje kada radi na niskim obrtajima.

lukaimasa

Skroz normalna stvar za dizela, nema šanse na niskim obrtajima da digne temperaturu, dok svaki benzinac može da skuva u leru. Mislim da je u pitanju toplota koja se oslobađa prilikom sagorevanja, koja je kod bezina, a naročito plina, mnogo veća nego kod dizela.
Realnost nije briga na koju se mi obaziremo.
Koža, klima, ABS, pa nemao ništa jes'!

SlObOdNi

i meni treba dosta vremena da se zagreje, sigurno vise od 10km :ok:
zato i ne treba voziti kratke relacije (10km u Beogradu je kratka relacija, osim kroz centar u spicu), jer je potrosnja veca

nuk

po meni to nije normalno, licno sam posedovao 3 dci-a, u prosloj firmi koristio sluzbenog megana, kolega vozi megana, svi dizeli i svaki, bez obzira na spoljnu temperaturu, radnu temperaturu drzi na polovini skale fiksno i ne spusta ni malo

SlObOdNi

da, kada se zagreje. ali mu treba da se zagreje :ok:

perica100

to je po meni samo do termostata koji otvara jako rano,ili je takav stavljen ili je nesto riknuo,sve je moguce.Inace moje je misljenje da dizeli trebaju da imaju bolje grejanje od benzinca,dok ya plin to ne vazi jer su temper. sagorevanja visoke.
 Dakle po meni nije normalno da tako lsoe greje.Naravno ukoliko ti to druze nisi malo predimenzionirao.Nemozes bas ni ocekivati da se auto na 0 stepeni napolju brzo ugreje,recimo do prve krivine.I naravno ako se auto vozi kroz grad brze se ugreje jer se krece sporije,dok se na auto putu brze hladi hladnjak i to je to.Takodje dok radi u mestu bi trebao takodje solidno brzo da ugreje jer se ne krece i nema hladjenje prirodnim putem na hladnjaku.
  Budi uporan i opet ti idi u servis,narocito ako je auto u garanciji.nasi ovlasceni servisri su bezobrazni,ako nemogo nesot da naplate onda izbegavaju da rade.
  U krajnjem slucaju pronadji neki kontakt e mail i Francuskoj,pa posalji siguran sam da ce ti odgovoriti,jer oni ljudi nisu SRbi,njima je u interesu svaki kupac,mozda oni pritisnu ovde nase lopuze da ti to pogledaju i srede.Nista te nekosta da napises pismo na engleskom,mozes i na franncuskom(korisi Google internet prevodilac) i posaljes.
Budi uporan!  :wavey:

P.S. Sedan se radi u Turskoj tako da je moguce da su Turci malo omanuli i napravili neku gresku,nikad se ne zna

Stragi21

Tema za mene,samo je kod mene benzinac u pitanju...
Kod mene auto postigne temp i kad izadjem na otvoren put,preko 60km/h malo duza voznja i ona se lagano moze spustuti na min :fiju:
Dok zimi nema sanse da podigne temp,ako nije u guzvi,tako da do tad nema nista od grejanja...

Pa sad problem je nastao dok je auto bio u garanciji jer se ventilator nije ukljucivao,dizao temp i posle dve intervencije Renault servisi :tup:  uspe popravka ali se pojavi to sa spustanjem temp i na moju zalbu ima neki ventilator koji se ukljucuje posle odredjene brzine  :nezna: kao to normalno,predjem preko toga a i doslo toplo vreme taj problem se ne primecuje leti... Siguran sam da je termostat u pitanju pa da pitam za neki savet ovde  :nezna: i verujem da je i ovde problem u njemu posto se nasa laguna dci zagreje bas brzo zimi... Takodje posle par dana voznje pri ne potignutoj temp mi odb izbacuje poruku da proverim izduvne gasove

Cherokee

Citat: Stragi21 poslato 12.10.2010. - 20:44
Tema za mene,samo je kod mene benzinac u pitanju...
Kod mene auto postigne temp i kad izadjem na otvoren put,preko 60km/h malo duza voznja i ona se lagano moze spustuti na min :fiju:
Dok zimi nema sanse da podigne temp,ako nije u guzvi,tako da do tad nema nista od grejanja...

Skroz isto kao i kod mene.... Problem od prosle zime vucem.... Menjam termostat i antifriz za koji dan, pa cemo videti dalje.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Stragi21

Jel i tebi spusta temp?moj su menjali ali mislim da su nesto nabudzili... Danas mi bio auto u servisu i zaboravio da ima kazem za taj problem :banghead: mogli da mi zamene termostat za pocetak

Cherokee

Ma da.... Cim se spustila spoljna temparatura, tako mi se problem vratio  :nezna: Preko leta radio ok.
while(!asleep()) {sheep++;}
Life is too short to remove USB safely.
Bolje biti smatran budalom, nego progovoriti i otkloniti svaku sumnju.

Stragi21

Bas cu da vidim promenu kod tebe a ako je bude idem odmah na zamenu istog,mozda takodje antifriz

sagittarius82

a kakve su vam klime? automatske ili manual??? do koliko greju?

Stragi21