Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska klima slabo duva sa vozaceve strane - Megane 3 2010

Započeo Srdjan5033, 16.09.2021. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Srdjan5033

Pozdrav,
Danas je klima pocela cudno da se ponasa. Samo sa vozaceve strane duva mlak do topa vazduh, dok na suvozacevoj strani ide ok, ali opet nista spektakularno (podeseno na 21C i ventialtor na pola). U pitanju je Megane 3 2010 1.5DCI sa automatskom klimom i dve zone.

Da li je u pitanju da fali gasa, da se dopuni ili da je neka klapna otisla? Kada sam menja smer duvanja, sve funkcionise regularno, samo sa vozaceve strane duva uvek "toplo" u noge i gore.

Ap0calypto

Ili gas ili klapna. Na C4P se klapna čula kako proklizava. Ne bih rekao da je cesto to na Renaultu. Pa bih ja napunio freonom, e sad ako ga fali, znači negde pušta.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

frenchkey

Bokkie

99% nedostaje freon, tacno su to simptomi, da kod vozaca duva mlako. Resenje je napuniti klimu.

Srdjan5033

Citat: frenchkey poslato 16.09.2021. - 18:36
uvijek ista pitanja i uvijek fali freona
Iskren da budem, potrazih prvo u temi i nisam imao puno uspeha u tome, pa se odlucih da postavim novu temu.

Hvala na brzom odgovoru :) Teramo kod majstora onda. Imate li neku preporuku? Kod mene u blizini ima Reno Sava. Tamo sam radio veliki i mali servis kada sam kupio auto nedavno. Ici kod njih ili ima bolji/jeftiniji?

Takodje, koliko ja razumem kliamtizacione sisteme, ako je ispravno,m ne bi trebalo nigde da pusta gas. Ima li opcija da se trazi gde curi ili nije isplativo i dopunjavati povremeno?

Ap0calypto

Zavisi koliko curi :), preporučljivo je jednom godisnje kao dopuniti, zameni se ulje u kompresoru. Ako tako malo pušta, ne bih nista dirao. No, meni je posle 2 nedelje ponovo nestalo, onda sam menjao hladnjak klime
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Bokkie

Postoji opcija da se klima, osim freonom i uljem, napuni sa UV bojom, pa ako bude curilo, videce se tacno gde curi.

Srdjan5033

Hvala na predlozima. Javljam sta je bilo kad se vrati iz servisa :)

Srdjan5033

Momci u Reno Sava su dopunili freon i dodali boje. Rekli da svratim za 4-5 dana, da se pogleda da negde ne curi.

djiuliju

Srdjan5033

sofke

Citat: Srdjan5033 poslato 21.09.2021. - 15:58
Momci u Reno Sava su dopunili freon i dodali boje. Rekli da svratim za 4-5 dana, da se pogleda da negde ne curi.
Upravo čekam u Savi, da vidim šta će meni da kažu, verovatno freon.Imam isti problem sa klimom kao i ti.

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Floyd] Jeste Žile, rekli su mi, može da se ubudži."
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

Ap0calypto

Ako mnogo fali u sistemu, samo treba ustanoviti gde curi.
— Robert Todd Carroll

wcyber

meni su u dva navrata pokusavali da nadju sa bojom gde curi klima, a curila je jako slabo... da bi posle drugog punjenja sa bojom prestala da curi .. valjda boja zapusila sistem :D

Srdjan5033

Citat: wcyber poslato 22.09.2021. - 11:25
meni su u dva navrata pokusavali da nadju sa bojom gde curi klima, a curila je jako slabo... da bi posle drugog punjenja sa bojom prestala da curi .. valjda boja zapusila sistem :D

Task failed... successfully!  :bigl: