Dobrodošli na Renault Forum Serbia! Da bi ste imali pun pristup forumu potrebno je da se predstavite u delu foruma Novi članovi otvaranjem nove teme i da popunite datum rođenja u Profilu.

Automatska klima slabo duva sa vozaceve strane - Megane 3 2010

Započeo Srdjan5033, 16.09.2021. - 18:07

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

sofke

Odlučio sam da idem na Wynns tretman čišćenja. Danas sam izvadio filter, kad pomirišeš  pomešani mirisi i smrad. Pokušao da usisam mesto gde se nalazi filter, ali bez uspeha.  Poprskao asepsolom, posle pustio da duva najjače ali mirisi i dalje dominiraju. Filter je bio delimično prljav. Najverovatnije ću da kupim drugi. Više ništa ne znam

Pretpostavljam da je na slici ono levo isparivač ili je nešto drugo? Vadi li se to radi čišćenja?

Sent from my motorola one zoom using Tapatalk
[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Floyd] Jeste Žile, rekli su mi, može da se ubudži."
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

Ap0calypto

Jel moguće da toliko smrdi, da asepsol ne pomaze? Ja bih njega naspricao u te kanale za vazduh
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

sofke

To sam već uradio, ali jedino  celu flašu asepsola da potrošim nego, mene sad više zanima kako ono trunje, šta već, da se izbaci iz tog otvora?

Nego, svaka čast Renoovim inžinjerima što su ovako napravili da moram pola kabine da povadim, da bih pristupio filteru za klimu

[Žile] Aaaa, pa to ne može, neee može, to ne pasuje, ovo je đunta sa sitnim nutom.
[Žile] A jesu ti tako rekli? Dobro, onda neka ti ubudži onaj koji ti je to rekao. Ja ne umem.

sofke

Više ne znam šta da radim i kome da se obratim. Uradio sam treću dezinfekciju klime, po preporuci kolege otišao u Auto Klima Servis Bebe u Zemunu. Tamo je urađen tretman dezinfekcije, nešto slično Wynns sistemu. Zamenio i filter klime, ali ne vredi, agonija mirisa i dalje traje, kad klima ne radi i kada radi, greje ili hladi "mirisi" svuda oko mene  :banghead: evo danas zbog magljenja uključio da duva, katastrofa... posle silne zezancije, opet se pojavio miris koji se manifestovao pre bilo kakve dezinfekcije. :banghead: :banghead:
:help:

mire

Ap0calypto

To je i meni palo na pamet, da nije neki mis zalutao i slicno.
"A delusion held by one person is a mental illness, held by a few is a cult, held by many is a religion."
— Robert Todd Carroll

Bokkie

sofke

Jedino što mi je preostalo da uradim, a to je da pogledam one odvode za kišnicu... sledeći petak idem u servis da uradim predihtovanje klime, utvrđeno da pušta freon na gumenim spojevima, pa ćemo tada da pogledamo i taj sušač i te otvore za kišnicu itd itd itd :) Svega ovoga ne bi bilo da sam parkirao koji metara van domašaja avijacije i njenog otpada... pogledaj sliku...

Srdjan5033

Posto si realno sve cistio i meznjao, jedino ostaje da gledas da se nesto nije zglavilo/uginulo u dotoku vazduha u kabinu. Ne znam tacno ni odakle dolazi vazduh za kabinu na Scenic 3.

Ma da klime cak i fabricki ciste, nekad znaju da odaju neprijatan miris ako nisu hladni imzenjivaci, vec vazduh samo ide preko kalema.

sofke

Prošle nedelje sam uradio predihtovanje klime, zamenjene gumice i ventil, očišćeni odvodi za kišnicu, usisni otvori naprskani alkoholom. Prvo jutarnje uključivanje klime, kao i svako sledeće posle duže pauze, prvih par minuta opet neki nedefinisani miris, posle nestane, ne tako jak kao pre, ali se oseća. I dalje ne kapiram zašto. Ovaj auto imam od aprila 2019. nikakve mirise nisam osećao iz klime, ništa, samo jelkica....

wcyber

svaka klima vremenom pocne da se oseca .. bukvalno bi morao da se opere svaki pedalj ventilacionog sistema da bi se ti mirisi eliminisali.. ili zapalis auto i kupis nov

Goxxy

Citat: sofke poslato 21.10.2021. - 10:10
Prošle nedelje sam uradio predihtovanje klime, zamenjene gumice i ventil, očišćeni odvodi za kišnicu, usisni otvori naprskani alkoholom. Prvo jutarnje uključivanje klime, kao i svako sledeće posle duže pauze, prvih par minuta opet neki nedefinisani miris, posle nestane, ne tako jak kao pre, ali se oseća. I dalje ne kapiram zašto. Ovaj auto imam od aprila 2019. nikakve mirise nisam osećao iz klime, ništa, samo jelkica....
Ja prve dve godine nisam imao problem sa klimom, a onda mi se u 2018 počeo osećati neki vonj, kao da imam konjsku staju u kolima. Uglavnom nestane brzo, ali je jako upadljivo u početku. Radio debakterizaciju i uklonilo je na kratko vreme. Posle godinu dana od intervencije taj odvratni miris je skroz nestao, tako da nisam više imao problem. Isto sam u početku pokušao menjanjem filtera klime, čišćenjem dela kod filtera, nije pomoglo. Nije pomoglo na kraju ni ta debakterizacija, osim na duže vreme - efekat pokazala tek posle godinu dana.

sofke

Prosto ne mogu da verujem da se taj miris negde uvukao... Ostaviću sad ovako kako je, na proleće ću da uradim opet jednu dezinfekciju, a možda uradim i tretman ozonom.

Byk

Možda su neke bakterije. Probaj ozon (možeš kod Saleta iza Lav auta) ali sam čuo da ozon osuši gumu i kožu, pa samo obrati pažnju na to.

ivanm

meni nikad nije smrdilo iz klime, ali koristim profi pjenu koju koristi kolega koji je instalater kućnih klima. nema neki miris ali prvo izvadim filter, usisem usisavaćem ako ima neke prašine ili lišća i onda cijelu tu bocu ispraznim u sustav kanala, prvo isparivač a onda i sve kanale, tako da pjena izlazi na sve otvore, ulaaze i izlaze (dobro je otpojiti akumulator da pjena ne napravi kratak spoj negdje). ostavim tako nekoliko sati sa zatvorenim vratima i otvorenom haubom da se ta pjena rastopi i iscuri sve na onaj ispust dolje na cestu. stavim poklopac filtera bez filtera, otvorim prozore ili vrata, upalim auto i prvo upalim samo ventilaciju na najjače, bez klime, na grijanje, da radi auto pola sata da se sve zagrije i osuši, onda okrenem na hlađenje i recirkulaciju i tako pola sata. na kraju kad je sve suho skinem opet poklopac i stavim novi filter sa aktivnim ugljenom.