Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Problem sa grejanjem, lose grejanje u kabini

Započeo vozhd, 02.10.2010. - 22:18

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

kitty11080

Ajde da doprinesem...pre nego sto mi je odradjena generalna grejanje je radilo ali skroz lose, ali nisam obracala paznju jer mu je samo trebalo vise vremena da zagreje ali na kraju uspem.

Medjutim, kad su mi radili generalnu majstor je nasao neko crevo koje je skroz bilo prslo i kako je on rekao to se nije videlo jer je ono iza motora...

Od tad greje kao furunce  :kez: :kez: :kez: :kez: :kez:
:munze:

Djemba

Ajd sad... Da li je jos neko imao ovakav problem... Meni negde greje negde hladi  :rotfl:

Posto imam digitalnu klimu, kada namestim da duva gore i dole svuda greje, kada namestim da duva pravo (u mene) i dole, pravo greje, a dole hladi (sve bez klime, sa istom nisam probao)???  :fiju:
Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

bane.lukic

Citat: Djemba poslato 21.12.2010. - 11:36
kada namestim da duva pravo (u mene) i dole, pravo greje, a dole hladi (sve bez klime, sa istom nisam probao)???  :fiju:

:hm1: Da li si siguran da imaš podešavanje na digitalnoj klimi da istovremeno duva na srednje i donje otvore?
Renault Scenic I ph2 1.6 16V 107KS, Renault Megane II ph2 2.0dCi 150KS, Renault Twingo I ph1 1.2 8V 58KS

Djemba

Kroz život samo s' osmehom, puno puta se opek'o, zato sad i puter sečem samo bonsekom...

NebojsaK

Citat: Djemba poslato 21.12.2010. - 11:36
Ajd sad... Da li je jos neko imao ovakav problem... Meni negde greje negde hladi  :rotfl:

Posto imam digitalnu klimu, kada namestim da duva gore i dole svuda greje, kada namestim da duva pravo (u mene) i dole, pravo greje, a dole hladi (sve bez klime, sa istom nisam probao)???  :fiju:

Kod mene na Lguni je dvozonska automatska klima i kada sam prvi put ove zime ukljucio grijanje,na desnu stanu mi je grijalo a ne lijevu hladilo iako sam na obadvije strane podesio temperaturu na 26 stepeni  :too:
Problem je bio u filteru kabine,onom sto se nalazi iza pretinca jer osim sto nije grijao na obadvije strane,slabo je i duvao,tj jedva  :kez:

Djemba

NebojsaK

Da,samo sam zamjenio filter,odnosno majstor ga je zamjenio jer ja imam obicaj da napravim jednu a pokvarim 3 stvari pa sam se vodio onom cuvenom Colinom "nista ja tu ne bi' mijenjo". :kez:

sagittarius82

a mozda te mladjo zeza motoric dole koj prebacuje sa vruceg na hladno pa ostane i povuce ladan vazduh.. jel ti to konstanto ili /. meni npr greje sa strane a od napred hladno.. ali danas mi rece elektrcar otishao mi hladnjak u kabini...inace motorici sljakaju sve u full-u jbg

Djemba

Meni se taj motorcic nekad cuje kad je hladan auto tek sam ga upalio i hocu da promenim da ne duva na noge nego gore i onda ga brzo prebacim na gore i cuje se zgdgzgdgzgdgzgdgzgdgzg 2-3 sekunde i onda prestane (ne smejte se mom objasnjenju)  :fuck:

Moguce da je i on zveknuo... Ali ne mogu sada o tome da razmisljam... Ako je filter to nije problem, ako je nesto vece... Nek ceka bolje vreme...

sagittarius82

znam to tvoje objasnjenje i taj zvuk :)) to je motoric hehe onda radi prebacuje ... da mozda i tebe ne je*e mali hladnjak u kabini kao i mene a ? mogao bi da odes kod ovih likova de sam ja bio u bataji sto mi kitty preporucila pa da ti pogleda :)) ja sad jurim taj hladnjak jbg da mogu da privodim zimi hahaha

Djemba

Nasao sam na netu servisno uputstvo za klimu, grejanje, a i sve ostale delove za Megane 2, mozda neko nadje nesto sto ce mu biti od pomoci.

Evo linka:

http://www.uas-bg.com/meganii/eng/

Servisno uputstvo za klimu je u fajlu sa nazivom MR364MEGANE6.pdf i na engleskom je jeziku (za ostalo cete morati da se snadjete, jer jos uvek nisam prouciosta je koji fajl). Inace sada sam otkrio da Megane ima grejanje nogu za putnike koji sede pozadi... Nikad nisam to primetio...  :fiju:

Adam

A kad greje noge putnika nazad? kad je uključeno grejanje nogu ili? jesi li proverio to?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Djemba

Nisam, samo sam malopre video sliku...

Adam

Po slici trebalo bi da duva ispod sedišta ka pozadi, jel?
"Kažete da ste neshvaćeni, mladi prijatelju. Strpite se. I dijamant je u osnovi ugljenik, ali je umeo da čeka."

Djemba

Da... Ima mali otvor negde pri sredini sedista...