Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska klima slabo duva sa vozaceve strane - Megane 3 2010

Započeo Srdjan5033, 16.09.2021. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Mrki

Kod mene na ventilu niskog pritiska, tu ispustalo po malo, dopuna i ruke 3000din Lamza servis Uzice...

sofke

Citat: sofke poslato 22.09.2021. - 11:18
Upravo čekam u Savi, da vidim šta će meni da kažu, verovatno freon.Imam isti problem sa klimom kao i ti.

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
Ispražnjena pa ponovo napunjena klima, UV boja, da dođem za sedam dana pa da pogledaju da li možda negde curi. Filter klime dobar, zamenjen pre dva meseca.
Problem "mirisa' i dalje prisutan. Zanimljivo da se miris oseća samo u delu kod vozača, kod suvozača ok. Ne znam kako da ga opišem, kao nekada davno kada se prođe pored šećerane kod Ade, ako se neko seća tog mirisa. Nije buđ i slično.

Nešto vraćam film, taj dan kada sam osetio taj miris, prao sam auto pošto su ptice svoje obavile samo tako, a kasnije sam ostatke na sofersajbni natapao nekim sredstvom za pranje stakla. Nešto od te tečnosti je otišlo u motor. Ne znam, možda je nešto od tog sredstva ostalo u motoru, pa kada se uključi klima miris ulazi u kabinu. Danas ću da probam one čistače klime iz boce.

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Floyd] Jeste Žile, rekli su mi, može da se ubudži."
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

Ap0calypto

Probaj asepsol da naspricas u odvod. Neutralisace bakterije i ostalo.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

sofke

Danas ću da probam sa onom bocom za čišćenje klime.

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

frenchkey

meni se miris po vlažnim podrumima osjeća nekakav kad ugasim klimu i držim samo ventilaciju. Dok je klima nema smrada

Bokkie

Ako ne pomogne ovo što su momci već preporućili, predlažem sledeće radove ovim redom:
- stavi novi filter klime
- ako filter ne reši problem, onda promeni sušač

sofke

Prvo boca za čišćenje klime, proklinjem dan kada sam je kupio, a pogotovo pustio u rad.... U servisu radio dezinfekciju klime. I posle tog tretmana smrdi na buđavu krpu kad se klima uključi posle nekog vremena ne korišćenja.

Klima posle punjenja pušta na dihtunzima, kažu u servisu da to nije neki problem da se sredi zameni. Nego šta da radim sa tim smradom. Najviše što se sad sve pomešalo, i miris one moje boce i miris dezinfekcije iz servisa i ta buđava krpa...
Danima pokušavam da provetrim auto, čak iz motora izlazi miris one moje nesrećne boce....

Kao da se smrad zalepio na mestu gde ulazi vazduh u sistem klime.... Filter su gledali, kažu da je ok.

Više ne znam šta da radim. Dezinfekcija ozonom?

Ap0calypto

"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Byk

Prvo probaj da izvadiš filter i probaj klimu bez njega. Ako smrdi i dalje, treba naći šta je uzrok, tj. gde se nabio taj smrad. Meni su se tablete hlora (razblažiš s vodom i naprskaš hladnjak) pokazale super.

Ozon ti ne preporučujem jer oštećuje gumu/kožu. Inače je mama za sve mirise.

sofke

Definitivno se smrad negde zavukao, pogotovo onaj "miris" iz boce. Probacu prvo da izbacim filter i da probam da očistim odvode za kišnicu.

Ovo izbegavati.... Samo se nerviram što sam uopšte kupio i upotrebio ovo.....

Byk

sofke

Ranije sam koristio te boce, kada sam imao Punta, i nije bilo problema. Uvek je bio fin prijatan miris. Ovaj gore, bar meni, smeta samo tako...

Byk

Ja sam probao par. Svi su mi bezveze. Jednom je jedan od tih bio kao neki mentol miris, i taj je da kazem bio ok, ali realno ne rade nista.

Sa starom lagunom sam bio, pre x godina) na onom Wynns tretmanu (neki ultrasonicni k**ac) i to je stvarno uklonilo sve neprijatne mirise.

sofke

Radio taj tretman na Puntu, davno to beše, Pilip klima servis na Altini, nije bilo jeftino...

Samo da uklonim ovo ludilo od mirisa, inače teram auto u Dunav

Goxxy

Što se tiče duvanja sa vozačeve strane, 99% je u pitanju gubljenje freona. Može biti i da je senzor temperature u tabli ili pak klapne, isti sam problem imao i zaključak je bio sa negde gubi lagano freon.

Što se tiče mirisa, na mojoj Laguni 2 sam ranije radio dopunu i čišćenje u klima servisu i pomoglo je. U Laguni 1 sam koristio sam neki preparat kojim sam napunio rešetke i ostavio da radi tako koji sat. Šta više mislio sam da sam sjebao auto jer je digitalna tabla zabagovala i nije reagovala sat vremena ali je rešilo problem. Najveći problem imao sam na Megane 3 gde sam 2 puta u ovlašćenom servisu čistio klimu i tek iz drugog puta sam uspeo da uklonim neprijatni miris koji se javljao pri promenljivom vremenu (kada popodne hladi a prepodne greje recimo), osetio se kao konjska staja, užas. Trenutno je mnogo bolja situacija, a to sam radio pre oko 2 godine čini mi se.